Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (318)

plakát

Krvavý diamant (2006) 

Velmi kvalitně zpracované drama. Ačkoliv je DiCaprio jedním z mých nejoblíbenějších herců, je to Djimon Hounsou, kdo ve filmu podal jednoznačně nejlepší výkon plný emocí. S politickým vyzněním se dá více či méně taktéž souhlasit a konec je vskutku pěkný, přesto něco k páté hvězde schází, co přesně to je, to nevím, ale je to škoda (ne zas tak velká, když to má i ty 4 hvězdy).

plakát

Byl jednou jeden film: Mechanický pomeranč (2011) (TV film) 

"Jakmile stát, ale i jiná podobná autorita, třeba soudy, začne ukazovat jedinci jeho perverzi a snaží se jej převychovat, nejedná se o perverzi individuální, ale o perverzi státní. Stanley, ale i jiní odpůrci psychiatrie, školství a podobných institutcí, se bouřil proti chybám každé vlády, jelikož nebyla dokonalá. Všechny tyto státní zřízení, včetně policie, školství, ale i justice považoval na jednu stranu jako nástroj na zrovnoprávnění, ale na druhou stranu jako nástroj na kolektivizaci myšlení, níčení individuality a svobody volby. Sám ale nevěděl, čím vládu státu, kterou považoval za krajně zvrhlou, nahradit, dle něj by vláda demokratická, ale i vláda jednoho diktátora, tedy fašistická, vyšly nastejno. Kubrick je velmi nadčasový a pokrokový tím, že neukazuje zvrhlost státní moci v totalitním režimu, ale naopak ve zcela demokratické zemi, díky tomu nám to přijde mnohem nebezpečnější, protože takovéto metody by do demokracie neměly vůbec proniknout, a přesto, když se na to člověk díval před čtyřiceti lety, přišlo mu to jako sci-fi, ale jak dnes vidíme, děje se to a děje se to běžně."

plakát

Městečko Twin Peaks (1990) (seriál) 

Nejlepší Lynch, strašně kouzelný a velice specificky sympatickým způsobem corny

plakát

Halloween (2018) 

V životě bych to nečekal, ale skutečně jsem viděl novodobý horor, který není špatný, není průměrný, ale je dobrý! Film dost čpí atmosférou (hlavně geniální a známá znělka), ale například skvělou Jamie Lee Curtis nebo opravdu zajímavým ztvárněním Michaela. Jeden z nejlepších hororů poseldních let.

plakát

Zlý časy v El Royale (2018) 

No, do kina jsem šel se značnou skepsí (nijak mě popis neoslovil), o to lepší mám z filmu dojem. No, přestože u filmů se moc nelekám, tak tady hned několikrát (aniž by to byl zasraný jumpscare, jak bývá jediná dnešní taktika filmařů). Herecké výkony, kinematografická i obsahová kvalita hodně vysoko. Bohužel, film asi nevejde ve známost.

plakát

Metallica: Live Shit - Binge & Purge (1993) (koncert) 

Zlatá éra největší metalové kapely všech dob. Seattle, San Diego i Mexico City jsou všechno legendární koncerty. Bohužel chybí Moskva, ale to už bych musel dát 6 hvězd. Btw, Lars Ulrich na kokainu je zvíře.

plakát

BlacKkKlansman (2018) 

Když přehlédnu ten konec (videa z Charlottesville), tak se jednalo o fakt super film, s pořádnou dávkou trollingu, celkem fajn muziky (píšu jakožto metalista!), hodně příjemných výkonů (Adam Driver nepřekvapivě výborný, ale i ostatní super), docela autentickým zachycením života normálních klansmenů z buranova a super vtipy. Film je to fakt fajn a bavil jsem se celou dobu.

plakát

Důvěrný nepřítel (2018) 

Vykrádání béčkových hororů a 2001:Vesmírná Odyssea ve spojení s tupým scénářema velice podprůměrnými výkony....to není úplně ono, Kájo...