Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charlie Watsonová (Hailee Steinfeld) slaví osmnáctiny, ale moc důvodů k radosti nemá. Na čele jí vyrazil čerstvý megabeďar a naděje, že od rodiny dostane vysněné auto, se rozplyne ve chvíli, když rozbalí mimořádně trapné dárky. Až majitel bazaru a vrakoviště, u kterého brigádničí, se nad ní smiluje a daruje jí žlutý Volkswagen Brouk, jenž ovšem spadá spíš do kategorie dar nedar. Jen ten největší optimista by totiž vsadil na to, že tahle kraksna bude ještě někdy provozuschopná. Charlie ho dokáže rozchodit aspoň natolik, že s ním doskáče domů do garáže, kde se ho pokusí opravit. Když se ale poprvé zespodu podívá na podvozek, zírají na ni dvě veliké modré oči a Charlie okamžitě dojde, že tohle nebude obyčejné auto. S Autobotem Bumblebeem se dívka spřátelí pozoruhodně rychle, navzdory tomu, že ten s ní kvůli poškození nemůže komunikovat jinak než prostřednictvím útržků písniček z autorádia. Vzhledem k tomu, že Bumblebeeho poměrně intenzivně hledají nepřátelsky naladění Deceptikoni z jeho rodné planety a podobně nebezpečný vládní agent Burns (John Cena), nebudou mít Charlie a Bumblebee na bližší seznamování čas a prostor. Na útěku před nepřáteli však zjistí, že navzdory všem předpokladům můžou být v tomhle nesourodém tandemu neporazitelní. (CinemArt)

(více)

Videa (13)

Trailer 10

Recenze (471)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dalsia seria u ktorej som si definitivne potvrdil, ze uz nie som cielovka. Ako maly som sice s nadsenim sledoval kreslenych Transformerov a mal som aj viacero hraciek, ale uz ma to vôbec nebavi sledovat. Ani nemam nic konkretne co by som filmu vycital. Proste to uz ide mimo mna a ani to, ze to je drahe tomu v mojich ociach nepomôze. Naviac mam pocit, ze tato seria sa nikam nevyvija a furt je to to iste na jedno kopyto. Tentoraz je najväcsiou zmenou to, ze namiesto teenagera je hlavnym hrdinom teenagerka a kedze je to dnes tak v mode, tak sa to odohrava v osemdesiatkach, ale s osemdesiatkovymi filmami to po stranke stylu nema absolutne nic spolocne. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

"Don't you forget about me." "U WISH" aneb je paradoxní, že podobně jako samotný Bumblebee mixuje své komentáře z vysílání rádia, tak i film umožňuje z citátů sestavit jeho hodnocení, které ale bohižel není nikterak extatické. Přitom je to ale škoda a smutek, protože jméno režiséra, potažmo jeho předchozí filmografie nabízely velké naděje, a to nemluvě o bravurním prvním traileru, který ale nakonec nabízí intenzivnější podívanou, potažmo její příslib, než samotný film. Ať už Travis Knight podlehl tlaku poroducentů, kteří chtěli uhlazený produkt, nebo prostě jen je solidní režisér ve smyslu organizátora, ale je pouze tak dobrý jako suma jeho spolupracovníků, smutnou pravdou zůstává, že nedostál očekáváním, aby vynesl transformery z obžerské nesoudnosti bayhemu - https://www.youtube.com/watch?v=2THVvshvq0Q - a dodal jim srdce a emoce. Naopak se tváří v tvář mdlému a tuctovému výsledku, který jen odškrtává všechny bezpečné a potřebné atributy rodinného blockbusteru, ukazuje, že ať se to někomu líbí, nebo ne, Michael Bay je ve svém stylu spektakulárního excesu a zduřelého konzumerismu prostě unikátní a zůstává i díky svému nabobtnalému egu natolik silnou osobností, že dokáže dodat nějakou osobitost báchorkám o autech skrývajících svou tvář. I když jsou jeho filmy pro diváky přehlcující, přesto zůstávají svým způsobem nezapomenutelné, co ale bohužel o sólovce Bumbebeeho neplatí. Když už jsme u paměti a zapomínání, ty ostatně představují ústřední motiv filmu. Je pak zásadní, že tato dějová odbočka je právě rámovaná ztrátou paměti autobota, díky které se může na chvíli z cool bojovníka stát roztomilý ňufík a mazel, což mimochodem zavdává k jednomu z vskutku vynikajícíh prvků snímku, jímž je perfektní animace titulního hrdiny. I když v rámci transformeří franšízy tento klasický seriálový scenáristický prvek nedal vzniknout nikterak výjimečnému příspěvku, přesto by bylo fajn, kdyby jej převzali tvůrci dalších franšíz, protože by mohl například zbytečně vážným komiksárnám vdechnout osvěžující nadsázku. Vlastně v tom může také spočívat jeden z důvodů, proč "Bumblebee" nepřináší kýžené osvěžení, protože samotnou franšízu, lépe řečeno její dominantní podobu nastolenou Bayem nelze brát vážně. ___ PS: Kéž by se producenti a distributoři už konečně vykašlali na to nesmyslné 3D u filmů, které nejsou na 3D koncipované. "Bumblebee" je vlastně takový malý film s pár postavami, který namísto velkých celků preferuje polodetaily (a velké celky v něm vyznívají zoufale prázdně), takže nemá co v 3D ukazovat. Samotná atrakce 3D byla sice vždy, až na pár unikátních výjimek, jen způsobem, jak ospravedlnit vyšší vstupné a uměle tak pomoci tržbám filmů, ale producenti "Bumblebee" se ani nesnažili si to ospravedlnit alespoň jednou scénou či záběrem, kde by efekt prostorovosti měl nějaké opodstatnění. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Bayovské kořeny to nezapře. A zřejmě je to dobře. Úplně jinou cestou to totiž asi nešlo. I když hlavní změny jsou sympatické. Můj někdejší oblíbenec, aktuálně totální tvrdohlavec ztratil v posledních transformeřích dobrodružstvích míru a kontakt s realitou. Vzniklo roztahané a nabubřelé cosi. Tahle novinka je umírněnější a mrakodrapy v ní nepadají. Přesto je pořád se na co dívat i bez epických řežeb robotů. Hlavně díky retro pojetí. Osmdesátková nostalgie funguje, hudební fláky jsou moc fajn, mnohem víc času a prostoru je věnováno postavám, rodinné rádoby třenice tvůrcům odpustíme a kýč už k tomu tak nějak patří. Hlavně pokračujeme v trendu, že teď frčí blockbustery s ženskými/dívčími hlavními hrdinkami. A když je jí sympatická outsiderka s tváří talentované Hailee Steinfeld, která jakoby vypadla z nějakého spielbergovského dobrodružství, může to klapnout. A taky víceméně klaplo. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Transformers, dětská verze. Ne že by předchozí filmy byly výkvětem kultury pro dospělé - spíš by se dalo říct, že Bumblebee hezky připomíná osmdesátkové rodinné klasiky typu Číslo pět žije (počítaje i jejich negativa). Steinfeld a Cena jsou boží (jen škoda, že je Ceny tak málo). Chce se mi říct, že je to milej film - a ostatně proč ne. Občas je fajn si připomenout, jak jsme se u těch osmdesátkových blbin dokázali sžívat s hrdinama a upřímně jim fandit. A je fajn zjistit, že to ještě někdo dokáže natočit stejně bezelstným způsobem. Největší zásluhu na tom má fakt, že je hlavní (lidská) role dobře napsaná, obsazená i zahraná - kdo by čekal, že tohle jednou řeknu o transformeřím filmu. (: 7/10 ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

No vida, jak to jde, když se Bay drží jen producentský židle. Neviděl jsem se svědomitou pozorností zdaleka všechny dosavadní Autoboty, ale tohle byl určitě nejpovedenější kus s nejsympatičtějšími hlavními hrdiny a slušnou osmdesátkovou atmoškou, včetně pár dekorativních skvostů. Chtělo by se mi přihodit ještě hvězdičku za outfity Charlie a dobovej soundtrack (hlavně jeho použití ve scénách), ale na pět hvězd to zase fakt není, takže brzdím. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (30)

  • Ve scéně, kdy Bumblebee přistane na zemi a zjišťuje skrze svůj „systém“, co všechno má poškozeného, můžeme vidět v jeho softwaru označení Kernel Core. Kernel Core je jádro Unixu/Linuxu – operačního systému a znamená, že Bumblebeeho pohání software, který vymysleli lidé. (UncleMorty)
  • Tento film se odehrává 20 let před událostmi prvního dílu Transformers (2007). Také Bumblebee za tu dobu nezměnil svojí image. To až v prvním dílu. (GejmronCZ)
  • Zbraně použité ve filmu byly útočná puška M4, samopal MP5, kulomet M2 Browning. Decepticoni se proměňují v britskou stíhačku Harrier a vrtulník AH-1 Cobra. Technika použivaná americkou armádou zahrnovala vozidla Hummer a vrtulník UH-1 Huey. (K98)

Související novinky

Nový Transformers našli režiséra

Nový Transformers našli režiséra

27.03.2021

Studio Paramount oznámilo nový film ze světa Transformers, jenž nebude mít nic společného se sérií Michaela Baye ani spin-offem Bumblebee. Nový robotí snímek pak natočí Angel Manuel Soto (Charm City… (více)

Další Transformers našli režiséra

Další Transformers našli režiséra

17.11.2020

Po dlouhém a náročném hledání zdá se studio Paramount konečně našlo režiséra příštích Transformers. Snímku, jenž si klade za cíl restartovat celý vesmír a začít s čistým štítem, se tak nakonec ujme… (více)

Animovaný prequel Transformers na cestě

Animovaný prequel Transformers na cestě

02.05.2020

Společnost Hasbro a studio Paramount najali režiséra a scenáristu Joshe Cooleyho (V hlavě, Toy Story 4) aby natočil animovaný prequel robotí série Transformers. Film by měl mít gigantické měřítko,… (více)

Další Transformers na cestě?

Další Transformers na cestě?

30.01.2020

Akční blockbusterová série Transformers je na scestí, dosavadní filmovou sérii pohřbil Michael Bay posledními dvěma filmy, které zaznamenaly vůbec nejhorší kritické přijetí v rámci značky a v případě… (více)

Reklama

Reklama