Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (39)

plakát

Kráska a zvíře (2014) 

Nečekala bych, že Francouzi zapomenou na l´amour...

plakát

Ranhojič (2013) 

Film má dost našlápnuto - skvělé herecké obsazení, hodně kvalitní výprava, záběry krajiny, detaily architektury a kostýmy jsou vyšperkované. Chválím, že ukazuje taje různých náboženství, zejména židovského a křesťanský dogmatismus padlý na hlavu. Ale prostě kvůli těm nelogičnostem (jazyky!!!) a totálně klišovitému a stokrát zpracovanému ději nemůžu jinak než ***. Kdyby si dal někdo záležet, tak by to mohl být perfektní film.

plakát

Philomena (2013) 

Tleskám tvůrcům, že se vyhnuli tomu ulepenému patosu, ke kterému tohle téma svádělo. Dialogy jsou chytré, úsměvné, pohybují se v realitě všedních dní dvou odlišných životních osudů. Judi Dench má v sobě všechny staré dámy světa.

plakát

Grandhotel Budapešť (2014) 

Skvělá groteska. Vizuálně dokonalé, sladké jako dort, retro na třikrát. Když se divák přestal smát, tak hned vtípek a šup a znovu. Je divné, napsat, že mi vadilo tolik prvoplánovaného humoru, který byl navíc fakt vtipný? Vadilo, protože Wesova poetika byla najednou spíš v obrazech než v příběhu.

plakát

12 let v řetězech (2013) 

Filmařsky perfektně odvedená práce. Skvělá hudba. Dokonalé záběry jižanské přírody. Uvěřitelní herci. Tak kde se stala chyba? Nevtáhlo mě to. Postavy mi byly úplně jedno. Dokonce by se dalo říct, že mě to nebavilo, což je u tvůrce, který natočil Stud, velká škoda.

plakát

Jasmíniny slzy (2013) 

Tenhle film už nikdy nechci vidět. Woody si u mě napravil reputaci po těch posledních dvou pohádkách. Cate Blanchett je neuvěřitelná. Nebo spíš hrozně uvěřitelná.

plakát

Temný případ (2014) (seriál) 

Matthew McConaughey jede! V podstatě mě to jejich vyšetřování vůbec nezajímá, baví mě hlavní postavy sami o sobě.

plakát

Sviňák (2013) 

skvělý trailer, nudný film. Welshovi knihy jsou ostré jako břitva a tenhle film má do zdařilé adaptace daleko.

plakát

Pěna dní (2013) 

Nádherně přehnané, abstraktní, autentické. Gondry si opravdu vyhrál. Je potřeba se odprostit od hledání smyslu a zaměřit se na náznaky, protože příběh je zabalený do metafor.

plakát

Gravitace (2013) 

Kdybych mohla dát 10*, tak je dám.