Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Sci-Fi
  • Akční
  • Komedie
  • Drama

Oblíbení režiséři (10)

Ingmar Bergman

GIGANT. Spolu s Tarkovským. Má přesně 51 filmů. Vše od něj sbírám, samozřejmě v originále. Nesnesl bych, aby mi někdo deformoval Bergmana. Doplňující slova jsou zbytečná.

Andrej Tarkovskij

GIGANT no.2. Nedokážu ani vyjádřit, jak mě deprimuje, že mu nebylo dáno natočit víc, jak 7 filmů. Ostatní projekty,nepočítám. On byl opravdový umělec. Sám Bergman o něm ve svém skvělém životopise prohlásil, že Tarkovskij je největším režisérem všech dob. A od něho, to už něco sakra znamená.

David Lynch

Ve 13letech jsem viděl Twin Peaks. V 17, Mazací Hlavu a od té doby, jsem beznadějně ztracen. Mám od něj (s vyjímkou 2 filmů) vše.

John Carpenter

Tak u tohohle chlápka dodnes přesně nevím, zda žeru víc jeho filmy, nebo jeho hudbu:-) Až do roku 1995. Pak už to stojí za starou belu. Myslím hudbu. Filmy ještě jdou. Zvláště pak jeho (zdá se) poslední, The Ward(2010). Byť ani ten, nedosahuje výšin mistrových nejlepších počinů.

Alfred Hitchcock

Co mám o tomto mistrovi napsat,co už někde, někdy, někdo, nenapsal? (Pozn. pro sebe, viděno 17 filmů.)

Orson Welles

Génius, který už ale po celý zbytek tvůrčího života, nepřekročil dlouhý stín, vrhaný jeho 1. a bez debat nejlepším, filmem v jeho kariéře (potažmo pak v dějinách světového filmu, i když toto není vyloženě jen můj názor) byť takový Proces, osobně považuji za výborný film. Velké plus pro mne jest fakt, že ve svých filmech i nezřídka hrál. A jak víme z Občana Kanea, tak hráti rozhodně, uměl. Já mám vůbec hodně rád, když nějaký známý (zejména můj oblíbenec) režisér ve svých filmech i hraje. Alespoň, občas.;-) Viz. např. David Lynch či jiný David...Cronenberg. I když ten ve svých filmech, moc není. Spíše, vůbec.

David Cronenberg

Šílenec, bez kterého by filmový svět byl o mnoho chudší. A též zajímavý herec. Škoda, že nehraje víc.:) Na jeho kreaci v Nightbreed, nikdy nezapomenu.

Zack Snyder

Mám moc rád jeho DC filmy. A ano vím, že jsem v menšině. Ale od debutu vynikajícího remaku Úsvitu mrtvých, mě ještě zatím výrazně nezklamal. Jo, Sucker Punch je nejslabší. Ale pořád to má ten jeho pro mě, osobitý vizuál+atmosféru.

Jack Arnold

Pro mne především LEGENDA  Hollywoodské 50tkové éry monster.

David Fincher

Alien 3 v 27letech - neuvěřitelné! Hra, Sedm, Zodiac, Mank, etc.