Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Karen McCannová si čekání v dopravní zácpě zkrátila telefonickým rozhovorem se svou dcerou, když vtom do domu vrazil záhadný útočník a dceru zabil! Absolutní hrůze však zdaleka není konec - policie sice vraha dopadla, ale díky procedurální chybě musela pustit na svobodu. A s tím se Karen nehodlá smířit! (oficiální text distributora)

Recenze (70)

Agatha 

všechny recenze uživatele

Dobrý námět, ale místy nedobrý scénář. Nebýt toho tak zde máme drama jako podle předpisu. Vynikající a přirozená Sally Field nasadila hereckou laťku hodně vysoko už ze začátku. Její bezmoc a zoufalství, které prožívala když po telefonu slyšela jak někdo vraždí její dceru, byla dechberoucí. Pak její výkon kolísá, ale ke konci opět graduje. Nejvíce mě překvapila její slova k vyšetřujícímu policistovi: " ...Víte co - seru na Vás!..." To bylo v dosud umírněném scénáři trošku překvapivé a nečekané. Ed Harris zde nedostal příliš prostor, ale i tak se mu herecký talent nezapře. A Kiefer Sutherland v roli odporného násilníka a vraha neměl chybu. Stačilo by to jen celé trošku dotáhnout do konce a mohlo se to příblížit k dokonalosti. Hodnocení 59% se mi zdá ale hodně neodpovídající... ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Při jedné z každodenních cest z práce zavolala Karen McCannová (Sally Field) domů své dceři. Během telefonického rozhovoru se ale do domu někdo vloupe a dceru brutálně zabije. I když po krátké době policie padoucha dopadne, musí jej kvůli procedurálním chybám při vyšetřování pustit zpět na svobodu. Ale to si Karen nechce nechat jen tak líbit - začne Roberta Dooba (Kiefer Sutherland) sledovat na každém kroku, a brzy si je jistá, že bude vraždit znovu. I poté je policie bezmocná, a tak Karen bude muset vzít zákon do svých rukou ... Tak tohle byl asi nejprůměrnější film který jsem viděl. Nebyl ani dobrý, ani špatný, herci byli takoví ... průměrní, nikdo nikde nevyčníval, prostě totální průměrná šeď. Po několika hodinách jsem si nebyl schopnej pořádně vzpomenout ani na název filmu, natož o čem to bylo, nebo kdo tam hrál (snad jedině Kiefer Sutherland je trošku výraznější). Dal by průměrné 2.5*... ()

Reklama

alambert 

všechny recenze uživatele

Ach jo, kéž by se přestaly točit tyhle průměrné filmy. Děj by třeba i ušel. Tenhle film je mi ale vyloženě protivný tou tupou úvodní scénou, kdy mamina pobíhá po silnici místo toho, aby zavolala policii nebo nějakému sousedovi, který by mohl dceři pomoct. Bylo pro mě vážně utrpení sledovat tuto scénu a zcela zásadně to ovlivnilo moje hodnocení filmu. Další problém, který nemůžu nezohlednit je naprosto hrozný herecký výkon Sally Field. Bohužel se obávám, že ona hrát vůbec neumí, protože si nepamatuju žádný film, kde by hrála slušně. Kiefer Sutherland hraje zloducha velmi dobře, ostatní herci jsou bohužel zcela nevýrazní a nudní. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Přání smrti pro 90. léta se nekonalo. Ten film je totiž až příliš uhlazený, žádná naléhavost a i přes nijak dlouhou stopáž se nepříjemně vleče. Scénář ani herecké výkony nejsou špatné, takže to padá na hlavu režiséra, který zůstal u toho, že to všechno tak nějak pěkně natočil, ale bez šťávy. I když možná za to můžou ta 90. léta. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Oko za oko na prvý pohľad vyzerá ako priamočiary revenge triler, ale predsa len nám ponúka Schlesinger zamotanejší dej aj s nejakým tým prekvapením. Už dôvod, prečo je páchateľ prepustený na slobodu, je skvele vymyslený a namiesto sústredenia sa na prípravu a priebeh pomsty sa relativizuje jej zmysel, účel polície v spoločnosti a rieši sa aj dôvera v partnerských vzťahoch po tragédii. Navyše tu máme aj ďalšiu potenciálnu obeť a tam to skončilo tiež proti mojim očakávaniam. Film ale stojí predovšetkým na Sally Field a ja som jej všetko uveril. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • V knize je Karenovo příjmení Neuman, namísto McCann. (Nedhelborn)

Reklama

Reklama