Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (5)

plakát

Logan: Wolverine (2017) 

Poslední film o Wolverinovi a i o X-Menech jak je známe. Film je mnohem vážnější než cokoli jiného ze škatulky filmů o X-Menech a řeší problémy kterými se v ostatních filmech nikdo nezaobíral. Pár nepovedených scén ve filmu je, ale celkový dojem a atmosféru nekazí. I přes vážnost filmu a minima akčních, "X-Menovských scén" si film udržuje atmosféru X-Menů. Pár překvapivých dějových zvratů i náhlých smrtí hlavních aktérů film pozvedává na novou, lepší a zajímavější úroveň a tím se od předchozích filmů příjemně liší.

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Dlouho očekávané pokračování této kultovní série se bohužel nevydařilo. Film vysvětluje děj mezi ním a koncem šestého dílu a kdyby jen vysvětloval, byl by dobrý. Bohužel je tu nuceně vytvořená zápletka, která ničí celkový dojem z filmu. Snaha vměstnat dramatické scény do míst kde absolutně nemají co dělat je až nepříjemná. Hlavní záporák se mění podle potřeby příběhu, chvilku je nepřemožitelný a v další scéně úplný neschopa. Pro ty kdo film neviděli doporučuji někde si přečíst těch pár příběhově důležitých věcí ale na film se vůbec nedívat, jsou to ztracené 2 hodiny.

plakát

Strážci Galaxie Vol. 2 (2017) 

Pokračování jednoho z nejúspěšnějších filmů ze série Marvelu. Film se snaží vyrovnat se prvnímu dílu, jak množstvím vtipů, tak zajímavostí zápletky, která bohužel pokulhává. Doufal jsem aspoň v naznačení spojení s ostatními filmy od Marvelu, jak už to bývá, ale mé očekávání se bohužel nenaplnilo. Zápletka jak už bylo řečeno není nápaditá a hlavní záporná postava je až příliš silná.

plakát

Příchozí (2016) 

Jeden z nejlepších, možná nejlepší film roku 2016. Film upoutá dějem plným zvratů a vyžaduje 100% koncentraci, jinak se mnohý divák ztratí ve složité časové linii. Film má pomalý rozjezd, ale o to lepší je divoký závěr, který převrátí hodinu a půl víceméně přímočarých událostí. Základní myšlenka filmu je jedinečná, ale natolik ukrytá v ději, že si ji ne všichni uvědomí. Kvůli příliš složité dějové linii není film hodnocen tak dobře, jak by si zasloužil. Ale když už ji pochopíte, zapůsobí na vás.

plakát

Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta (2017) 

Film pro mě nebyl velkým překvapením, děj je až na výjimky lehce předvídatelný, bez větších zvratů. Hlavní záporná postava není nápaditá a je až moc přímočará. Nepříjemně mě překvapilo využití reálné postavy mezi ostatními fiktivními charaktery. Na druhou stranu, jak už je u této série zvykem, je ve filmu spoustu vtipných momentů, zápletka není úplně nejhorší a dokonce přijde ztráta jedné z hlavních postav, což je překvapení.