Reklama

Reklama

Sviňák

  • Velká Británie Filth (více)
Trailer 1

Hlavní postava - skotský zkorumpovaný policista Bruce Robertson - je posedlý sexem a kokainem. Měl by vyšetřovat vraždu, ale překáží mu vlastní podivínství, zvyk zahrávat si s kolegy a navíc opravdu miluje ženy. O Robertsona se stará jeho part´ák Ray Lennox  a šéf Bob Toal. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (606)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Natočit filmovou adaptaci některého z románů Irvine Welshe je celkem prestižní záležitost, o to víc je překvapující, že tuto možnost využil celkem neznámý skotský režisér Jon S. Baird (i když národnost režiséra bude hrát jistě stěžejní roli), který tak ve Sviňákovi sešil dohromady (trochu horkou jehlou) dva nesouvislé projekty - nejdříve se snaží vyvolat ducha legendárních filmových adaptací slavného spisovatele (Trainspotting a Acid House) a mimoděk vyvolá něco z atmosféry raných krimikomedií Guy Ritchieho, pak ovšem přesedlá na zcela jiného koně a halucinogenní jízdou lidským podvědomím si zkouší hrát na amatérského psychologa. Nemusím asi dodávat, že první půle je výrazně lepší. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Absolutní dokonalost a vrchol žánru Komedie! Film není rozhodně vhodný pro všechny! Film obsahuje hodně násilí, sprostých slov, tvrdé pornografie & masturbace, drogy a psychické onemocnění. Suma sumárum je to film, který vás donutí se smát, choulit se a v nejhorším případě snad i zvracet. Já si tuhle šokující jízdu stihl užít už dvakrát, jelikož je film na pochopení docela náročný, ale i na podruhé je to pořád intenzivní, psycho zábava. 90% ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $5miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $8,255,000Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ už keď som videl ukážku som bol dosť na vážkach čo to bude zas za dokonalý čurbes a film ma samozrejme pekne po anglicku znechutil, krása tie zdeformované anglické ksichty /25%/ ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

V mnohých smeroch originálny, častý čierny humor, ale i film plný zbytočných úchylných scén. J. McAvoy a jeho "bad guy" ma bavil, často i rozosmial a v kútiku duše som vedel, že nie je úplne skazený. Jeho hon za povýšením a vysnívanou funkciou šéfa mu komplikujú i jeho kolegovia. Musím pochváliť výborný výkon J. McAvoya, jeho kolegov i vtipnú scénu s kopírovaním policajných čurákov. Napriek istej dávke originality to nevidím na viac ako priemer. 60%. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Univerzálne nekorektné vianočné drogové opojenie detektíva Zmrda McAvoya, ponúkajúce úžasnú výpravu do vnútra fiktívneho narkomana, rasistu, mizantropa, alkoholika, sexuálne závislého jedinca, sektára, povaľača, násilníka, agresora, muža sústavne podrývajúceho autoritu a vulgárne tráviaceho modernú civilizáciu. Svojou vulgárnosťou sa aj bez rúk a bez nôh vyrovná tohtoročnému Vlkovi, no narozdiel od Scorseseho opiátu si musí na svoju porciu slávy ešte počkať. Zatiaľ si vystačí s najvýraznejším hereckým výkonom McAvoyovej kariéry. Viac v recenzii. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (14)

  • Film je natočen na motivy stejnojmenného románu od Irvina Welshe, který je rovněž autorem knižních předloh k filmům Transpotting (1996), Acid House (1998) a Extáze (2011). (Ajka1)
  • V scenári neboli žiadne dialógy k vianočnej party. Odstavec bol pomenovaný "Shit Reservoir Dogs". (toi-toi)
  • Při první návrhu scény zpívání v autě se uvažovalo, že uslyšíme píseň "I Wanna Know What Love Is" od Foreigner. Irvine Welsh ale nakonec vybral "Silver Lady" od Davida Soula, který hraje řidiče zpívajícího tuto píseň. (Fugas.cz)

Reklama

Reklama