Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (309)

plakát

Oktopus - Dobrý pastýř (2023) (epizoda) 

Vraha odhalíte ve chvíli, kdy se objeví v záběru, což byla doteď doména Specialistů. A ten "poslanec" byl teda hodně wtf, celou dobu jsem si lámal hlavu, kde se tam vlastně vzal.

plakát

Úsvit (2023) 

Pomalu se vlekoucí pohádka o rozdojeném kozlu, zasazena bůhvíproč do třicátých let, která má přesvědčit zabedněné zpátečníky o tom, že už v dávné minulosti mohl tlustý vousatý chlap bez problémů porodit dítě. Nic proti, ale usínal jsem u toho.

plakát

Věrná až za hrob (2022) 

Mírně paranoidní televizní thriller, kde pointu uhodnete ve chvíli, kdy policie ukáže fotografie místa činu.

plakát

Hranice lásky (2022) 

Vágnerová a Řezníček souloží buď spolu, nebo každý s někým jiným, a mezi tím pronášejí strašně banální dialogy a je to jakože umění. Od asi páté minuty přesně víte, jak to bude pokračovat, co bude dál a jak to skončí. Jedna hvězda navíc za plot twist s výborným Čermákem. Závěr jako tradičně o ničem.

plakát

V létě ti řeknu, jak se mám (2022) 

Tak tohle bylo opravdu strašně špatný. Asi nejhorší film za posledních pár let. Až do konce jsem marně tápal, jestli to má vůbec nějaký děj (spoiler: nemá...), nevěřícně sledoval ty ultrablbé skeče s pitvořícími se herci, příšernou kamerou, ještě horším zvukem a postsynchrony, které mi způsobovaly obsedantně kompulzivní poruchu a litoval, že jsem si včas nevypíchl oči. Hrůza a děs.

plakát

Smrtonosné přeludy (2021) 

Asi tak tři čtvrtě filmu se tam, vyjma lesbických fantazií, vůbec nic neděje. Pak se asi tvůrci snažili o mysteriózní mindfuck, ale s pitomým scénářem a evidentně velmi malým až žádným rozpočtem velké divadlo neuděláte. Základní myšlenka přitom není tak špatná a místy jsem si taky drbal hlavu, co je vlastně skutečné a co není. Závěr tradičně superbéčkový a navíc idiotsky nejasný. Ztráta času.

plakát

Ženská na vrcholu (2019) 

Mě by vážně zajímalo, proč se takové filmy točí a proč se v nich pitvoří i někteří celkem ucházející herci. Jen proto, aby štáb odjel za sponzorské peníze na hory do Tater? Tohle bylo strašlivé, slovy nepopsatelné utrpení, navíc se zdálo, že to trvá minimálně osm hodin. Jedna hvězda za docela dobrý song v závěrečných titulkách.

plakát

Kryptid (2020) (seriál) 

Tak nevím. Mám za sebou první čtyři díly a zatímco ten první docela navnadil (ve škole exploduje kluk a v jezeře je příšera z povídky "Prám" Stephena Kinga, co žere lidi), tak v těch třech dalších se neděje už vůbec nic a řeší se jen běžná teenagerská středoškolská dramata. Trochu se bojím, aby to s přibývajícími díly nebylo ještě horší... EDIT: Dokoukal jsem to, a moje pocity zůstávají stejné. Nápad je to dobrý a některé scény opravdu výborně natočené, ale je tam prostě strašně málo akce. Ve většině dílů se nic neděje. Sice se celý seriál točí kolem jakéhosi monstra v jezeře (které navíc umí nějak zařídit, aby lidi na dálku vybuchovali...), ale za celých deset dílů jej "uvidíme" asi třikrát. Rozuzlení celé záhady je příliš laciné. Měl jsem z toho pocit, jako kdyby scénárista napsal první díl s tím, že sice ještě neví jak, ale na konci "to nějak vysvětlí", a nakonec ze samé bezradnosti použil ta největší klišé, co se nabízela. Průměr.

plakát

Zastavte temnotu (2018) 

Předně je si třeba vyjasnit, že lže už popis filmu: žádný přírodovědec z vraždy místního chlapce obviněn není! To psal někdo, kdo ten film vůbec neviděl?? Na film se docela dalo koukat, ale divák se musí připravit na to, že děj dává jakžtakž smysl maximálně první půlhodinu, a pak se všechno rozpadne. Nestydím se přiznat, že při závěrečných titulkách jsem si říkal, že jsem to vlastně vůbec nepochopil a takový byl nejspíš i záměr tvůrců. Ačkoliv se to ze začátku tváří jako detektivka, není to nic takového - jen jakési nesourodé těkání v temné divočině, jehož jediné poselství zřejmě je, že všichni lidi jsou magoři.

plakát

Vpád (2021) 

Čekal jsem thriller a dostal stupidní nudnou telenovelu s jakýmsi krimi obsahem, naprosto debilním scénářem a dialogy jak z pornofilmu, kde je od začátku jasné, že ona je hysterická pí*a a on minimálně masový vrah v přestrojení za hodného ňoumu. Závěr, kde to je klišé na klišé, to opravdu nezachrání. Přehlídka ztraceného času.