Reklama

Reklama

Spirála strachu: Saw pokračuje

  • USA Spiral: From the Book of Saw (více)
Trailer 1

Začíná se psát nová kapitola z děsivé knihy Saw. Zločinný strůjce pokřivené spravedlnosti roztáčí spirálu nečekané pomsty. Mladý detektiv Ezekiel "Zeke" Banks (Chris Rock) a jeho parťák (Max Minghella) vyšetřují děsivé vraždy, které začínají připomínat nechvalně známé případy z minulosti. Nevědomky se tak stanou hráči na šachovnici morbidní hry zákeřného vraha. A to ještě "Zeke" netuší, že spolu s ním bude ďábelskému plánu šíleného zločince čelit i jeho otec, vážený policejní veterán (Samuel L. Jackson). (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (295)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

S atmosférou ani nápadom, ktoré sme mali možnosť vidieť v prvých častiach Saw sa film nemôže ani porovnávať. Už je to stokrát oprané tričko bez štipky niečoho nového. Scenáristické zúfalstvo sa prejavilo v nekonečných flashbackoch a chýbajúcim zvratom, ktoré mi tak veľmi na pôvodnej skladačke imponovali. Film je po prvej štvrťhodine predvídateľný, a to nie je niečo, čo by sme na Saw úrovni očakávali. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Pravdupovediac keby tu nehral Samuel L Jackson tak sa na túto časť ani nepozriem ale nakoniec to nebolo vôbec zlé. Dokonca mi to pripomenulo ako som sa s radosťou pozeral na všetky diely tejto série. Ale obsadiť do hlavnej úlohy šušľajúceho Chrisa Rocka s jeho úškrnom aj keď sa akože hnevá je fopá castingu. Bohužiaľ producent je producent. Ale mohlo to byť aj horšie. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Když člověk vidí počáteční a vlastně i stávající recenze musí si myslet, že ho čeká naprostý a nesnesitelný brak, který je strašně nepovedený a jen parazituje na známé značce. Když jsem se dočetl o téhle ''předělávce'' a viděl, že hlavní roli bude hrát mizerný komik Chris Rock, tak mi jako velkého fanouška série vystřelil tep někam ke stropu. Roztomilé je, že ani jedna věc není pravda. Film si nezaslouží 47% ani omylem. Reboot to není ani náhodou, je to normálně regulérní pokračování a Chris Rock je skvělej. Problém není v produkčním zázemí, ani v hercích. Do obojího se nasypalo dost peněz aj e to vidět. Pasti jsou skvělý, nechutný a brutální. Zabití šéfky jsem nerozdýchal a snad poprvé u téhle série jsem se na nějakou past nedokázal dívat. Příběh o zkažených policajtech je super a Chris Rock mě uzemnil, jelikož jsem si myslel že na to absolutně nebude mít, ale dává si policajta v drsném příběhu s prstem v prdeli. Bavilo mě to mrtě, ostatně jako každý díl série. Problém je neskutečně předvídatelný scénář. Vrah je jasný asi každému po pár minutách, jelikož vám děj nenabídne žádné zamotané postavy, všechny charaktery jsou tak ploché a nalajnované, že vám sám děj přihraje vraha během pár minut....spoiler (asi ve 20. minutě říkám ženě, ''ten mladej nemá ženu ani dítě, to pouštěl jen nahrávku děcka ) navíc jeho smrt jako jedinou neukážou, takže by to bohužel došlo i mrtvýmu koni bez mozku. Takže nemám problém s herci, ani příběhem, ale bohužel scénář je slabší a poslední pětiminutovka, která vlastně dělá Saw Sawem je špatná, poprvě tam Chris Rock herecky totálně selhává a jelikož víte kdo je vrah, chybí tam ten epický wow moment, chybí tam to překvapení a celé je to prostě takové jednoduché. Ale tuhle sérii miluju, její ikonickou znělku taky a patřil jsem k těm, kteří na film hudrovali jak krocani už jen když se oznámil jeho vznik a hlavní herec, přesto mě to na jeden večer luxusně zabavilo, pasti jsou neskutečný, herci (až na finální rozzuzlení, kdy všichni hrajou děsně) dobrý, škoda té předvídatelnosti. Bousman prostě není dobrý scénárista ani režisér. Jestli další díl napíše Whanell budiž, jinak už to ale asi nemá cenu.60%: ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Keď séria Saw fungovala na tej pravidelnej báze, že si divák každý rok našiel nové pokračovanie, tak ma to celkom bavilo. Nikdy sa nejednalo o nič výnimočné, čo by som mal potrebu pozerať opakovane, ale predsa len to bolo niečo iné, ako v žánri bežne vznikalo, držalo si to svoj štýl a tešil som sa na novú porciu pascí, zvratov a efektné finále. Ale odvtedy už vôbec netušia, ako k sérii pristupovať, Jigsaw po dlhých rokoch ma vôbec nebavil a ani Spiral nie je teda žiadna sláva. Ale príde mi to predsa len čosi lepšie. Už si to ide aspoň svojou cestou, viac sa zameriava na kriminálnu líniu, čo mi nevadí, však aj v pôvodnej sérii boli vždy dobre zvládnuté. Ale tu si teda mohli dať aj viac záležať. Občas tým tvorcom skutočne vôbec nerozumiem. Majú napísať filmovú kriminálku, ale scenár to má jednoduchší a menej nápaditý, než diel priemerného kriminálneho seriálu z deväťdesiatych rokov o desiatich sériách. Dej nedokáže strhnúť, tie niektoré klišé ma otravovali a ak sa tu aj našiel nejaký zvrat, tak skôr preto, že je až moc hlúpy, aby to divák čakal. Ale najviac mi tu vadilo, že mi to celé prišlo strašne umelé. Ako divadelná hra a nie film zo skutočného sveta. Ulici som neveril, že je ulica, metru, že je metro a ani detektívom, že sú detektívi. Strašne zvláštne. Ale nenudil som sa, tempo to má dobré a dalo sa na to pozerať. Ale najviac tu vyniká jednoznačne Chris Rock, tu by mal dostať nejakú cenu. Nielen, že sa na detektíva vôbec nehodí, ale predvádza tu priam hrôzostrašný herecký výkon s mimoriadne odpudzujúcim hlasovým prejavom. Už len on by ma dokázal udržať pri pozornosti, lebo niečo takéto sa len tak nevidí. Samuel L. Jackson tu už nemá moc priestoru a tiež sa tu moc nehodí a Max Minghella ma nikdy nebavil. Ale v rámci tej umelosti to celé nejak prapodivne funguje. Pasce ani tentoraz moc nesklamú. Neprišli mi až tak nápadité, ako v pôvodných dieloch a ani tak sadistické, ale mali niečo do seba a také sklo bolo celkom zaujímavé. Darren Lynn Bousman na pozícii režiséra ale teda moc nepredviedol. Na to, že má na svojom konte tri diely série, ktoré boli technicky a vizuálne úplne v poriadku mi toto príde na podstatne nižšej úrovni vo všetkých smeroch. Takže aj Spiral je úplne zbytočné voľné pokračovanie, ale pozerať sa na to dalo, nenudil som sa a občas to aj zabaví. A občas teda aj nechcene. 55% ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $40miliónov║Tržby USA $22,304,427 ║Tržby Celosvetovo $36,042,645 ▐ Veľmi ubolený návrat, ku krásne drsnej tradícii. Má to vôbec zmysel? Asi ťažko! Veľmi prekérny krkolomný dejový mišung, bolestný výtvor, ktorý len klope o dno nejakej únosnosti. A to vo všetkých smeroch. Klincom je ale obsadenie Chrisa Rocka, to je normálne na facku, to ich ako že čo napadlo tam dať už teraz tohto ošuntelého komika. Neviem ako zakopol o tento príšerne zlý projekt Samuel L. Jackson asi musel poriadne nudiť. Kedy tomuto bez hlavému blbnutiu bude koniec? /20%/ ()

Galerie (34)

Zajímavosti (12)

  • Původně měla být premiéra v roce 2020, avšak kvůli pandemii Covid-19 se premiéra posunula na rok 2021. (Raichu.Cz)
  • Při loupeži drog hraje píseň „You Ain't Hard“ od Young Nudy. (Duoscop)

Související novinky

Samuel L. Jackson si zahraje v Saw

Samuel L. Jackson si zahraje v Saw

09.07.2019

Reboot hororové série Saw nabírá obsazení. Snímek zatím pojmenovaný jako Saw IX tlačí kupředu herec a komik Chris Rock (Trestná lavice, Machři 2), který v novém snímku ztvární hlavní roli detektiva… (více)

Reklama

Reklama