Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (5)

plakát

Nit z přízraků (2017) 

Jemné,dráždivé plné vnitřního napětí. Reynolds Woodcock(Daniel Day-Lewis)- uhrančivý,charismatický,vzrušující, zranitelnými, nesnesitelný. Bez své starší sestry Cyril by byl zcela ztracen( skvěle ji hraje Lesley Manville). Alma(Vicky Krieps) ho miluje a naučí ho ( poněkud drsným způsobem),jak milovat ji. Film, ve kterèm se zbytečně nemluví, je výborný.

plakát

Star Wars: Poslední z Jediů (2017) 

Lepší než epizoda VII, ale na pátou epizodu zdaleka nemá. Zdlouhavě působily scény s urputným hleděním do očí. Chvílemi až komicky na mě působily snahy o genderovou a rasovou korektnost. Plyšoví ptáci s vypoulenýma očima přesně odpovídají současným trendům plyšových hraček (nu i malý divák je budoucí velký a je třeba jej včas podchytit). Ještě ubrat tak 4až 5 hloupých vtípků, a celý děj by měl větší spád i dramatičnost. Film má ale i velmi dobré části. Líbily se mi scény odehrávající se v závěru na solné planetě.Souboje na solných pláních a mezi rudými krystaly byly výborné. Herecké výkony byly standartní. Z BB8 se stává nová hvězda( chudáček R2D2).

plakát

Po strništi bos (2017) 

Jak vidí a prožívá okupaci malý chlapec? Myslí,že tak,jak to natočil pan Svěrák. Eda, hlavní hrdina, je na té hranici dětství,kdy se sny promítají do skutečnosti a skutečnost do snů, kdy fantazie funguje na plné obrátky. Toto se podařilo zachytit velice pěkně. Celkově se podařilo najít výborné představitele všech dětských rolí a také je velmi dobře režisérky zvládnout. Oni udělali film. Pánové Kaiser, Vetchý, Tříska zvládli svoje role prostě profesionálně. Paní Tereza Voříšková byla krásná, milá příjemná, ale pro mě málo maminkovská. Bohužel nejslabším výkonem pro mě byla role pana Svěráka. Jeho pan učitel byl nepřesvědčivý. Škoda. I přes tyto výhrady hodnotíme film velmi dobře.

plakát

Král Artuš: Legenda o meči (2017) 

Tak jako se nás snažil přenést film Excalibur ( od režiséra Johna Boormana z roku 1981) do světa mýtů a legend ( a nutno podotknout , že na svou dobu skvěle), daří se Guy Ritchiemu přenést diváka do případného možného světa krále Artuše. Na filmu oceňuji svižnou ale přehlednou úvodní část, která nás seznamuje s dětstvīm a dospīváním Artuše. Ostatně střih celého filmu je velmi dobrý. Líbila se mi hudba. Po delší době je to film, kde hudba dotváří atmosféru a umocňuje obraz.

plakát

Dunkerk (2017) 

Hodnotím velmi vysoko. Film sugestivně zachycuje syrovost,beznaděj, touhu přežít. Nezabředavá do sentimentálních scén a patosu. Je strohý, neupovídaný a přesto děj netrpí (spíše naopak). Výborně je promyšlená časová linie. Tři časy( 1 hodina letců, 1 den posádky malého civilního člunu a1 týden obklíčených vojáků) se protnou v jednom bodě. Vyzdvihují také letecké scény. Poprvé ve filmu zažívám pocit splynutí obzoru a moře, odlesky slunce na mořské hladině a obloha, vše se sjednocuje v jeden prostor. Hudba chvílemi až drásavě připomíná tlukot srdce a hučení v hlavě a uších. Poněkud rušivě na mě působila scéna, kdy hlavní hrdinové vyslechnou nechtěně rozhovor o vojenské situaci. Ale asi byla nutná, nelze předpokládat, že si každý divák bude chtít nastudovat příslušnou kapitolu z historie. Za nejméně zdařilou považuji poslední scénu ve vlaku a na mě poněkud "ustřižený"poslední záběr.