Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (5)

plakát

Star Wars: Poslední z Jediů (2017) 

No co na to říct.. nenapsal bych raději nic kdyby se ovšem můj názor nerozcházel s celkovým hodnocením. Přijde mi že tu jsou 3 skupiny lidí. Jedni to berou jako odpad, druzí tam vidí chyby a jsou rozpačití ale je to přece jenom SW tak dají 4 hvězdy, poslední tam žádné chyby nevidí. Bohužel patřím do 1.skupiny a to jsem skoro všechny předešlé díly hodnotil vysoko. Po VII.dílu kdy mě zarazil hlavně Reyin bleskový samovýcvik jsem s tou samou věcí v VIII měl ještě ten nejmenší problém. Po pravdě ty části s Kylem, Ray a Lukem byly nejlepší a to se Luke choval většinu času jako hovado. Nedivim se Hamillovi pokud s tim měl problém, Luke perfektně zvládal popřít celé své chování z předešlých dílů i celý výcvik a filozofii Jediů. Kde jsou ty časy kdy když člověk viděl císaře nebo Darth Vadera, tak věděl že je zle. Teď jsem u dvou ústředních protagonistů zlé strany čekal čím mě zase pobaví (a většinou jsem se dočkal). Fakt až parodie. O dějové lince s Rebely nebo jak si vlastně říkají nemá cenu mluvit (zápletka by se vešla do večerníčku). Ta byla hrozná. Pouze neustálá řada WTF momentů které mě štvaly do momentu kdy jsem tupě rezignoval na jakoukoliv logiku nebo projev inteligence (postav, resp. scénáristy). Nakonec tedy boduju za Luka ke konci a pár fajn dalších momentů (většinou s Kylem a Ray), ale víc dát nemůžu bo většinou mi to přišlo fakt stupidní a SW nehodné.

plakát

Wind River (2017) 

Upřímně nechápu lidi co to chválí jako detektivku. Film chválím za atmosféru (brr, studeno), za hlavní představitele a za hlášku "s fňukáním", ale se ženou jsme si furt říkali kdy se to rozjede. Bohužel se to nerozjede. Očekávál jsem od toho krimi, zápletku, vyšetřování, zvraty, místo toho jsem se dočkal jen spousty povídání, pár nasměrování hlavních hrdinů, ježdění hrdinů po vymrzlé krajině a pak konce. To vážně nebylo krimi. Bohužel nevím co to tedy bylo.

plakát

Temná věž (2017) 

Po přečtení zdejších komentářů jsem čekal jsem nějakou hrůzu, ale nakonec jsem se celou dobu dobře bavil, dokonce řeknu že mě to vtáhlo do děje. Asi můžu v tomto případě mluvit o štěstí že knižní předlohu vůbec neznám, ale to zobrazení světa mě zaujalo a chtěl bych o něm vědět víc! Což je pro mě známka dobrého filmu. Hlavní postavy dobré, jak Matthew, Idris i ten klučina který mi byl sympatický (na rozdíl od některých jiných klučinů v jiných filmech které bych mohl jmenovat). Upřímně lituji že je film tak krátký, uvítal bych kdyby ten svět víc rozvedli v delší stopáži, ale nenadělám nic. Podíval bych se klidně na další díl.

plakát

Baby Driver (2017) 

Souhlasím s Tess92, mluví mi z duše, lépe bych to nenapsal a souhlasím se vším (nejsi divná). Přidám ještě - Bejby, blbé jméno pro mě nesympatického kluka který se většinu času tváří jak znuděný puboš. Který se naučil nějak někdy údajně skvěle řídit i když ke konci nabourá každé auto kolem kterého jede, kterýmu za celý film nedošlo že někdy je lepší být nenápadný a kterému jsem to prostě (ať už jde o cokoliv) naprosto nevěřil. Vlastně jsem vůbec nevěřil celému filmu. Hudba mě bohužel neoslovila, možná bych k tomu byl shovívavější a vizuální stránku jsem si neužil protože mě iritovalo probíhající hloupé chování. Chválím ale bad guys, byli fajn i přes náhlou lobotomii Kevina a snad trochu přehnanou výdrž Jona Hamma a samozřejmě tu krásnou lásku mladé dvojice (které jsem ale taky vůbec nevěřil). Ale myšlenka pěkná :) V každém případě, až budu chtít příště vidět nejakou blbost s akcí a rychlými auty, půjdu radši na nějaké Rychle a zběsile, to si aspoň nehraje na realitu.

plakát

Dračí doupě (2000) 

Mám rád fantasy a když jsem teď trochu náhodou shlédl ty odsuzující komentáře a nizké ohodnocení, tak tomu musím trochu pomoci. Tak špatné to určitě NENÍ protože jsem viděl spoustu horších filmů s vyšším hodnocením. Například pokračování :) Na tento film jsem šel kdysi dávno s bráchou jako náctiletý jako fanoušci D&D, fantasy a počítačových her a doteď si pamatuju že tento film mě přesvědčil, že už je možné filmově udělat efektní kouzla (s tehdejší technikou). Přiznávám že hlavní hrdina mi přišel celkem otravný a černoch jako komická figurka mi tam vůbec nepasoval ale - 1* za nápad s různými žezly ovládájícími různé draky a triková kouzla, 1* za Damodara a za Ironse který byl správně zlý, 1* za snahu o klasické fantasy postavy jako lidský zloděj, elfka, svěřepý trpaslík a hlavně za beholdera hlídkujícího v hradu! Našlo by se ještě pár kladů, ale je pravda že víc jak 3 hvězdy tomu dát nemůžu ani já, protože s odhlédnutím od všeho výše zmíněného je to taková slaboduchá pohádka.