Reklama

Reklama

Duch doby: Dodatek

  • USA Zeitgeist: Addendum
USA, 2008, 123 min

Režie:

Peter Joseph

Scénář:

Peter Joseph

Obsahy(1)

Volné pokračování prvního Zeitgeistu, ve kterém se tvůrci již nesnaží nikoho o ničem přesvědčovat, ale pouze chtějí tímto filmem informovat co nejširší veřejnost. Zeitgeist: Addendum předvádí, že náš současný životní styl založený na penězích je jen velký podvod na celé lidstvo, v další části rozebírá vykořisťování a ovládání zemí mezinárodními korporacemi a celý film vyusťuje předložením návrhů na zlepšení života, společnosti a světa obecně. (wader)

(více)

Recenze (151)

T2 

všechny recenze uživatele

Opäť trefne vystihnutí dokument o tom aké je ľudstvo voči sebe sebecké, arogantné,... a všetko toto prichádza len kvôli tým peniazom točiacim sa v nekončiacom biznise po celom svete. Dokument okrem pohľadu na zhýralé ľudstvo ponúka aj možné riešenia ako by sa dal spraviť svet lepším, pohodlnejším a krajším. /80%/ ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Druhý díl je jiný, ale o nic horší, než první. Všechno je to jen o penězích a najdeš je všude, kam se podíváš. Za každým svinstvem, za každou manipulací, za každou lží, kterými tě denně krmí média i politici. A je jen na tobě, zda to chceš vidět nebo si radši v pohodlí obýváku otevřeš pytlík chemických chipsů. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Prezentace za lepší svět, dle které je centrální banka, systém peněz jako takových a korporatokracie zlo všech pekel, které slouží k našemu porobení, vykořisťování zaostalejších zemí, zadržení přirozeného pokroku a maximalizaci zisku pro ty nahoře. Tak není debat, že potenciál lidstva je veliký, demokracie do určité míry iluzí a zavedený systém nás i brzdí, ale zároveň je na místě být vděčný za to, jak a kdy si aktuálně žijeme... Přesto, že super-utopie a fuck capitalism odboj fakt není můj styl, a ano, přitažení za vlasy je patrný, tak druhý Zeitgeist cením a považuji za lepší a přínosnější než ten první - v mnohém dobrý point a minimálně podnět se zamyslet. ()

Toshiro 

všechny recenze uživatele

První díl mě donutil se trochu zamyslet. Pomocí druhého jsem už jen smutně prohlédnul skrz zbytečnost takovéhoto filmu. Poskládat pár informací na rádoby smysluplnou hromádku, která odsuzuje současný svět, není až takové umění, jak by se mohlo zdát. Snít o lepší budoucnosti je fajn, je ale myslím lepší začít nohama v realitě a ne jí šmahem odsoudit jako kompletně špatnou, to umí každej teenager i bez dvouhodinového dokumentu :). ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

4,5  Lepšie ako 1. diel. Zaznieva tu množstvo silných myšlienok, ktoré človeku otvárajú oči, alebo minimálne ho nútia hlboko sa zamyslieť. Viaceré veci z dokumentu som už dávno nejak tak podvedome cítil. Iste, mnohé z toho je značne idealistické, napr. osobne neverím, že by ľudstvo v dohľadnej dobe dospelo do podobne pokročilého štádia, ako to bolo prezentované vo filme. Na to sú mnohí ľudia príliš obmedzení. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama