Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (243)

plakát

All in a Night's Work (1961) 

Nechci tě urazit Svadbosu, ale nekrm lidi hloupostma ... Je to komedie o nevinné úřednici, která se dostala na dovolené do kompromitující situace tím, že se na útěku před vilným staříkem polonahá dostala z jednoho hotelového pokoje do druhého přes balkón a v tom pokoji byl ubytován šéf podniku, pro který ona pracuje. Byla samozřejmě viděna jak z pokoje vybíhá. Více prozrazovat není třeba, roztomilá komedie plná rozhovorů, kde si jeden vykládá postoje toho druhého zcela mylně a vzniká řetězec nepochopených až groteskních situací.

plakát

Aloha (2015) 

Tak doufejme, že pan Cameron Crowe měl jen slabou chvilku. Hudební podkreslení opět výborné, no samotné film nezachrání. Snad bude schopen sebereflexe a přizná si nedostatky, které film potopily.

plakát

Amazing Spider-Man 2 (2014) 

Ze série Spidermana se stala už jen ubohá parodie sebe sama. Pitomější už to být nemohlo. Nechci tu vyloženě urážet PANA STANA LEEHO, ale zřejmě už je to jen bodrý stařík, který si rád střihne štěk v dalším filmu ze světa komiksů MARVEL. Kvalitu příběhu pravděpodobně nekontroluje absolutně nikdo. Stačila mi už ta hloupost, jak padouch střílí proti Spidermanovi blížícímu se k němu v letu samopalem několik vteřin a nezasáhne ho. Zamyslete se nad tím lidi. Třeba mi to vysvětlíte a napíšete PM, jak je taková věc proveditelná, když v momentě letu a nepoužívání pavučin není možnost se vyhýbat dešti kulek. Děkuji. Jo a Petr se dozví, že vládní agenti označili jeho rodiče za zrádce a hned tomu uvěří? To musí být opravdu blbec! Anebo s rozumem pětiletého.

plakát

Americká elegie (2020) 

Tak neviděl jsem za poslední rok tak silný a emotivní film. Ano, není to příběhově nic nového, ale herecké výkony snad všech na jedničku. Od Close se asi nedalo čekat něco míň, ale ta role babičky ji vážně sedla. Právě díky těm hereckým výkonům mě ten film absolutně nenudil a ani díky zcela předvídatelnému příběhu. Ještě stojí za zmínku, že konečně film podle skutečnosti, kde byli herci somatotypem věrní svým skutečným předlohám.

plakát

Anna (2019) 

Tak dalo se na to jednou podívat a kupodivu to snad žádnou újmu nezpůsobilo. Nicméně by mě zajímalo, jestli to někdo sponzoroval ... Brutální Nikita 3.0? Jen to zabalit do novějšího kabátku, sehnat pár zvučných jmen a hrdinku postavit do SPOILER role dvojitého agenta. Akci udělat svižnou, aby si člověk nestihnul uvědomit, že holka, co má 50 kilo aj s botama, hází stokilovejma chlapama jak papírem a je to. Snad Besson nechá na pokoji svoje ostatní kultovní filmy, protože Nikitu už "znásilnil" dost. :-(

plakát

Arabeska (1966) 

Tak jsem se nechal lehce navnadit slušným hodnocením tohoto filmu od zdejších uživatelů, jenže... Ani náhodou se nemůže tento film srovnávat s Šarádou, jak si mohl uživateli MarkuT :-( ... a Peck narozdíl od Granta není vyložený typ pro akčního hrdinu, byť v tomto filmu zas tolik akčních scén nebylo.. dala by se tu použít i lehčí parafráze s Indiana Jonesem, ovšem na to radši všichni rychle zapomeňte ...První půlka filmu jakž takž slibuje více a druhá to víceméně zazdí ... snad si tvůrci mysleli, že častá změna garderóby Lorenové zaujme diváka natolik, že divákům můžou nabídnout dosti nepropracovaný thriller ...nejlépe to tu vystihl komentář uživatele sulimo .. pro přesný popis filmu mu stačil jeden řádek. Lepší volbou z tohoto žánru je ona Šaráda či Na sever severozápadní linkou ... tento film jen ze zvědavosti :-) .