Reklama

Reklama

Hvězdná brána - Série 5

(série)
USA / Kanada, (2001–2002), 16 h 8 min (Minutáž: 44 min)

Hrají:

Richard Dean Anderson, Amanda Tapping, Michael Shanks, Christopher Judge, Don S. Davis, Carmen Argenziano, Peter Williams, Tony Amendola, Teryl Rothery (více)
(další profese)

Epizody(22)

Recenze (10)

Jan.Cada1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pátá série už je o poznání horší než předešlé. Stále jsou zde klenoty, ale už jich méně než dříve. Zničení hlavního záporáka prvních pěti (čtyř) sérií nepřineslo nic dobrého. Další záporáci jsou buď moc silní (replikátoři, Anubis) nebo ne až tak dobře vykreslení. Nejdůležitějším momentem páté série určitě Danielovo povznesení. ()

Mistr119 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Myslím, že stojí za to zůstat u nejvyššího hodnocení. :) Díl byl slabý jen jeden a to, když se řešily studenoválečné vztahy a Američani jsou jako ti správní a Rusové záporáci, jinak snad každý díl řešil nějaké morální dilema. :) No a závěr s vyřešením otázky, jak pryč s Danielem Jacksonem prostě geniální. :) ()

Reklama

Xeelee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S04E01⤶ Zkáza Apophise na začátku předznamenala příchod Anubise. Do naší Galaxie málem proniknou replikátoři. Je ale otázkou jak se vlastně dostali do vzdálené galaxie, když jejich původ je v té naší. Objevení jejich stvořitelky v budoucnu změní mnohé. Poznáváme Orina, Oma se zas činí a mmj. povznese umírajícího Daniela. Dozvíme se vše co jsme chtěli vědět o Teal'cově minulosti (no konečně!) a prohlubuje se linka s Unasy a Chakou. Rusům se nedá věřit a několikrát je nutné s nimi spolupracovat. S příchodem Anubise tvůrci hodně přitvrdili. Zničili Tollánce, málem vyhladili Tok'ry, několikrát málem zničil Zemi a působí fakt děsivě. Děsí i Goa'uldské vládce soustavy, které ohrožuje. Už to jak ze začátku tajil svou totožnost a používal neuvěřitelně vyspělou technologii působilo děsivě. Celkově tu je víc slabších a mizerných epizod než v minulých sezónách, ale po minulé hodně kvalitní sezóně si seriál pořád udržuje dost vysokou kvalitu. Chybí mi tu ale nějaké extra kvalitní ikonické příběhy, které by se řadily k tomu nejlepšímu z celého seriálu. 5534445444433555425255/5* 82%S06 ()

malylada 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neuvěřitelné, že i v páte sérii dokáže Hvězdná brána bavit a na kvalitě neubírat. Slabších dílů je všeho všudy tři epizody. Zbytek patří k tomu nejlepšímu z celého universa......9/10 ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zrovna pátou sérii mám hodně nakoukanou z TV, kdy dost možná právě tady mě něco chytlo natolik, že jsem měl nutkání zkouknout celý seriál. Dnes už vidím, jak je tahle série nesourodá, tím chci říct, že je tu řada naprosto úžasných epizod, pak takový ten seriálový průměr (což je ale obecně nadprůměrné), no ale i hrstka úplně hrozných dílů. Opět se setkáváme s Chakou, Asgardy i replikátory, co ale nakonec strhne největší pozornost je Danielovo povznesení, které potvrdí jeho důležitost v SG1. Za mě nejlepší epizodou je V hrobce, ale aspirantů by tady bylo více. 90% ()

Galerie (295)

Zajímavosti (9)

  • Epizoda vznikla z nápadu jednoho z fanoušků na diskusním fóru na internetu. (ben666)

Reklama

Reklama