Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Karen McCannová si čekání v dopravní zácpě zkrátila telefonickým rozhovorem se svou dcerou, když vtom do domu vrazil záhadný útočník a dceru zabil! Absolutní hrůze však zdaleka není konec - policie sice vraha dopadla, ale díky procedurální chybě musela pustit na svobodu. A s tím se Karen nehodlá smířit! (oficiální text distributora)

Recenze (70)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Možná kdyby byl lépe (uvěřitelněji) obsazený hlavní pár, stala by se z toho nadčasová bomba á la Taken. A taky by to s tou dceru muselo dopadnout trochu jinak, atraktivněji... Vlastně tohle je přesně ten problém. U Oko za oko po úvodní zápletce, která přijde teda možná zbytečně brzy, už víte, jak to celé dopadne. Kiefer byl ale fakt slizký a scéna v domečku a následná konfrontace s matkou patří k jedněm z jeho hereckých vrcholů tohohle filmu ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když už mít na rukou krev, tak kvůli tomu, že jste do nich vzali spravedlnost.. Sally Field, která dá jasně najevo, že bez pomsty neodejde, zlatý Ed Harris aspirující na cenu Manžel roku a znásilňovač Sutherland, kterému k dokonalému image scházela jen krabička cigaret rýsující se pod rukávem trika. Katalogová vengeance devadesátka, která zklame porcí klišé a potěší omezením počtu zmrtvýchvstání ústředního grázla. Trošku mi scházela poslední scéna, v které by se paní McCannová vydala do nějaké nebezpečné čtvrti a Kerseyho vigilantním gestem ukázala potřebným, kdo může mít přání smrti.. ()

Reklama

Henry Morgan 

všechny recenze uživatele

hmm, tohle byl obyčejný průměr. Velký vliv na kvalitu měli mužské role. Ed Harris byl otec od rodiny, který se příliš nepředvedl a nijak zvlášť mě neoslnil, Sutherland naproti tomu, v roli charizmatického a typického záporáka, byl zpestřením. Hlavní hrdinka byla zoufalá matka, která přišla o dítě, nicméně její chování vyznělo poněkud přehnaně a křečovitě, lehce mě znerovozňovala a iritovala. Typický americký příběh o mezeře v soudním systému a žena, která ne nebere jako odpověď. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Dobrý námět, ale místy nedobrý scénář. Nebýt toho tak zde máme drama jako podle předpisu. Vynikající a přirozená Sally Field nasadila hereckou laťku hodně vysoko už ze začátku. Její bezmoc a zoufalství, které prožívala když po telefonu slyšela jak někdo vraždí její dceru, byla dechberoucí. Pak její výkon kolísá, ale ke konci opět graduje. Nejvíce mě překvapila její slova k vyšetřujícímu policistovi: " ...Víte co - seru na Vás!..." To bylo v dosud umírněném scénáři trošku překvapivé a nečekané. Ed Harris zde nedostal příliš prostor, ale i tak se mu herecký talent nezapře. A Kiefer Sutherland v roli odporného násilníka a vraha neměl chybu. Stačilo by to jen celé trošku dotáhnout do konce a mohlo se to příblížit k dokonalosti. Hodnocení 59% se mi zdá ale hodně neodpovídající... ()

WoWoW 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl, že v tom hraje Ed Harris čekal jsem něco víc a to minimálně od jeho postavy, přišlo mi že jeho potenciál nebyl tak úplně využit. Za to Kiefer byl solidní padouch a to hlavně svojí drzostí a i vzhledem. Jinak celý ten film rozhodně nebyl nic převratného a byla to místy i trochu nuda. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • V knize je Karenovo příjmení Neuman, namísto McCann. (Nedhelborn)

Reklama

Reklama