Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Telenovela

Recenze (55)

plakát

Nikdo to neví (2004) 

Jeden z silnějších filmových zážitků. Sledujeme rozpad skupinky dětí poté, co je opustila matka. Děti jsou malé, bydlí v bytě, hlídá je nejstarší 12-ti letý kluk, kterému postupně dochází peníze. Odpojí jim elektriku, neteče voda, není za co jíst. Nejmenší holčička umírá, 12-ti letý Akira ji pohřbívá na letišti, zatímco jim nad hlavami přistávají letadla. Vlastníma rukama zasypá její tělo skryté v kufru hlínou. Přátelé, pracovník v blízké samoobsluze, jedna dívka.. jim dávají pár zásob jídla a nějaké peníze. Zbylé tři děti odchází z bytu a film klončí.

plakát

Ningen no yakusoku (1986) 

Promise je drama z prostředí rodiny, ve které dožívá babička, která je psychicky již trochu mimo. Její manžel - dědeček je na tom lépe ale postupně začíná také provádět různé nepřístojnosti (např. se přehrabuje na ulici v odpadcích). Jejich dospělý syn je svědkem toho, jak jeho rodiče postihuje senilita. Jeho žena, která se o nemohoucí babičku stará nedokáže zvládnout absurdní projevy stáří - babička jí nazývá démonem a ona jí proti její vůli zavírá do koupelny. Rodina pod takovým tlakem zažívá dost těžké období. Jsme svědky i přímočarých a bezcitných názorů (již dospělých) vnoučat, která by prarodiče ze společného domu nejraději vyhodiaiy

plakát

Iluzionista (2010) 

První třetina byla moc pěkná. Druhá a třetí třetina byla rozvláčná. Závěr byl sentimentální

plakát

Rozumné řešení (2009) 

Nikoliv drama ale komedie, tak tento film vnímám já. Nejhezčí chvíle ve filmu byly ty, při kterých jsem se smál - absurdní seznam pravidel společného soužití. Doplnění seznamu o nová pravidla. Jemný humor ve scéně s Erlandem milujícím se v autě s Karin (rozkutálená jablka), šťastný Sven-Erik veslující na člunu a dostávající kopačky. Trpějící Sven-Erik naslouchající milování své "přítelkyně" s Erlandem. Jemný guru přes partnerské vztahy Erlando, jeho noblesní návrhy, nadhled a ohleduplnost mne přiváděly ke smíchu docela často :-). Komedie za 4 *

plakát

Líbánky (2009) 

Můj první Paskaljevič a hned se mi (film i pan režisér před promítáním v KV) líbil. Režisér se choval velmi lidsky, velmi lidsky řekl, že si zatím zajde na dvě, a dívat se s náma nebude protože to už viděl :-). Ohledně filmu samotného - přátelé, nežijeme ve svobodném světě. Víza, obstrukce při cestování, svévole celníků o které tento film vypráví... dokáží udělat z prostého výletu peklo aniž jste terorista. Film byl vtipný ve vykreslování postav (rozkmotření bratři na svatbě), bezohledně dokázal vstoupit do problematických témat rozdělujících Srby, Albánce, Italy (1, parta srbských mladíků ochotná zmlátit jiného Srba proto, že tvrdí, že není jisté, kdo stojí za atentátem v Kosovu a nikoliv to, že to udělali Albánci 2, italští celníci). V Albánii byl dle režiséra film přijat vřele, v Srbsku velmi špatně.

plakát

Pan Nikdo (2009) 

Ve filmu je vysvětlen tzv. motýlí efekt (který říká, že mávnutí motýlích křídel může na druhé straně zeměkoule vyvolat uragán). Nemo se po letech setkává s Annou a je to šťastné setkání, ale Anna si potřebuje vzít nějaký čas na rozmyšlenou a dává Nemovi své telefonní číslo. Na lístek však vzápětí padá z nebe kapka a číslo se rozmočí. Dva měsíce předtím si totiž vařil jistý Brazilec vajíčko a pára, která při vaření zkondenzovala, utvořila právě tu kapku, která rozmočila Nemovi lístek s telefonním číslem. Vzápětí se divák dozvídá, že si Nemo tuto nešťastnou "náhodu" zavinil sám, protože si o šest měsíců dříve koupil levnější džíny (čínské) místo dražších (brazilských). Produkce džín se z Brazílie přesunula do jiných zemí, zmíněný Brazilec byl propuštěn z továrny na džíny a ve volném čase si vařil vajíčko.

plakát

Cherry. (2010) 

Hodným chlapcům snímek ukáže, že to budou mít s ženami hodně složité, děvkaři si naopak promnou ruce.