Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (6)

plakát

Vládce temnot (1987) 

Geniální hudba, bylo mně nepříjemně ještě celej den. Bravo Johne! 90%

plakát

Prokletý kšeft (2016) 

Docela sranda, dobře natočená, Dafoe je takřka geniální postava. Film je sice tak na tři hvězdy, ale chci, aby měl lepší hodnocení, takže přidám ještě jednu... 70%

plakát

Velké oči (2014) 

Náhodou docela dobrý Burtonův film s dobrým hereckým obsazením a nevýraznou, nemastnou,neslanou hudbou D. Elfmana, tvůrce znělky Simpsonů. Já nevidím problém. 75 %.

plakát

Inferno (1999) 

Na to, že měl Avildsen Oscara, točil celkem průměrný filmy. Tohle ale není tak špatný, jak zde mnozí píší. Předtím, když jsem se na to koukal na DVD, jsem si říkal, že ten film bude mít něco kolem 50 %.Proto jsem byl překvapen, že má tak slabý hodnocení, proto ho trochu pozvednu.Toto akční béčko si ovšem podle mě nemělo hrát na něco víc, podle mě to měla být spíš za A) drsná komedie (balení mrtvol starým Číňanem mě pobavilo), za B) akční jízda( Dammovovo by ukradli motorku, on by se uchýlil ke svému indiánskému kámoši, aby si lízal rány, ti, co ho okradli, by mu kámoše zabili, čímž by ho naprosto vytočili, on by je všechny povraždil a se slovy NESERTE MĚ UŽ, DOPRDELE! by z města odjel nebo za C) by to bylo drsné drama o rasismu v Amerických buranských osadách,říznaté trochu těmi obchody s drogama (to by bylo nejlepší). S tímto scénářem být já Avildsen, nechal bych ho přepsat nejakým akčním odborníkem a potom bych tam nechal vrazit komediální prvky od nějakého vtipného mistra komedie. Slabé (hodně slabé) tři hvězdy. PS hudba celkem ušla

plakát

Oko za oko (1996) 

Tenhle film je celkem podobný dřívějšímu Schlesingerově filmu Psychopat ze San Franciska. Má dobré herce, celkem zajímavý děj, nabušený úvod a závěr a potom lehce nudný prostředek. Ovšem Oko za oko má horší hudbu (James Newton Howard mě sklamal, jeho hudba je typická thrillerová hudba, která nenatchne ani neurazí a ke všemu je jí tam málo), Hans Zimmer složil lepší hudbu (ovšem i v Psychopatovi je jí docela málo). Herci zde byli o trochu lepší než v Psychopatovi, hlavně Kiefer Sutherland byl fakt hodně slizoidní ( ovšem, musím podoknout, že i Michael Keaton Batman byl správně slizoidní v San Francisku). Podtrženo, sečteno, mohlo se to zkrátit a děj trochu zjednodušit (zkrácením by film místama trochu nenudil a zjednodušením děje myslím to, že mě celkem štvalo, jak Sally Field pořád sleduje Kiefera, myslím si, že kdyby ho sledovala jednou, jak si otypovává další obět a potom by se mu vkradla do bytu, bylo by to lepší), takle slabé čtyři hvězdy (jako u Psychopata ze S.F.)

plakát

Angličan (1999) 

Docela dobrej film. Jedinej problém vidím v tom, že se tam místami mluví opravdu o h....Hudba zajímavá, ze začátku se mi sice nelíbila, protože jsou ve filmu pouze dvě melodie, ale nakonec jsem si na ni zvyk ( jako bonus pár starejch písní). Herci byli dobrý, hlavně Terence Stamp, ale i Peter Fonda a chlap, který si zahrál snad jen malý role v ne tak známých hollywoodskejch filmech, Luis Guzmán. Na film jsem se původně kouknul jenom kvůli Soderberghovi, protože filmy, který točil v devedasátejch letech, jsou celkem zapomenutý ( hlavně z první poloviny), ale tento film si mně získal a proto zůstane na mém flashdisku do doby, než se zničí. Jinak Soderberghovi experimenty jsou fakt maso,skvělý. Jinak některý uživatel se zde ptal, jestli někdo udělal analýzu filmových postupů v tomto filmu, proto mu odpovídám ANO, UDĚLAL. Lze to stáhnout na internetu. Jinak se taky koukněte na můj článek na wikipedii, kterej jsem o tomto filmu napsal. Shrnutí: scénář je průměrný, takže kdyby vzniknul bez tohoto štábu, stěži za 3. Ale díky Soderberghovi, skladateli hudby Martinezovi, hercům a cool plakátu za 4. Ale víte co? Dám filmu hvězd 5, protože je podhodnocenný a ještě si ho přidam do oblíbených! Heč!! P.S. Film je volně ke stáhnutí na uložto a český dabing Bontonfilmu pod názvem Angličan je dost dobrý (dabing České televize pod názvem Anglán jsem nesehnal).