Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Sci-Fi
  • Drama
  • Dokumentární
  • Komedie

Recenze (116)

plakát

Čínský syndrom (1979) odpad!

Tento film drží rekord v počtu zabitých lidí. Tahle anti-jaderná propaganda pomohla zabít miliony lidí na znečištění z uhelných elektráren. Pomohla vytvořit problém AGW. Pro mladé a neznale: Fonda byla komunistka, co jezdila do Severního Vietnamu a fotila se u komunistické baterie PVO. Nikdy za to nebyla potrestána už tehdy velmi slabou vládou USA.

plakát

Hvězdná brána: Atlantida - V obležení, 3. část (2005) (epizoda) 

Takže Wraithi posílají drony/sondy po celé galaxii, mají statisíce Dartů (že je klidně sebevražedně obětují bez rozmyslu) no a ví, že Atlantis má plášť neviditelnosti. Takže ono tam jakože vybuchne atomovka. Ale trosky Atlantis nikde, kovová pára v mraku nikde.... ale oni si nepočkají a nenechají tam ani jedinou sondu? Vždyť tam měli i spoustu mrtvých Wraithů určo s vysílačkami přímo Atlantis.... Ani se nepokusili vytočit jejich bránu?  Tady jsem více/méně s Atlantis seknul, protože tohle je neuvěřitelně stupidní a hloupé. Proč neudělali scénář: ze Země dovezou i drony. Flotilu rozstřílí - A PAK se přesunou a skryjí? Proč takhle scénáristé uráží inteligenci diváků?

plakát

Dexter - Série 5 (2010) (série) 

Až na pár dobrých, vtipných okamžiků je to prakticky nesledovatelná série. Přestal jsem sledovat v půlce, pak jsem to proklikal.

plakát

Oppenheimer (2023) 

Takže na Nagasaki svrhli něco o síle jednoho barelu benzínu? Jak si tohle Nolan může vůbec dovolit? Už to udělal v Dunkirku - město ve válce bez jediného rozbitého okna a pouze 1000 vojáků na pláží, kde jich byla 1/3 milionu? A tady - test imploze s 2 tunami trhaviny pouze rozbije stůl? Tuna benzínu má simulovat výbuch, který byl stejně silný jako polední slunce 30 km od místa výbuchu? Proč neudělal up-scale originálních záběrů? Proč nešli do kaňonu a neodpálili ty 2 tuny trhaviny? Vždyť by to udělalo ten film - film je o pastvě pro oči a ta tam nebyla! Skutečně jsme čekali 2 hodiny na dělobuch a barel benzínu? Navíc byl ten film příliš dlouhý a zase neuvěřitelně špatným zvukem. Tři hvězdičky, protože je to neskutečně silný námět.

plakát

Saw X (2023) 

Sérii SAW mám velmi rád, ale po 6. díle měli přestat. Ti herci jsou už katastrofálně staří! Hapruje tak časová linie. Naprostý kontrast - nechá se jednoduše podvést a pak pár během týdnů zorganizuje tak neuvěřitelně náročnou akci - s rakovinou - a s vizáží starce nad hrobem? Kdy pak organizoval SAW 2 + 3? Vůbec tam hapruje víc věcí - kde je Gordon, když se o něj v tu dobu měl starat? Kdy chytil Hoffmana? Prostě to časově nemůže vyjít.

plakát

Muž na laně (2015) 

Skvělý filmařský výkon (budovy v celém NYC) odpovídají 1974.... akorát si mohli odmyslet tu vylhanou helikoptéru (nebyla tak blízko, neposlali ji), bere to klíčové scéně na realističnosti.

plakát

Battlestar Galactica - Voda (2004) (epizoda) 

Takže Galactica odolá atomovce ale pár cihel trhaviny udělá v jejím plášti 10m díry? Když je ta výbušnina tak silná, proč s ní hned nezničili celou Galacticu?

plakát

Matrix (1999) 

První půlka skvělá, druhá katastrofa. Hlavním problémem je, že se začnou vršit nelogičnosti v základním příběhu - lidé jako baterie (nesmysl na mnoha úrovních) - ale hlavně, do čeho se mají ti miliardy lidí osvobodit...?