Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Sci-Fi
  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (16)

plakát

Jeden den (2011) 

Po zhlédnutí filmu bych se nebála tvrdit, že název Jeden den může mít i více interpretací, než jen tu, která je v tomto případě myšlena. Možná je to totiž ten jeden den, který ti naprosto změní život... Přestože mi přišel příběh zdlouhavý s dopředu daným koncem, jak už to u většiny romantických filmů bývá, tak tento pro mě jasný konec, zas tak jasný nebyl, bohužel. Po celou dobu film buduje něco, co během chvíle zmizí. Možná by se hodilo říct něco z těch klasických frází jako: ,,To je život". Ale no tak, tohle je film. Ovšem kdyby nám Dexter "dospěl" o pár let dříve,  mohli jsme si tento (závěrečný) "romantický příběh" užívat o trochu déle.

plakát

V zajetí (2020) 

Jak pěkný to vztah mezi matkou a dcerou, ovšem obestřen rouškou tajemství, které nemá být nikdy odhaleno. Ale, jak už to tak bývá, dcera strká nos tam, kam nemá a díky tomu naštěstí odhalí to, co matka nechce...a přesně to je ten moment, kdy zápletka začíná. Dobrý film, i když do hororu má daleko. Co se konce filmu týče, posledních pět minut bych vystřihla úplně nebo alespoň výrazně upravila, jinak OK.

plakát

Newyorská romance (2013) 

V průběhu filmu se mi v hlavě utrořila spousta možných konců, ale ani jeden se nakonec nestal tím osudným. I když jsem si zprvu nedokázala představit Keiru Knightley a Marka Ruffala jako herecké duo, opravdu jsem se divila, jak dobře to fungovalo. Je až k neuvěření, jak opravdu reálně tento snímek v celém svém rosahu působí. Jistě až na některé scény, které mu ale dodávají ještě něco navíc. Nevím, jestli tento film můžu nyní považovat za jeden z mých nejoblíběnějších, to asi ne, ale kdybych si měla vybrat mezi možnostmi, sledovat ho každý večer, nebo jej už nikdy nevidět, pravděpodobně bych zvolila možnost první. Ovšem asi v tom případě, že bych vymazala konec a napsala si vlastní...

plakát

Projekt Adam (2022) 

Největším plusem celého filmu je jeho herecké obsazení, které však k dobrému filmu nestačilo. Z počátečního nadšení přišlo během chvilky zklamání. Jen spousta mluvení a mluvení. Prakticky žádná záživná  zápletka. Zbytečně utahané, s od začátku jasným koncem. Zklamání... I když, ať nehodnotím jen záporně, musím uznat, že mě film přiměl zamyslet se nad životem, což považuji za plus.

plakát

Spirála strachu: Saw pokračuje (2021) 

Jako PARDON, ale co to...? Dvouminutový trailer zajímavější než celý film. Našly se tu asi dvě scény, při kterých jsem se přistihla nemyslet na zítřejší oběd, proto 1*. Toť vše.

plakát

Živí mrtví: Počátek konce - Začátek (2021) (epizoda) 

A jé je, raketa vypuštěna...co teď? Možná začínám být v tomto směru více náročnější, ale čekala jsem trošku dramatičtější scény s větší dávkou akce. Co ale chcete na druhou stranu dělat, když vám nad hlavou lítá právě vypuštěná střela s deseti hlavicemi a vy se potřebujete co nejrychleji schovat do úkrytu, protože netušíte, kam jednotlivé hlavice dopadnou. Toho se asi už moc vymyslet nedá, jen se snažit úkryt a přežít. (Nebo dá?) Co se mi ale líbilo a moc, bylo chování postav očekávajících smrt. Taky jsem ráda, že se kolem Victorova charakteru udělalo konečně a definitivně jasno. Nejvíce zde ovšem cením rafinovaného zakončení série. Velmi dobré! Rozhodně se těším na pokračování.

plakát

Tiché místo: Část II (2020) 

Po více než roční odluce od kina jsem si po jeho znovu otevření nemohla nechat utéct tento film. Musím říct, že překonal mé očekávání. Ne vždy bývá zvykem, že se pokračování u filmů tohoto druhu může rovnat, ba dokonce předčit jejich první díl. Tady ale můžu s klidem říct, že se tak stalo. Oproti prvnímu dílu, kdy se jednalo o film z části němý, se zde vzhledem k návratu k počátečnímu dni z této jinak pojaté apokalypsy i mluví! Takže pozor!  Ale ne, samozřejmě chápu, že bez mlčení, které tomu dodává na skutečnosti by to nešlo (a taky by asi všichni umřeli). Ovšem nesmíme zapomínat na křik a řev, kterého je zde proti běžnému slovu habaděj. Takže pokud nechcete, aby vás někdo slyšel, tak asi křičte. But it's not how it works. Nicméně, za mě určitě povedený a dobře propracovaný film, kde se objevují scény prolínající se napříč dějovými liniemi jednotlivých postav.  PS: Konec stejně jako u jedničky naznačuje pokračování, tak snad. "Uvidíme se" u trojky!

plakát

Predestination (2014) 

Nejdříve dost nezáživné, postupně se to ale rozjíždí. Z filmu mám smíšené pocity. Na jednu stranu si říkám proč byl vůbec natočený, když stejně...Ale na stranu druhou, asi proč ne, asi, paradox...