Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (143)

plakát

Americká krása (1999) 

V tomto filmu Spacey trochu zastiňuje ostatní, ale především Beningová coby žena, které se stále nedostává úspěchu, po kterém tolik touží, je prostě skvělá. K tomu přidejte hudbu, která je z nejlepších ve filmové historii. A také geniálni Mendesův trik, kdy se napřed jemně, potom až brutálně (ve scéně, kdy otec tluče Ricka) vzájemně napodobuje snímání filmovou a Rickovou amatérskou kamerou.

plakát

Anděl na horách (1955) 

V Hollywoodu taky točí dvojky, když má jednička úspěch. A taky k tomu často nemají žádný nápad, děj a vlastně ani nic nového k postavám. Američanům se za to smějeme. i tady je to asi tak jediný důvod k smíchu. Ještěže nenatočili trojku!

plakát

Armagedon v Los Angeles (2014) odpad!

Jsou filmy áčkové, béčkové... a filmy, kde abeceda nestačí. Pokuším se představit si, jak autor námětu katastrofického filmu ukecává producenta: P: O čem to bude? A: O ničem, ale bude to veliký a zbouráme půl Kalifornie! P: Tak jo.

plakát

Atlas mraků (2012) 

Bavily mě tak dvě linie z toho klubka hadů a nepochopil jsem, proč mě někdo nutí přečkat ty ostatní, než se k nim zase vrátím. Že se na závěr spojily? Trochu šroubovaně, ne? I když, je to celé takové hezoučké, takže si to cílovku vždycky najde.

plakát

Avatar: The Way of Water (2022) 

Jak se dalo očekávat, je to prostě úžasná podívaná. Nové prostředí vody umožnilo Cameronovi znovu posunout limity možného. Bohužel scénář kulhá, polovinu zápletky člověk odvodí z názvu a ta druhá polovina nepřekvapí.

plakát

Báječná léta pod psa (1997) 

Film, který vznikl z překvapivého vzepětí všech zapojených. Vieweghova předloha poprvé a naposledy dává smysl, herci položení do rolí, dokonce ani ten Hlas to zpěvem úplně nepokazí. A ta doba byla prostě zkurvená a to je tady vidět.

plakát

Balage 60 (2022) (koncert) 

Přiznám se, že "narozeninové" a "glorifikující" koncerty jsou pro mě něco jako Noční můra z Jeban. A když za sebe rocker nebo popík postaví symfoňák, chce se mi z těch šmytců často blinkat.  Jenže tohle je jiný případ, Ota Baláž je nedocenitelný muzikant, aranžér, producent a kdo ví co ještě. A má obrovský cit na spolupracovníky. Tady jich prošla celá plejáda a on je dokázal spojit. Šlape to skvěle!

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Nejsem objektivní, celé mé dospívání doprovázeli Queen. Byli, respektive jsou nejvíc nejneuvěřitelnější kapela, jakou si umím představit. Jsou naprosto nemožní a přitom strhující. Neznám kapelu, která by uměla rozehrát tolik různých emocí. Jediné, co můžu filmu vytknout, je, že tam těch emocí bylo méně, než v tvorbě kapely. Na druhou stranu, být jich tam víc, byla by to taková lajna, že by pálilo neuroreceptory. EDIT: Ten biják je fajn v tom, že si můžete přinést své emoce ohledně hudby Queen, vidět příběh na jejich pozadí a zase si svoje emoce odnést. EDIT2: Našel jsem si záznam z Life Aid. Škoda, že film prostě nevyústí do záznamu. Ten je mnohem silnější, než kašírovaný jakobykoncert. EDIT3: Ten film nemá smysl vidět podruhé, není tu silný druhý plán a trošku se odhaluje zbytečné pitvoření.

plakát

Bůh s námi - od defenestrace k Bílé hoře (2018) (TV film) 

Ještě jsem neslyšel, že by takto někdo postupoval: Napřed si zkusmo natočit obrázky a pustit to do televize se záznamem čtené zkoušky, to je super nápad. Teď aby k tomu někdo napsal scénář, sestříhal to a předaboval prozatímní texty. Ale počkat, on to je finální produkt?!

plakát

Bumblebee (2018) odpad!

Modrá hromada železa kope do žluté hromady železa, asi aby ji to hodně bolelo. To jako vážně?!  PS Jasně, hrají tam i humanoidi, ale hrají hůř, než ty hromady železa, tak to ani nekomentuji.