Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charlie Watsonová (Hailee Steinfeld) slaví osmnáctiny, ale moc důvodů k radosti nemá. Na čele jí vyrazil čerstvý megabeďar a naděje, že od rodiny dostane vysněné auto, se rozplyne ve chvíli, když rozbalí mimořádně trapné dárky. Až majitel bazaru a vrakoviště, u kterého brigádničí, se nad ní smiluje a daruje jí žlutý Volkswagen Brouk, jenž ovšem spadá spíš do kategorie dar nedar. Jen ten největší optimista by totiž vsadil na to, že tahle kraksna bude ještě někdy provozuschopná. Charlie ho dokáže rozchodit aspoň natolik, že s ním doskáče domů do garáže, kde se ho pokusí opravit. Když se ale poprvé zespodu podívá na podvozek, zírají na ni dvě veliké modré oči a Charlie okamžitě dojde, že tohle nebude obyčejné auto. S Autobotem Bumblebeem se dívka spřátelí pozoruhodně rychle, navzdory tomu, že ten s ní kvůli poškození nemůže komunikovat jinak než prostřednictvím útržků písniček z autorádia. Vzhledem k tomu, že Bumblebeeho poměrně intenzivně hledají nepřátelsky naladění Deceptikoni z jeho rodné planety a podobně nebezpečný vládní agent Burns (John Cena), nebudou mít Charlie a Bumblebee na bližší seznamování čas a prostor. Na útěku před nepřáteli však zjistí, že navzdory všem předpokladům můžou být v tomhle nesourodém tandemu neporazitelní. (CinemArt)

(více)

Videa (13)

Trailer 10

Recenze (472)

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Tak se to fakt povedlo, a pokud budou Transformers pokračovat v téhle podobě, rád na ně budu chodit. Travis Knight zvládl přesun od animáků k hrané trikové podívané na jedničku a v akčních scénách si je absolutně jistý. Navíc jsou podstatně přehlednější než ve všech transformeřích sequelech. Obvykle jsou samozřejmě i výrazně menší, ale zase v bitce jeden na jednoho si člověk podstatně víc vychutná robotí MMA, a když už dojde na epické bitvy armád, tak je taky na co koukat a bordel to nikdy není. Popravdě po úvodní scéně jsem si říkal, že by mi vůbec nevadilo, kdyby Knight opravdu skončil u trojky Strážců Galaxie. Potěší ale hlavně fakt, že se film tentokrát nebojí zpomalit a řešit postavy, ať už ty lidské, nebo transformeří. Bumblebee sází na příjemnou osmdesátkovou atmosféru, zábavný soundtrack a feeling dobrodružných filmů, jaké v téhle dekádě točil třeba Steven Spielberg. Krom toho Hailee Steinfeld to herecky zvládá jak v poloze nesebevědomé puberťačky, tak i jako odhodlaná hrdinka, a John Cena tu taky nepřekáží. Dobře to vypadá, dobře se na to kouká a je to tak akorát dlouhé, i když v prostřední části by to přeci jen mohlo šlapat trochu svižněji. Fráze „méně je někdy více“ tady platí na sto procent a v sérii Transformers jde po jedničce o bezkonkurenčně nejlepší film. V téhle podobě mají Transformeři ještě co nabídnout, tak na to snad budou lidi chodit. I když chápu, že po Posledním rytíři se tomu, co tu s Karlem píšeme, asi věří dost těžko. Ale zkuste to, příjemně vás to překvapí. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Poté, co Michael Bay takřka pohřbil filmovou sérii slavných robotů, přichází nová verze, která se vydává jiným směrem a z na první pohled zbytečného filmu, je příjemná rodinná zábava. Tvůrci si byli vědomi, (a hlavně neměli takový rozpočet) že akcí se nemohou Bayovi rovnat a naštěstí se o to ani nepokouší (akce je zde opravdu málo, nečekejte typicky našlapaný blockbuster). Jdou cestou rodinného filmu po vzoru E.T. nebo Železného obra, kde jde hlavně o vztah mezi člověkem (v tomto případě sympatická slečna) a jeho novým nelidským kamarádem. Film příjemně utíká a přestože nijak nestrhne, na necelé dvě hodiny příjemně pobaví a určitě je zábavnější než poslední Bayovi Transformeři. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem že se mi podaří dceři prodat Trasformery jako pohádku, ale povedlo se! Zhlouplý Bublebee bez paměti si ji získal tím že se bál, tančil a plival kazety s mizernou hudbou. Travis Knight vrátil značku ke kořenům a místo Bayhamu nabízí pěkný příběh o vztahu mladé holčiny se svým VW Broukem. Hailee Steinfeld je hodně prima, John Cena taky a ty ostatní vlastně ani není třeba zmiňovat, kromě přítele Pawla, který svou důverou ve špatné emzáky málem zničil planetu. Akce parádní, hudba příjemná, sem s pokračováním. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Nic jiného, než pokus natočit veleúspěšné Transformery trochu jinak. Už to začíná být okoukané a vážně by to měli přestat takhle dojit. Blbostí je tam mnoho, ale především vyvážení sil tu opravdu nedává smysl. Myslím tím hlavně fakt, že jsou v tomto filmu mimozemští super roboti vyrobeni ze slabšího materiálu, než pozemské plastové popelnice. Což krásně ukazuje scéna, ve které jedna bez problému odolá vystřelené mimozemské raketě a jako bonus ochrání hlavní postavu schovanou uvnitř. Naproti tomu jakési pozemské kovové harpuny prostřelí Autoboty skrz na skrz. Jestli jsou tak silné, proč se raději netočí akční filmy o kontejnerech? Jsem ale nespravedlivě přísný. Vlastně to nebylo až tak zlé. Akce se mi líbila, příběh ušel a mnoho scén mne dokonce pobavilo. 55% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Transformeři pod Bayovou kontrolou se zdáli být už vyčpělí a překombinovaní, vlastně nikoho pořádně už nezajímali, ale nováček Travis Knight z Bumblebeeho udělal moc příjemný film. Bumblebee je osmdesátkové retro jak sviň s vynikající 80´s hudebním podkresem, úžasnou Hailee Steinfield, ze která se klube velká herečka i zpěvačka a potěší i John Cena v roli vojáka. Samotný Bumblebee je jako vždy cute. Akce zde ve výsledku není tak moc, je to spíše komornější, osudovější,emocionálnější a atmosféričtější podívaná, přesto pokud na Akci dojde je natočená přehledně, svižně a sebevědomě. Scéna, kdy Bee uteče z garáže do bytu patří k nejvtipnější scéně filmu. Žádná velká pecka, ale Transformeři jdou správnou cestou a takhle to rozhodně funguje mnohem lépe. 75% ()

Galerie (70)

Zajímavosti (30)

  • Ve 47. minutě, kdy Charlie (Hailee Steinfeld) vybírá kazety, se zde objeví kazeta kapely The Smiths s albem „Rank“. Celý děj by se měl odehrávat v roce 1987, nicméně toto album bylo vydané až v roce 1988. (PAULOO)
  • Zbraně použité ve filmu byly útočná puška M4, samopal MP5, kulomet M2 Browning. Decepticoni se proměňují v britskou stíhačku Harrier a vrtulník AH-1 Cobra. Technika použivaná americkou armádou zahrnovala vozidla Hummer a vrtulník UH-1 Huey. (K98)
  • S rozpočtem ve výši 102–128 milionů amerických dolarů je to zatím nejméně nákladný film ze série Transformers. (mrtynbaca)

Související novinky

Nový Transformers našli režiséra

Nový Transformers našli režiséra

27.03.2021

Studio Paramount oznámilo nový film ze světa Transformers, jenž nebude mít nic společného se sérií Michaela Baye ani spin-offem Bumblebee. Nový robotí snímek pak natočí Angel Manuel Soto (Charm City… (více)

Další Transformers našli režiséra

Další Transformers našli režiséra

17.11.2020

Po dlouhém a náročném hledání zdá se studio Paramount konečně našlo režiséra příštích Transformers. Snímku, jenž si klade za cíl restartovat celý vesmír a začít s čistým štítem, se tak nakonec ujme… (více)

Animovaný prequel Transformers na cestě

Animovaný prequel Transformers na cestě

02.05.2020

Společnost Hasbro a studio Paramount najali režiséra a scenáristu Joshe Cooleyho (V hlavě, Toy Story 4) aby natočil animovaný prequel robotí série Transformers. Film by měl mít gigantické měřítko,… (více)

Další Transformers na cestě?

Další Transformers na cestě?

30.01.2020

Akční blockbusterová série Transformers je na scestí, dosavadní filmovou sérii pohřbil Michael Bay posledními dvěma filmy, které zaznamenaly vůbec nejhorší kritické přijetí v rámci značky a v případě… (více)

Reklama

Reklama