Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Pohádka
  • Romantický

Recenze (7)

plakát

Gump - pes, který naučil lidi žít (2021) 

Tento film má spoustu nedostatků a je mi líto, že potenciál, který téma přináší, nebyl lépe využit. Kýčovitá režie i kamera se hodí jen v některých scénách, ale většinou snímku spíše škodí. To vše ale uvádím jen pro pořádek, protože o to tu vůbec nejde. Film vzbuzuje emoce, poutá pozornost a hlavně dělá osvětu v odvětví charity, které dlouhodobě od dárců získává podporu nejpomaleji a nejsložitěji. Za to i za knihu, která je perfektní, tleskám.

plakát

O mě se neboj (2022) (seriál) 

Až překvapivě mě tento seriálový počin docela bavil, hlavně ze začátku, kdy témata i životní situace hlavních protagonistů byly vcelku uvěřitelné, dialogy zajímavé, což ale s postupem dílů trošku upadalo. Nejvíce mě rozčiloval opravdu obdivuhodný kariérní postup hlavní hrdinky v renomované advokátní kanceláři hodný kvalitní mexické telenovely. Nicméně konec mě, až na dost podivnou bouračku s jasným cílem srdcervoucího zakončení příběhu u nemocničního lůžka, opět potěšil, a to hlavně tím, že nebyl kýčovitě očekávatelný. Hudba byla v celém seriálu volena docela divoce, někdy to vyšlo, někdy vhodná nebyla vůbec. Na druhou stranu ale děkuji za svěží obsazení poměrně neokoukaných tváří.

plakát

Kingsman: Tajná služba (2014) 

Velmi nekorektní, ale neskutečně zábavná podívaná, která čerpá z klasických britsko-bondovských a komiksových stereotypů a divák se jednoduše nemůže odtrhnout. Za nepřekonatelného Colina Firtha přidávám i pátou hvězdu.

plakát

Děvčata, nedejte se! (1937) 

Milá, naivní veselohra, která hlavně díky Hugo Haasovi úplně nezapadla a mě vždy potěší, když na ni v televizním programu narazím.

plakát

Osudová láska (2014) 

Přitažlivé téma o touze po zakázaném ovoci, jen bohužel velmi slabě zpracované - dialogy prázdné, rozvoj vzájemné přitažlivosti bez jakéhokoliv uvěřitelného uvedení (zde stačil evidentně opravdu jen jediný pohled,  který hlavní aktéry přiměje k přemýšlení o porušení jejich několikrát zdůrazněných hlavních životních principů). Zajímavé bylo matení diváka, co se skutečně děje a co jsou pouhé představy. Za herecké obsazení a příjemný vizuál celého filmu 45%.

plakát

Ledviny bez viny (2022) (TV film) 

Překvapivě mě tento příběh nijak neurazil, opravdu připomíná dřívější klasickou televizní produkci, což ale hodnotím kladně. Jen zařazení mezi komedie je trochu přehnané. Jedná se o jednoduchý, nenáročný, místy úsměvný příběh, na nedělní večer docela příjemný na koukání bez potřeby explicitních násilných/sprostých/sexuálních scén.

plakát

Jak si vybrat správné šaty (2007) (pořad) 

Hodnotím kladně především stopáž pořadu, kdy neustále stejné řeči, výrazy, údiv nad cenou vysněných šatů, boje rodinných příslušníků s nevěstami o výběru té nejlepší róby se dají vcelku vydržet a užít si tak tu oddechovou a lehce povrchní chvilku kritikou těch vdavekchtivých dam.