Reklama

Reklama

Gump - pes, který naučil lidi žít

  • angličtina Gump (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh psí pravdy, lásky a naděje. „Jsem Gump a byl jsem toulavej pes...“ On vlastně každý pes je v sobě tak trochu toulavý do té doby, než najde své štěstí, a to štěstí pes najde jenom s člověkem. Můj příběh je o hledání psího štěstí a také  o překážkách a pastech na cestě k tomu správnému člověku. Je o síle a nezlomnosti, která se ukrývá v každém psovi. Ano i v tom vašem, ve vaší čivavě, která na vás čeká celý den, než přijdete z práce. I v tom buldokovi, který se za vámi šine a sotva popadá dech. Dám svoji duši za to, že kdyby vám někdo na tomhle světě chtěl ublížit, tak pak teprve poznáte, jak silné má váš pes srdce a co jeho láska k vám znamená. Tenhle film vám také otevře oči, protože co člověk v psím srdci zničí, to může zase jen člověk uzdravit. Rodinný film režiséra F.A. Brabce je o světě viděném očima toulavého psa Gumpa. O světě, o kterém mnoho z nás moc neví. O tom, jak nás vidí zvířata  a jak je ten náš svět pro ně důležitý. Ten svět, který jim dává domov, sílu, naději, ale také bolest. Dobrodružný příběh skutečných psích hrdinů a lidí kolem nich. (Bioscop)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (239)

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Rozhýbaná reklama na psy z útulků láká na výrazný vizuál, a hlavně silné téma pro rodiny s dětmi. Jako narativní film příliš nefunguje a překvapí mírou drsnosti, přesto jako zážitek neurazí a svou diváckou obec si najít dokáže. Já mezi ni ale primárně opravdu nepatřím. Více zde. ()

castor 

všechny recenze uživatele

F. A. Brabec? Za mě roky výtečný kameraman a prachbídný režisér, nevýrazný a neschopný pohánět děj dál. Povedla se mu Kytice, ale jinak je to packal (Bolero, V peřině, Vánoční Kameňák...). Gumpem nicméně překvapil, znovu sází na syté barvy, ale ve výsledku jde o naprosto rutinní produkt. Takové nenáročné a nenápadité podbízení se národu pejskařů. Příběh psího ztracence, který hledá svého lidského kamaráda, začíná u skoro-bezdomovce Bolka Polívky, pokračuje přes nějakého toho zlého Taclíka, hodného veterináře Rodena nebo ve výsledku laskavého Krajča, kdy nepěkné situace se odehrají mimo záběr kamery, aby se zvířecí duše zase dostala tam, kde jí bude ještě lépe. Nic víc, nic míň. Zvučná herecká jména tu prostě jen jsou, nic zásadního nepředvedou, navíc mi dost chyběl humor. Možná je to záslužný projekt, ale prosím další film třeba o toulavých kočkách už ne. ()

Reklama

Chundys 

všechny recenze uživatele

Jelikož mám rád psy a jednoho i vlastním, který si v tomto filmu zahrál, ale to musím potom detailněji prozkoumat to psí nebe, abych tam tu mojí Amynku a Valentýnku našel :-). Jinak film krásný, hezky se drží celou dobu knihy až ke konci trochu ulítne a občas tak kostrbatě nasnímané, ale jinak to bylo krásné. Slza na krajíčku u stejného momentu jako v knize, takže já jsem spokojený :-) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Najlepšie na filme bol záver, ale myslím tie pesničky. Inak šlo o veľmi málo pozitívny film, komediálne a rodinné skoro nič, skôr smutné a kvitujem posolstvo o tom, že so psami netreba narábať ako s vecou. Ale to citové vydieranie bolo veľmi amatérske, vôbec sa nepodarilo a ak chcel niekto napodobiť Psiu dušu alebo urobiť niečo na spôsob osudu psa, tak sa mu to vôbec nepodarilo. Dej je fádny, neponúka vôbec nič len zábery na psov a hodinu a pol Trojanovho hlasu smútiaceho z ľudskej zloby. ()

Vajonek 

všechny recenze uživatele

Předlohu jsem nečetla, takže nemohu hodnotit, jak se povedlo ji převést na filmové plátno. Pokud se mám vyjádřit čistě k filmu, tak musím říci, že asi jediné, co se mi na něm líbilo, bylo přítomné zvířectvo, respektive některé záběry na něj. A celkově bych ocenila nápad (zfilmovat příběh zvířete a pokusit se divákovi zprostředkovat něco z jeho uvažování). Dějově to bylo na můj vkus dost slabé, herecké výkony většinou takové nijaké nebo dost nepřirozené (tedy ty lidské), z některých přehnaně rozzářených záběrů jsem měla pocit, že každou chvíli oslepnu, hudba byla většinou přehnaně dramatická a výrazná, monology ústředního hrdiny Gumpa na mě působily často příliš učebnicově, nepřirozeně. Na konci mě hrozně štvalo, že než jsem si přečetla, jaké byly osudy zúčastněných psů, popisek vždycky zmizel a zjistila jsem prd. Ale nevím, možná jen nejsem správná cílová skupina a své nadšené diváky si tenhle snímek najde. Za mě to každopádně není na více než 40 % (silnější dvě hvězdy). ()

Galerie (52)

Zajímavosti (19)

  • Gump měl ve filmu 6 majitelů. (Zix.)
  • Několik scén se odehrávalo i v psím útulku Bouchalka nedaleko Kladna. Odtud pochází Toby, jeden z pejsků, kteří ve filmu hrají. Hned po natáčení si Tobyho adoptovala jedna rodina a následně z něj byl spokojený pejsek, který prožil krásný psí život. (Krocka)

Reklama

Reklama