Reklama

Reklama

Tiché místo: Část II

  • USA A Quiet Place Part II (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Neví se, odkud přišli, ale okamžitě po invazi na naši planetu se postavili na vrchol potravního řetězce. Reagovali na jakýkoliv zvuk a jeho původce bleskově zlikvidovali. Abbottovi přežili i díky tomu, že se kvůli nejstarší dceři naučili všichni komunikovat posunkovou řečí. Jenže ani to jim nakonec nepomohlo, otevřený střet s vetřelci nepřežil otec Lee (John Krasinski) a matka Evelyn (Emily Blunt) zůstala se třemi dětmi (z nichž jedno je novorozeně) úplně sama. Pragmatické ženě je jasné, že přežít dokážou jen s pomocí dalších přeživších. Právě tak začíná příběh druhé části Tichého místa. Abbottovi opouštějí svou farmu, díky systému přísných pravidel relativně bezpečné útočiště.  Vydávají se na extrémně nebezpečnou pouť, na jejímž konci snad čeká někdo, kdo jim pomůže. Během svého putování si však uvědomí, že stejně velké nebezpečí jako od nezvaných hostů z jiné planety, jim může hrozit od jejich vlastních lidí, k nimž se upínali jako k poslední naději na záchranu. Jak říká cynický drsňák (Cillian Murphy), ke kterému se přidají: „Lidi, co zůstali, si zachránit rozhodně nezaslouží.“ (CinemArt)

(více)

Videa (15)

Trailer 3

Recenze (596)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Atmosféra domácího kina byla skvělá. I když jsem vážně uvažoval nejít-li na svůj oblíbený film do Cinestaru, tak domácí popkorn, velká obrazovka a hudba na plné koule byla ve výsledku více než dostačující. To vše navíc bez filmových otravů se kterými jsem se již v kinech mnohokrát setkal. Zpět k hodnocení: Na úvod jsme se v perfektním flashbacku dozvěděli něco nového o minulosti a bylo nám naznačeno odkud záhadné bytosti pocházejí. Přestože jsem měl od dvojky ohromná očekávání a v takovém případě je vždy těžké dosáhnout stejného nebo lepšího hodnocení, byl výsledek takový, že dvojka v mnoha ohledech dokonce jedničku předčila. Prvním krokem bylo, že se hlavní postavy vydaly do světa a opustily tak relativně bezpečné zázemí farmy. Dále přítomnost Cilliana Murphyho byla pro dílo velice obohacující, jelikož ten chlap má neuvěřitelné charisma a v průběhu sledování si krůček po krůčku získává divákovo srdce. Dále jsem byl nadšený v jakém stylu zde Krasinski budoval atmosféru a přestože nejsem fanouškem rozdělování klíčových momentů a jejich gradaci do 3 různých rovin a míst, tak zde to fungovalo perfektně. Dvojka tak byla o mnoho lepší a o poznání strasidelnější než jsem vůbec mohl očekávat. Závěr pak optimisticky nasměrován a klidně bych dal za pár let další díl. 83% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Prvý diel sa dal interpretovať celkom zaujímavými spôsobmi, príšery ako metafora materinského strachu, prípadne abstraktnejšie chápanie fikčného sveta ako zobrazenie spoločnosti, kde si musíte dávať pozor, čo poviete a tak ste radšej ticho. Čiže tento svieži prvok už logicky druhý diel mať nemôže a treba ísť ďalej. No a pokračujeme veľmi pomaly, skoro ako v seriáli, čo bude aj jasným Krasinskiho zámerom. Myšlienkovo sa posúvame smerom od pôvodných metafor k otázkam nového otcovského vzoru alebo dospievania a prevzatia zodpovednosti v prípadoch, kde ešte nedávno hrala prím iba milujúca matka. Dôležitú úlohu hrajú dopravné prostriedky, ktoré vlastne vďaka hluku boli absolútne vyradené z hry, čo ma pred troma rokmi akosi vzhľadom na komornosť nejako nenapadlo, tu sa napríklad pozrieme do zničeného vlaku, dôležitú funkciu získavajú prekvapivo lode a nakoniec pomôže aj to posraté auto. Hororové a akčné scény fungujú, aj tak väčšine ide iba o to. Vo výsledku ale prvý film neprekonávame, moment prekvapenia je už fuč, s tým sa nedá nič robiť. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Filmová pokračování to mají vždy těžké - přijít s tím samým znova znamená podobný neúspěch jako přepálit původní koncept do absurdna. Pokračování Tichého místa mimo vzrušující flashback předkládá divákovi snad ještě triviálnější příběh než díl první. Okolnosti invaze nejsou nijak vysvětleny, rozpracovanost postapokalyptické společnosti nedosahuje ani hloubky průměrného dílu seriálu The Walking Dead. Film je příběhově prázdný, scénář prakticky neexistuje. Hrstka hutných scén a stopáž, která je krátká ne kvůli údernosti, ale jednoduše kvůli absenci obsahu značí, že Tiché místo II je jen tahákem peněz... (ale na mě si nepřijdou, já to stáhl z uloz.to! :)) 6/10 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Pšt! Slepé mimozemské kreatury osidlují zeměkouli už druhým rokem a stále je nejlepší obranou proti jejich smrtícím nájezdům nedělat hluk. Jejich mimořádně senzitivní slechy zná Emily Blunt a její relativně pustou krajinou putující rodinka za bezpečím naprosto dokonale. Nyní k sobě do party přizvali Ciliana Murphyho a na ty bestie si pořádně vyšlápli. Společně zachytili rádiový signál, který dává určitou naději na přežití. Jednička sklidila komerční ohlas, proč tedy nepokračovat ve výdělku. Vznikla dvojka, sice bez Johna Krasinskiho před kamerou (nepočítáme-li úvodní rekapitulaci apokalyptických událostí za jeho přítomnosti), ovšem s Johnem Krasinskim za kamerou a v tvůrčí a produkční permanenci. Michael Bay coby šéf své produkční společnosti pokračování taktéž náležitě posvětil. A poměrně nelehkým úkolem bylo pokračování posunout do oblasti nejapných diváckých překvapení. S politováním musím oznámit, že žádné mimořádné inovativní překvápko se ve druhém dějství neurodilo. Kreatury nenosí roušky a respirátory, do bister a restaurací chodí v klidu neočkované a pro nějaké scenáristické rozvolnění mají svá osobitá pravidla. Oproti tomu je Emily Blunt nemálo ustaraná, aby zdravotní klima umožnilo filmu jejího manžela v kinech zabodovat, až má občasně na čele zduřelou žílu. Film si na květnaté dialogy nepotrpí, obsahuje několik pasáží beze slov, které v sobě mají ostrou nálož napětí a působivosti. Najde se i porce nedomyšleností a film nemá povedený závěr, nebo mně nepřišel zajímavý. John Krasinski se ukazuje být schopným režisérem, scenáristicky už tolik neexceluje. Technické zázemí filmu je na patřičné úrovni, líbilo se mně, že film není ponořen do tmy a nebojí se bojovat s kreaturami ve dne. Dvojka má jen standardních 90 minut, tudíž má poměrně spád a nestihne vyloženě nudit, je mládeži přístupná, takže gore nemá prostor, navíc námět má tendenci být vyčerpaný jedničkou, přičemž scénář na něj víceméně urputně navléká scénky a scény rodinky v ohrožení, načež to celé zakrnělo v horor v očekávaných mantinelech. 6/10 ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že ještě lepší než jednička. Děti pořád blbnou, samozřejmě, ale jinak se Krasinski dokázal vyvarovat nějakých zásadních logických přešlapů a znovu mě udržel v solidním napětí. I ty zhruba čtyři lekačky na mě perfektně fungovaly. Úplně nejvíc ovšem cením, jak tentokrát dosyta dává na odiv bystrosluchýho mimozemskýho nepřítele (se kterým bych si však přál v příštím pokračování nadobro skoncovat, protože v nejlepším se má zavčasu přestat). ()

Galerie (53)

Zajímavosti (11)

  • Natáčení probíhalo v New Yorku a Buffalu. (Kuzmik)
  • Z důvodu celosvětové koronavirové pandemie byla zrušena celosvětová premiéra filmu, která byla plánována na březen 2020. (Duoscop)

Související novinky

Třetí Tiché místo mění režiséra

Třetí Tiché místo mění režiséra

12.01.2022

Po komerčním úspěchu hororu Tiché místo z roku 2018, který s rozpočtem 17 milionů dolarů vydělal celosvětově 350 milionů, i jeho loňského pokračování, které stálo 60 milionů a utržilo i navzdory… (více)

Z Black Widow je megahit

Z Black Widow je megahit

12.07.2021

Navzdory přetrvávajícím dopadům pandemie Covidu začínají kina pomalu ale jistě ožívat. Důkazů byste jen za poslední dva měsíce našli hned několik, ať už souboj legendárních monster Godzilla vs. Kong,… (více)

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

28.06.2021

Vin Diesel a jeho gang dorazili do amerických kin zhruba měsíc po čínské premiéře, a nutno říct, že tak učinili s velkou parádou. Okamžitě totiž stanovili nový pandemický rekord, kdy za první víkend… (více)

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

21.06.2021

Do amerických kin tento víkend vtrhlo pokračování Zabijáka & bodyguarda s názvem Zabijákova žena & bodyguard v hlavních rolích s Ryanem Reynoldsem, Samuelem L. Jacksonem a Salmou Hayek – na… (více)

Reklama

Reklama