Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Sci-Fi
  • Drama
  • Dokumentární
  • Komedie

Recenze (116)

plakát

Den nezávislosti (1996) 

Filmy budují psychiku budoucích vůdců od velmi, velmi útlého věku. Prosociální zpráva je tak velmi důležitá, ve srovnání s pro-woke antisociálními zprávami typu Avatar (zrada je normální!!!!), Koyaanisqatsi se jedná o zázrak. Filmařina na dobu skvělá, 4 z 5 - zaokrouhleno nahoru.

plakát

Avatar: The Way of Water (2022) 

Prvně, hlavním cílem Sci-Fi je zapůsobit na 8leté budoucí vůdce a vštěpit jim myšlenku, že technický pokrok přinese hojnost. To proto, aby nezačínali nesmyslné útočné války o malé kusy území, které se mohou zvrtnout v jadernou válku. Hlavní zpráva: bude líp a jsme dobří. Tady bohužel moderní post-2000 kino selhává. V podstatě se jedná o hrubý a nebezpečný zločin studií. Jsou tam i další obdobné problémy. A ta CGI? Stále je to blíže kreslené pohádce než skutečnému filmu. O fotorealističnosti se nelze vůbec bavit, to samé fyzika. Hloubka pole nic, vedlejší postavy plavou na písku a nezanechávají stopy, stíny taky občas mimo, voda.... a k tomu ta nesmyslnost s variabilní framerate + trháním obrazu. Nene, nepodléhejte touze lhát a podporovat hype. Ta technologie tam prostě ještě není. Celkový dojem: 1.5 z 5*

plakát

Hvězdná brána - Série 8 (2004) (série) 

Skvělé zakončení seriálu v poslední 5 epizodách. Bohužel, zbytek je skoro odpad. Nejde ani tak o to, že by se herci/scénáristé nesnažili, ale o to, že seriál byl napsán do konce 5: série, pak byl obnoven na Sci-Fi, ale vždy jen na jednu sérií. Hlavní příběh tak otravně ustřeluje a je nesnesitelným. Příklad: v 6. sérii Thor slibuje zbraně a štíty na loď Prometheus s okamžitou instalací (docestoval na Zem) = nejzásadnější průlom v seriálu EVER. Kde ale jsou? Kam se za ty dvě série poděly? Štíty byly hnedka a teď na konci se ty zbraně nějak objevily, nikdo to nekomentoval? Nejvíce důležitou věc ever, zbraně, o kterých to celé bylo? WTF?

plakát

Hvězdná brána - Série 7 (2003) (série) 

Vnitřní logika hlavního příběhu už hodně ustřeluje a stává se otravnou a nesnesitelnou (sám se považuji za fanouška SG-1). Důsledek toho, že 5. řada byla stanovena jako poslední a potom byl seriál vzkříšen na Sci-Fi - ale s tím, že byl vždy prodlužován jen o jednu řadu. Bez závěrečného Lost City je to více/méně na odpádek.

plakát

Hvězdná brána - Série 6 (2002) (série) 

Vnitřní logika hlavního příběhu už hodně ustřeluje a stává se otravnou a nesnesitelnou (sám se považuji za fanouška SG-1). Důsledek toho, že 5. řada byla stanovena jako poslední a potom byl seriál vzkříšen na Sci-Fi - ale s tím, že byl vždy prodlužován jen o jednu řadu.

plakát

Hvězdná brána - Série 5 (2001) (série) 

Do 4. série si tvůrci dali pozor na to, aby neustřelovala logika hlavního příběhu. 5. sezóna měla být poslední (OK na další díly přišlo po natáčení), takže se na to vykašlali a je to znát. Vývoj pak poškodil zbytek seriálu. Přestal být uvěřitelným (mluvíme o vnitřní logice).

plakát

Hvězdná brána - Série 1 (1997) (série) 

První série dost trpí tím, že tvůrci (prav. nejvíce Glassner) vycítili příležitost a udělali z toho očividnou politickou satiru (na úkor příběhu), udělat něco takového v půlce 90. let na území USA vyžadovalo koule, dnes by to byla čirá a doslovná sebevražda. Jinak se ale dá celkem sledovat a seriál pak dál roste.

plakát

Černobyl (2019) (seriál) odpad!

Odporná, lživá proti-jaderná propaganda z dílny Gazpro... HBO. Neuvěřitelné, že je tu na 1. pozici. Vždyť jde o útok na vaše peněženky (několik milionů korun za život) skrze plynovou elektřinu/OZE - zdroje reálně 4× dražší než je jádro! Řeči o zamoření/usmrcení celé Evropy... jaderném výbuchu elektrárny (megatuny!!!), to jsou prostě odporné lži.

plakát

Sociální síť (2010) 

První půlka filmu filmařsky nezvládnutá, druhá půlka velmi dobrá. Celkový dojem kazí vylhaný scénář, který ukazuje Zuckerborga v horším světle, než by měl. Přítelkyně ho neopustila - byl s ní rok před vznikem FB a pak se vzali. Saverin se snažil FB torpédovat (peníze nepotřeboval, je to bohatý židovský mafián z Brazílie) a jeho podíl nebyl snížen z 30 % na 0,3 % ale na 10 % - Mark ho nechtěl obrat, ale vyloučit - protože FB torpédoval - a na torpédování zevnitř dojel Friendster a pak i MySpace, jen Zuckeberg ho uchránil!