Reklama

Reklama

Gump - pes, který naučil lidi žít

  • Slovensko Gump - pes, ktorý naučil ľudí žiť
Trailer

Obsahy(1)

Příběh psí pravdy, lásky a naděje. „Jsem Gump a byl jsem toulavej pes...“ On vlastně každý pes je v sobě tak trochu toulavý do té doby, než najde své štěstí, a to štěstí pes najde jenom s člověkem. Můj příběh je o hledání psího štěstí a také  o překážkách a pastech na cestě k tomu správnému člověku. Je o síle a nezlomnosti, která se ukrývá v každém psovi. Ano i v tom vašem, ve vaší čivavě, která na vás čeká celý den, než přijdete z práce. I v tom buldokovi, který se za vámi šine a sotva popadá dech. Dám svoji duši za to, že kdyby vám někdo na tomhle světě chtěl ublížit, tak pak teprve poznáte, jak silné má váš pes srdce a co jeho láska k vám znamená. Tenhle film vám také otevře oči, protože co člověk v psím srdci zničí, to může zase jen člověk uzdravit. Rodinný film režiséra F.A. Brabce je o světě viděném očima toulavého psa Gumpa. O světě, o kterém mnoho z nás moc neví. O tom, jak nás vidí zvířata  a jak je ten náš svět pro ně důležitý. Ten svět, který jim dává domov, sílu, naději, ale také bolest. Dobrodružný příběh skutečných psích hrdinů a lidí kolem nich. (Bioscop)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (235)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má jeden velký problém a to je ten, že kdo viděl Psí Poslání, Psí Poslání 2 a Psí Domov bude mít velký pocit deja vu. Tak, že zde máme psa co žije na krátkém vodítku a trpí psa co se málem utopí psa co cestuje na zpět k páníčkovi  (zde spíše opačně) psa co změní někomu život psí nebe a dalo by se pokračovat. V podstatě vše co je zde už bylo dříve  dokonce mám pocit, že se zde hodně opisovalo. Jinak nechápu smysl českých  songů, když ve filmu nejsou Marek Ztracený je až po titulkoch  Protože to nevzdám tam ani nezazní (přitom tolik možností kam ho dat zde bylo) a jakási slovenská sračka je až úplně na konci.  60 procent ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

"Nejdřív jsem nevěděl, co si s tebou počnu, a teď nevím, co si počnu bez tebe." Gump coby jakási česká odpověď na Cameronovy příběhy o "nejlepším příteli člověka" vypráví o dobrodružství naivního, dobráckého a loajálního psíka, který se na své cestě (na duhovou horu) potkává s rozličnými lidmi a poznává jejich různé povahy. Herecky je to vcelku takový mišmaš dobrých (Polívka, Holubová) a ne úplně dobrých (FattyPillow, Pagáčová) představitelů, z nichž se většina mihne před kamerou jen na chvilku. I přes okaté atakování slzných kanálků (a za doprovodu Trojanova hlasu, který mi však v tomto filmu zrovna moc neseděl) se na české poměry jedná o solidní zvířecí film s pěknými záběry české krajiny a slušným hudebním doprovodem. P.S. Možná budu za nelidu, ale ta Gumpova pojmenování lidí (Sušenka, Rybička atd.) mi přišla, ehm, divná. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

F. A. Brabec je výborný kameraman, ale jako režisér zatím svůj um neprokázal. Tentokrát si vybral hodně jednoduchou až jednotvárnou látku, zabalil ji do krásného vizuálu a bohužel opět ukázal, že jako režisér si není jistý v kramflecích a minimálně v dramaturgii tápe. Gump tak je fajn na pohled, pejskaře určitě dokáže zahřát u srdéčka, ale ve výsledku toho moc nenabízí. Gump tak putuje po různých místech, potkává zlé i hodné lidi a různými způsoby ovlivňuje jejich životy. Do toho ho po celou dobu hledá jeho páníček (Bolek Polívka, který společně s Evou Holubovou jediní skutečně hrají) což se mu celou dobu nedaří a rozvíjí si svůj vlastní příběh. Gump tak rozhodně neurazí a na české poměry minimálně výpravou potěší. Jen je jako celek trochu plytký. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Nemohu porovnávat v tom zda kniha není také proser, ale tento film je takový přeslap. Je to mnoho obrazů z psova života, které jsou až nahodilé a vše v nich jde podle tabulek a podle toho, aby to klapalo. Trochu to postrádá tu gradaci a to okolo. Občas je to i přehlídka stvůr od hereckých výkonů. Film tak poutavý, že jsem ho dokoukával po měsíci. ()

castor 

všechny recenze uživatele

F. A. Brabec? Za mě roky výtečný kameraman a prachbídný režisér, nevýrazný a neschopný pohánět děj dál. Povedla se mu Kytice, ale jinak je to packal (Bolero, V peřině, Vánoční Kameňák...). Gumpem nicméně překvapil, znovu sází na syté barvy, ale ve výsledku jde o naprosto rutinní produkt. Takové nenáročné a nenápadité podbízení se národu pejskařů. Příběh psího ztracence, který hledá svého lidského kamaráda, začíná u skoro-bezdomovce Bolka Polívky, pokračuje přes nějakého toho zlého Taclíka, hodného veterináře Rodena nebo ve výsledku laskavého Krajča, kdy nepěkné situace se odehrají mimo záběr kamery, aby se zvířecí duše zase dostala tam, kde jí bude ještě lépe. Nic víc, nic míň. Zvučná herecká jména tu prostě jen jsou, nic zásadního nepředvedou, navíc mi dost chyběl humor. Možná je to záslužný projekt, ale prosím další film třeba o toulavých kočkách už ne. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (19)

  • V 11. minutě učí Gumpa povely na jednotlivé barvy z baterky. Jedná se o baterku „MY DAY“, jenž byla používaná ČSLA. (Winster)
  • Když je Gump na nějakou dobu umístěn v útulku, tak mu při venčení Naty Jahoda (Natálie Rožková) odepne vodítko a nechá Gumpa běžet „na volno“. Venčitelé psů v tomto útulku mají však zakázáno při procházce vodítko odepínat od obojku. (vitm)

Reklama

Reklama