Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (634)

plakát

Můj týden s Marilyn (2011) 

Zcela nekriticky: Michelle Williams je dokonalá. Jestli to bude divákovi k 99 minutám filmové zábavy stačit, to ať si rozhodne každý sám. Zlatý glóbus má Michelle právem.

plakát

Ženy sobě (2011) 

Nemůžu nedat 4 hvězdy, protože je to dobré. Vtipné, chytré, s nadhledem a notnou dávkou sebeironie (a špetkou nechutných vtipů - tak akorát, aby člověka pobavily, ale neznechutily), je to taky romantické (Chris O´Wow!). Scénář napsala s kolegyní Kristen Wiig - vynikající komička ze SNL, která taky celé dvě hodiny nesleze z plátna, takže klobouk dolů. No a pro Mayu Rudolph a Melissu McCarthy mám slabost, takže není o čem. Jediná výtka: stopáž! Stačilo o dvacet minut až půl hodiny míň. Sice bychom přišli o pár vtipných situací, ale aspoň by Kristen a spol. zyblo víc materiálu na dvojku. P.S:Ta Rose Byrne je vážně otravně dokonalá..:)

plakát

Columbo - Zkus mě chytit (1977) (epizoda) 

Jedna klasická epizoda založená hlavně na "souboji" mozků - a je li Columbovým protivníkem nositelka Oscara Ruth Gordonová v roli autorky detektivek Abigail Mitchellové (s dabingem Jaroslavy Adamové), o to lépe se to sleduje. A finále vraždy v trezoru je vynikající.

plakát

Český lev 2011 (2012) (pořad) 

Loni 2 hvězdy, letos 1 a příští rok se dívat zřejmě nebudu. Hluchá místa, zvlášť otrávené publikum (složené ze zvláštní politicko-podnikatelské směsi s několika herci v první řadě), zmatení, nevhodně oblečení (Soukup a Renč!) a do řeči si skákající předávající. A vina padá na Vachlerovu hlavu, Lucie Bílá se snažila ze všech sil, ale kde nic není....

plakát

Annie Hallová (1977) 

Annie Hallová je dokonalá esence Woodyho Allena.

plakát

V údolí Elah (2007) 

Paul Haggis prostě umí dramata o tragédiích, které se dějí neinným, i krutosti, které jsou ti původně nevinní schopni spáchat. V údolí Elah je právě jedno z takových plnokrevných dramat, tentokrát z prostředí veteránů, stigmatizovaných po návratu z Iráku, a s témeř biblickým poselstvím o boji Davida s Goliášem. Tommy Lee Jones podává svůj klasický výkon, Charlize Theron dokazuje, že umí hrát víc než dobře.

plakát

84. Annual Academy Awards (2012) (pořad) 

Nemám letošní show příliš co vytknout. Od Billyho Crystala se čekalo hodně, myslím, že podal svůj standardní výkon, show byla vkusná s krásnými dekoracemi. Obrovským pozitivem pro mě byl hudební doprovod - AR Rahman, Esperanza Spaldig - i spektakulární vystoupení Cirque de Soleil. Vtipy byly vtipné (párkrát se sice nevydařily tak úplně podle přadstav, ale za pokus to stálo), úvodní montáž pochopitelnější než loňská variace na Inception v podání Anne a Jamese, a písnička na úvod tradiční. Mezi předávajícími kralovaly dámy - Emma Stone, Tina Fey, osazenstvo Bridesmaids a jako obvykle Robert Downey jr. Takže co se show týče, laťka pro příští rok se sice příliš nezdvihla, ale letošní ceny se vrátily tak říkajíc do zaběhnutých kolejí a to po (neúspěšných) experimentech s některými moderátory taky není špatné. A ocenění? The Artist zabodoval na plné čáře (zaslouženě), Hugo pobral technické kategorie (taky zaslouženě), v hereckých kategoriích dopadlo (naštěstí) vše podle očekávání - skvělý Plummer, hroutící se Ocatvia Spencer, úsměvem nahrazující angličtinu Jean Dujardin a FAMÓZNÍ Meryl znamenali třešničky na dortu celého přenosu. Takže tenhle návrat ke kořenům se podle mě nemohl vydařit lépe.__Viděno živě na HBO v původním znění (takže komentáře pánů Baldýnského a spol. pouze v reklamních pauzách).

plakát

Hugo a jeho velký objev (2011) 

Cítím tak trochu povinnost dát Hugovi plný počet hvězdiček a tak přispět k jeho dobrému jménu (alespoň tady na čsfd). Na druhou stranu si mé srdce tak úplně nezískal, i přes všechna ta kolečka v dokonalém soukolí a klíčky ve tvaru srdcí (filmových milovníků). Jedno je ale jisté: Hugo je skvělá pocta filmovým géniům, natočená jedním z nich, a je to vyznání lásky k filmu. A to se vždycky cení.

plakát

Hlas Česko Slovenska (2012) (pořad) odpad!

Americkému originálu jsem dala 4, ale když dva dělají totéž, není to totéž. Pryč s Marešem, vyměnit porotu a pak se můžeme bavit dál. Leda že by divák taky seděl k obrazovce zády, možná i to by dost pomohlo.__Málokdy mě něco tak rozčílí už podle ukázek, ale Hlasu se to povedlo - a sice przněním písničky Set Fire to the Rain od Adele jakýmsi člověkem za souhlasného pokyvování všech 4 porotců. Fuj.

plakát

The Orange BAFTA Film Awards 2012 (2012) (pořad) 

Vkusné, stručné, vtipné a vyhráli mí favorité, takže spokojenost. A Popelka Meryl s princem Colinem neměli chybu...:)