Reklama

Reklama

Úspěšný armádní inženýr (Bradley Cooper) se vrací na rodný ostrov na Hawai, na místo svých největších kariérních úspěchů. Znovu se zde setkává se svoji dávnou láskou Tracy (Rachel McAdams), ale zároveň se postupně zamilovává do své nové kolegyně (Emma Stone). (CinemArt)

Videa (1)

Trailer

Recenze (185)

castor 

všechny recenze uživatele

Mnohými velmi respektovaný a na úctyhodných pět Oscarů nominovaný David O. Russell letos přišel s látkou (Accidental Love), která nejen kritiky pořádně vyděsila. Po vesměs opěvovaných snímcích to byl docela šok. Cameron Crowe má doma Oscara a jednu nominaci, stejně jako David O. Russell si své snímky píše, takže výsledné kousky zdobí dokonalé dialogy, talent pro výběr herců, spolupráce se skvělým tvůrčím týmem (kamera, hudba a jiné). Na své poslední snímky Crowe pohlížel s neskrývaným optimismem i nadhledem, volil pomalé tempo, předkládal upřímné momenty a mile obyčejné milostné zápletky. Naposledy to (Koupili jsme zoo) ovšem alespoň pro mě zpřerážel až příliš laciným sentimentem. A teď (léta páně 2015) to stejně jako zmiňovaný Russell schytal parádně od všech. Nejen od kritiků. A možná i trochu neprávem. Aloha není tak osobitá jako jeho předchozí kousky, vyprávění postrádá dynamiku i jímavější myšlenku. Bradley Cooper místy nemá co hrát, Rachel McAdams a Emma Stone jsou na tom naopak o poznání lépe, druhá zmiňovaná je coby zanícená pilotka výtečná. Crowe si tak už podruhé vybral slabší chvilku, pevně věřím, že napříště to zase klapne. Už jenom kvůli několika velmi milým momentům (povídání s Johnem Krasinskim beze slov, Emma Stone v uniformě, taneček s Murraym, úplný závěr „přes sklo“). ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Problém byl patrně už v tom, že si scenárista neujasnil hlavní myšlenku. Film vzbuzuje dojem, jakoby se autor předlohy nechal vést směrem, který ho právě v tu chvíli napadl, takže se řeší milion podružností, žádná podstatná a film nemá ani jednotné vyznění nebo důvod, proč ho vyprávět. Sledujeme nepříjemně rozplizlé vykecávání se, pseudo milostný příběh a nějaké asi antimilitaristické poselství, které je ale tak hloupé, že by neobstálo ani ve filmu pro děti. SHRNUTÍ: Žádný domorodý král by nikdy neměl věřit bělochům. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Je to možné? Toľko áčkových hercov, k tomu vynikajúci režisér, a výsledkom je takáto podpriemerná dráma (aj keď neviem do akého žánru by som vlastne celý film adekvátne zaradil). Keď som zbadal to herecké obsadenie, normálne som sa potešil, že si pozriem nejaký dobrý film z exotického havajského prostredia. Scenár bol však totálnym sklamaním, a celý film naozaj neprekročil ani len prah priemernosti (tentokrát sa asi skutočne oplatilo veriť predchádzajúcim hodnoteniam na ČSFD). Príbeh bol naozaj slabučký a žiaľ sa nezaobišiel ani bez zbytočných klišé. Čo bolo na tomto filme najlepšie? Jednoznačne, Emma Stone v uniforme! ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Neverila bych, ze to napisu, ale malem jsem vypnula film hned na zacatku kvuli Emme Stone. Neco tak priserne napsanyho a afektovane zahranyho jsem uz dlouho nevidela (evidentne ji ta "upjata" role vubec nesedla, protoze kdyz se jeji postava konecne uvolnila, byla i Emma najednou jak vymenena). Jinak film o nicem. Nekdo nekam prijde, chodi sem a tam, do toho rika hrozny repliky a nakonec jen tak omylem zachrani svet. Wow. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Každý režisér sa občas musí potknúť. David O. Russell má na krku Accidental Love, Steven Spielberg zase 1941 a Cameron Crowe Alohu. Uniknuté e-mailové správy zo Sony vôbec neklamali, toto je skutočne prúser veľkých rozmerov. V podstate také novodobé Gigli = hviezdne obsadenie, ale úbohý obsah. Croweho filmy sa síce vyznačujú dôrazom na optimismus, sú hocikedy až naivne úprimné a jednoduché, ale dokáže ich zabaliť do správnej good-feeling atmosféry, v ktorej je ten sentiment vítaný. V prípade Aloha to však kruto nevyšlo, pretože celým filmom sa nesie vyslovene otravný pozitívny tón, všetko je ulepené od medu a príliš často skĺza až k lacnému sentimentu. Navyše to je celé zabalené do banálneho a tragicky nezvládnutého príbehu o chlapovi stredného veku, ktorý sa na Hawaii pokúša napraviť za pomoci desať rokov mladšej partnerky a do toho sa mieša priam smiešna podzápletka o vesmírnom satelitu plnom zbraní. Keď v závere dôjde na udalosti, ktoré riešia záchranu sveta, tak už sa len ostáva pýtať, či to Crowe celé myslí skutočne vážne alebo zošalel? Spolu to totiž absolútne nefunguje a v rukách ostane iba komédia bez jedného vtipu a nudná konverzačka o ničom, ktorú tento krát netiahnu ani tí herci. Bradely Cooper tu prakticky nemá čo hrať, postava Emmy Stone je značne otravná a tie vedľajšie slávnejšie mená (Rachel McAdams, Bill Murray, Alec Baldwin, John Krasinski) sú iba dopočtu a tak zbytočné, že keby sa v celom filme nevyskytovali, tak nič sa nezmení. Z úcty ku všetkým zúčastneným zaokrúhľujem aspoň na tie dve hviezdičky, ale toto je od Croweho poriadny prešľap, po ktorom budem už k jeho ďalším filmom pristupovať značne opatrne. CELKOVO: 1,5* (3/10) ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Filmovanie snímky prebiehalo na havajskom ostrove Oahu, kde sa nachádza hlavné mesto Honolulu a tiež vojenská základňa amerického námorníctva Pearl Harbor. (MikaelSVK)

Související novinky

Největší propadáky roku 2015

Největší propadáky roku 2015

29.11.2015

Člověk občas slýchá zábavný argument, že nemá ten či onen film předem odepisovat, ale má si na něj udělat názor až poté, co ho uvidí. Vzhledem k tomu, že jde do českých kin zhruba 250 filmů ročně (a… (více)

Reklama

Reklama