Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Fantasy
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Komedie

Recenze (6)

plakát

Logan: Wolverine (2017) 

Jak již se zde ostatní vyjádřili je tomu tak. Důstojný odchod Wolverine s tváří Hugha Jackmana. Neměl jsem žádné očekávání od tohoto filmu, ale přesto jsem si to představoval stále jako větší superhrdinovskou klasiku. Ovšem tohle mi připadalo spíše jako drama. O emoce nouze nebyla. Zajímavé bylo takové to stálé pasivní napětí od první čtvrtky filmu, kdy film stále eskaloval. Nečekal jsem, že to bude taková řežba ohledně bojů. Tvůrci se tu ničeho nebáli a myslím, že to také dalo váhu na té určité negativity, která z toho sálá (ne hodnocen, ale pocity) a o dost slabého a jiného Logana než známe. Jsem rád, že se alespoň na konci se "probral" ten starý Wolverine a mohli jsme si to na chvíli vychutnat. Rozhodně Hugh Jackman odvedl skvělou práci a lepší odchod a výkon ze sebe dostat asi ani nemohl. Dost mě také překvapilo působení Charlese v tomto díle.

plakát

X-Men: Budoucí minulost (2014) 

Zajímavý námět i když se mi to chvíli nehodilo k Charlesovi. To co mě přimělo především ke kladnějšímu hodnocení bylo obsazení a výkon herců. Hugh Jackman v podstatě v hlavní roli v jedné i druhé příběhové lince odvedl dobrou práci. Minulost pokud to tak můžeme nazvat mi ze začátku přišla divná. Nějak se mi to ke všemu nehodilo, ale po té se to rozjelo a film se mi začal líbit. Nelze mu ubrat na pěkných efektech, napětí a i dobré myšlence obecně. Ten konec a obecně jak to celé dopadlo mě překvapilo. Vidět, že to dobře dopadlo je občas nevídané. Mimochodem bylo fajn opět vidět všechny po spolu v průběhu filmu a na konci.

plakát

X-Men: První třída (2011) 

Pěkné zpracování počátků X-menů a dobré využítí historického kontextu. Jistě pár scének zodpovědělo určité otázky fanoušků. Každý zrod hrdinů působí dobře. Vidíte z čeho se stali tím, kým jsou a jak na sobě v průběhu pracovali, aby dosáhli toho, kde teď sou. A sami si z toho můžeme odnést pár věcí. Emoce, humor, akce všechno ve filmu bylo. Za mě kladné hodnocení.

plakát

Malý princ (2015) 

Film, který se možná dá opět rozdělit na tábory fandů knížky a filmu. Ze svého pohledu mohu říci, že je vlastně úplně jedno zda jste knihu četli nebo ne. Pokud ano, tak dostanete pocit známosti a kdykoliv uvidíte něco na co si vzpomenete z knihy tak se mírně pousmějete. Co se určitě dá rozdělit na půlky tak je film. Dle mého úsudku první polovina je jádro knihy víceméně, samozřejmě s přidaným příběhem okolo. Druhá polovina je fantazie autorů plátna. Pokud mohu něco poradit před sledováním, tak jsou to pilně nastražené oči. Sledujte všechno okolo. Ať jsou to auta, budovy, dospělí nebo fráze postav. Je nad čím přemýšlet. Druhá polovina filmu se upírá spíše do pohádkového prostředí a myslím si, že to je určitá chvilka pro děti. Mně se úplně nelíbila, ale ovšem konec mě velice příjemně překvapil. Najel opět do správných kolejí. (Ano nebojte se tu chvíli poznáte) Emotivních chvilek není málo, každý si v tom ale najde podle mě své. Nutno ještě zmínit pár věcí okolo. Skvělou práci odvedli páni okolo hudby- pan Zimmer a Harvey a také se mi líbilo protnutí 2 animovaných příběhů. Tím myslím vizuální vykreslení a zpracování. Působilo to velice dobře. Díky za pěknou zkušenost a podívanou.

plakát

Jumanji: Vítejte v džungli! (2017) 

Věřím, že herci nebyli postaveni do jednoduché role. Tím myslím partu dospěláků ve hře, kteří se měli chovat jako puberťáci. Podle mě se to vydařilo. Nepůsobilo to divně nebo nevkusně ba naopak byl to dobrý výkon od všech herců. Nutno zmínit skvělý výkon Jacka Blacka. Ten to neměl se svojí rolí zrovna nejjednodušší. Věc která možná někomu mohla vadit byl humor. Mně to ale nevadilo. Humor byl opravdu na hraně. Dejme tomu na hranici puberťáckých keců a cringe vtipů. Ale na obou hranách propasti se podle mě udržel a vytvořilo to docela zajímavé vtípky. Děj probíhal akčně. I přes nabalování dalších informací a děje to nepůsobilo splašeně. Podle mě dobrá práce. Nuda v kině nebyla. Takže pokud si někdo chcete na chvíli odpočinout u fajn filmu tohoto žánru. Nemusíte váhat.

plakát

Nedotknutelní (2011) 

Jak tenhle film popsat? Třeba by to ani spoustu lidí nečekalo, že tenhle film se dostane do TOP 10 našeho žebříčku a třeba to je jeden z důvodů, proč se na něj podívat. (Jo patřím mezi ně) Ovšem pokud si o filmu začnete číst více není divu, že dostanete jiskru zájmu. Sledoval jsem samozřejmě film ve francouzštině a všem doporučuji. Mnohem lepší. Je až zvláštní, kdy po chvilce porovnáte příběh obou hlavních postav, který nedává nic příjemného, ale přesto vám vyjde harmonická dvojice již od počátku. Opravdu jedinečný humor a je otázka zda za to může tvůrce scénáře nebo skvělá práce Omara Sy. V řadě scének dostanete příjemný pocit zahřátí u srdce vlivem jednoho nebo druhého hrdiny. Kontrast mezi postavami aneb. protiklady se přitahují. Pro mě jedna z těch nejdůležitějších věcí je konec. Film, který směruje pozitivně neskončí špatně a to je poslední dobou nevídané. Souhlasím, že tento film patří na vrchol.