Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Komedie
  • Dokumentární

Recenze (426)

plakát

300 dnů samoty na ostrově (2012) 

Byl jsem nadšen, když jsem tento dokument našel, ovšem po shlédnutí jsem byl zklamaný. Film jsem viděl na youtube, tuším, že nahráno z ČT2 s katastrofálním dabingem. Po méně než 10-ti dnech si začne Xavier stěžovat na samotu, stýská se mu apod. Minimálně 2x byl v kontaktu s jinými lidmi, měl satelitní telefon a vybavenou lékárničku, což v zajímavostech napsané není.

plakát

Kdo přežije - Kaôh Rōng (2016) (série) 

Výborná série, určitě jedna z nejlepších a také prozatím ta nejdrsnější. Všichni si v podstatě zasloužili vyhrát, bojovali dobře. Oblíbenci: Michelle, Scott, Jason, Tai, Debbie, Caleb

plakát

Rychle a zběsile 8 (2017) 

100 % vtipné, mnohdy přehnané, nabité akcí. Zkrátka vše, co jsem čekal a všehovšudy i u 8. filmu platí můj komentář k 7. počinu.

plakát

Kdo přežije - Worlds Apart (2015) (série) 

Opět jedna z nejlepších sérií. Jde v ní o rozmanitost hráčů, navíc nezažijete ani jednu nudnou epizodu či moment. Spousta akce, fajn odměny, intriky, hádky, strategie, nečekané kmenové rady i sranda. Nejlepší image: Dan :-) Kdosi tam řekl, že je to Potterovský dědek, opravdu jeho vizáž by v těchto filmech zapadla :-) Rozmazlený machrující fracek: Rodney. Oblíbenci: Joe, Mike (škoda, že pánbíčkář). V podstatě šlo o zajímavou souhru i hru všech soutěžících.

plakát

Robinsonův ostrov (2017) (pořad) 

Tv program Nova nemám rád a rozhodně ji, stejně jako ostatní programy nesleduju. Rozhodně se ale nemá skrze tuto soutěž za co stydět. Stejný scénář jako americký Survivor s několika málo novinkama. Sympatický moderátor se po pár dílech zbavil prkennosti. Soutěžící vybraní vcelku pestře. Oblíbenci: David, Radovan, Bazi. Neoblíbenci: Niki, Petra, Lucka, Marek, Zdeněk, Martin

plakát

Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny (2016) 

Zrození idiota na Hacksaw Ridge je vcelku fajn film s pár chybama... Je mi jasné, že nešly opomíjet bezduché americké adventistické nebo chcete-li fanatické kydy okolo boha a bible. Taktéž si Gibson těžko nechá kecat do chybného obsazení hlavní role. Ovšem bojová scéna byla čistokrevný masakr, místy trochu chaos, ale ať tak či onak už to na bojištích šlo. Přejmenování filmu na Zrození idiota jsem zvolil záměrně a to z důvodu absence byť jen malého pudu sebezáchovy a nelogického životního postoje ve válečné vřavě hlavního hrdiny. Myslím, že kdyby nosil aspoň pistoli pro osobní obranu, určitě by i tak zachránil spousty vojáků, ikdyž by byl možná méně zajímavý, ale to je věcí názoru.

plakát

Borat: Nakoukání do amerycké kultůry na obědnávku slavnoj kazašskoj národu (2006) 

I přes několik úsměvných momentů monstrózní trapas. Nejenže S. B. Cohen je a zároveň sám i vypadá jako žido-cikán, ale co je horší, film nemá s Kazachstánem absolutně nic společného. Přirovnávat Kazachstán k rumunské cikánské vesnici a Kazachstánce k cikánům je pořádný blud hodný pouze americké filmové lůzy...

plakát

Tajemství (2006) 

Má to něco do sebe a určitě na tom něco bude, spousta věcí tam je totiž pravdivých a taky logických. Netřeba tento dokument (nebo knihu) zatracovat, každý si udělá svůj vlastní názor a dle něho se zařídí.

plakát

Síla lidskosti - Nicholas Winton (2002) 

Další z dokumentů donekonečna omílajících odsuzování jedné části historie, evropských národů apod. Co je ale zajímavé je krátké zaostření na fakt, že judaismus nezná logiku (stejně jako křesťanství a islám) a je výplodem chorého mozku. Viz věta: Nicholas Winton vypráví: " Jediní, komu to všechno vadilo, byli rabíni, několikrát za mnou přišli a ptali se mě, jak jsem mohl dát dobré židovské děti do křesťanských rodin..."

plakát

Hitlerův poslední rok (2015) (TV film) 

Lehce podprůměrný dokument, který neustále dokola omílá i neověřená a nepodložená fakta. Počínaje například událostmi okolo tzv. malmedského masakru, přes strategicky nesmyslná spojenecká bombardování, popravy německých záškodnických komand, sovětské válečné zločiny, které nikdo nesoudil a málo se o nich mluví, až po diskutabilní Hitlerovu smrt. Jakoby jste si koupili starší, velice průměrnou knihu o shrnutí 2. světové války jen proto, abyste ji jedenkrát přečetli a měli v knihovně, ale nestáli o pravdivé, byť méně známé a nepropagandistické informace servírované světu po celých 70 let a nechtěli nahlížet za oponu.