Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární
  • Pohádka

Deníček (19)

Letní filmová škola Uherské Hradiště 2022.

Tentokrát už jsem to nevydržela a koupila si jejich tričko za 200 Kč. Mají tam i s jinými motivy, ale tohle za mě bylo top. Projekce filmů: Písně o lásce, Hrdinové dělnické třídy, Vejce, Patrick a Surovec. 

Letní filmová škola Uherské Hradiště 2022.

Vánoční dárek

Knihy jsou naši přátelé, které potřebujeme stejně jako ptáci křídla. :-) 

Vánoční dárek

Druhá návštěva Letní filmové školy v Uherském Hradišti

Letos jsem podruhé naslouchala filmu a vydala se opět na projekce které nejsou pro obyčejného smrtelníka dostupné. A které filmy jsem zde viděla? Morgan - případ zralý k léčení, Alchymická pec (Švankmajer), Tři zločinci ve skryté pevnosti, Drazí soudruzi a Noc musí padnout. Akorát je velká škoda že jsem neviděla film Pokoj s výhledem na moře. Stačí si poplést kino a když už nezbyde volné místo, tak vás tam nepustí. Proto je to pro mě ponaučením a příště si v letáku pozorně pročtu nebo ověřím kde se film vlastně promítá nebo jestli se promítá tam kde si myslím. Kdoví zda pojedu napotřetí. Ale ráda bych.

Druhá dávka vakcíny

Tak od dnešního dne jsem kompletně naočkovaná proti tomu ježatému hnusákovi. Čím víc nás bude, že by tím pádem cesta k normálnímu životu?

Druhá dávka vakcíny

Zanechání sledování budovatelských filmů?

Komunistických filmů jsem viděla řadu, abych nějákým způsobem zabíjela čas a zároveň se pobavila jaké jsou to ptákoviny. A právě dneska jsem se chtěla podívat na film Tichý Američan v Praze, ale asi po dvou minutách jsem ho vypla a položila si otázku: Není to hodina ztraceného času? Nedala by se využít nějak smysluplněji? A ano, jsem ráda že jsem mohla dneska provést zákon substituce a tento film vyměnit za jiný film který je taky dostupný na Youtube. Děkuji moc za to. 

Láska od roku 2016

Milovat neobvyklou krásu je to, co nás dělá jedinečnými a měli bychom si toho vážit. ♥

Láska od roku 2016

Vycházka

Někdy je třeba se trochu odreagovat od filmů a vyrazit na vycházku. :-) 

Vycházka

Uherské hradiště žije filmem

Bannery jsou pochopitelně vystavené asi každým rokem, ale já jsem na této akci byla poprvé. :D 

Uherské hradiště žije filmem

já na letní filmové škole v Uherském Hradišti

Byla jsem s kámoškou na projekcích filmu Březový háj, Havel, Meky a dokumentu Antropocén- epocha člověka. 

já na letní filmové škole v Uherském Hradišti

Moje výroba

Zkoušela jsem několik slov a pořád se mi nedařilo aby nápis měl štábní kulturu. Ale nakonec jsem to díky tomuto jménu po čtyřech hodinách zvládla a dala do portfolia výtvarné části.

Moje výroba

Jiří Lír

Portrét který jsem sama nakreslila. Moc se mi s ním líbil film Ledoví muži který si určitě zrekapituluji. V roli čísníků mu to moc slušelo. Zkrátka ho taky trochu můžu považovat za pohledného chlápka.

Jiří Lír

Ladislav Pešek

Portrét který jsem sama nakreslila. Tohoto herce jsem si povšimla v prvorepublikových filmech. Připomínal mi roztomilé koťátko. A jeho roztomilý hlas neměl chybu. 

Ladislav Pešek

Vladimír Hrubý

Portrét který jsem sama nakreslila. Co se týká tohoto herce, tak první čeho jsem si všimla byl jeho zajímavý a hezký hlas, který jsem poslouchala na různých nahrávkách. Až když jsem poznala jeho vzhled, tak mě dočista ohromil. A náhle jsem začla sledovat československé filmy. Ani ve snu by mě nenapadlo co může již dnes fiktivní postava dokázat.

Vladimír Hrubý

Blažena Slavíčková

Portrét který jsem sama nakreslila. Byla to pro mě krásná a charismatická herečka který měla zajímavý hlas. Její úsměv mě vždycky upoutal na první pohled. Klidně bych si její vyzáž půjčila.

Blažena Slavíčková

Televize v Bublicích aneb. Bublice v televizi 1974

Určitě doporučuji u tohoto filmu si poslechnout úvodní písničku která je lepší než celý film. Pro mě je motivační protože pojednává o tom že se nemáme flákat a pracovat na sobě za každých okolností. Druhá věc co mě zaujala byl Vladimír Hrubý který v tomto filmu v obleku působil opravdu jako velký elegán který se na konci filmu zasnoubí se Zdeňkou Hadrbolcovou. Byla to jedna z mála jeho rolí ve které mu byl přidělen vztah s ženou.

Televize v Bublicích aneb. Bublice v televizi 1974

Cesta do hlubin študákovy duše 1939

S velikým nadšením na této třídě oceňuji jednu věc. Že tvořili kolektiv. To my jako třída jsme kolektivem vůbec nebyli a bylo nás ve třídě pouhých pět lidí a když někdo potřeboval pomoc tak se v nás pěti studentech nevzbuzovalo žádné nadšení že bychom byli celí žhaví někomu společně pomoci. Zatímco tam jich bylo třicet a všichni jako týmoví hráči byli ochotni pomoct.

Cesta do hlubin študákovy duše 1939

Ledoví muži 1960

K tomuto filmu by se hodila písnička, kterou nazpívala Jiřina Saláčová pro Oldřicha Nového. Akorát by tam nezpívala milý pane Nový, ale milý pane Lír. Ve filmu totiž režisér Vladimír Sís Jiřího Líra nešetřil a místo role obyčejných číšníků ho v tomhle filmu naopak hýčkal, aby si ho pozitivně všimnul celý filmový národ. aneb. Na stole mám foto, na něm se dívá, na něm se usmívá Jiří Lír. A to jenom proto, že ho ráda mám, že mu moje srdce vždycky poví...

Ledoví muži 1960

Cesta do hlubin študákovy duše 1939

Ladislav Pešek byl dle mého názoru nejhezčí prvorepublikový herec a Blažena Slavíčková nejkrásnější prvorepubliková herečka. Jsem moc ráda a vůbec bych to nečekala, že v tomto filmu budu mít možnost je vidět jako překrásný pár.

Cesta do hlubin študákovy duše 1939

Roztomilý člověk 1941

Ačkoli Zdeňka Baldová chtěla vnutit Oldřichu Novému krásnou Blaženu Slavíčkovou za manželku a Oldřich Nový ji tam nechtěl, tak se Slavíčková dostala do filmu Roztomilý člověk jenom díky Novému který si jí povšimnul ve filmu Kristián a nabídl ji kariéru ve svém divadle.

Roztomilý člověk 1941