Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Recenze (860)

plakát

Noc přichází (2013) 

Ač mne Reichardtová svou režií (opět) neuchvátila a stopáž je velmi neuvážená, hlavně v úvodní hodince, kde hned několik záběrů trvá o několik desítek vteřin déle než by bylo vhodné. Tak pro tentokrát jsem schopen nudné pasáže odpustit. Night Moves stojí na hereckém minimalismu (Dakota!...Jesse!!!), výborně zvolené hudbě a perfektní plíživé atmosféře, které se nepříjemně zahryzává pod kůži. Neočekávejte thriller, budete zklamáni, ale pokud si vystačíte s hutným psychologickým dramatem, které se v posledních třiceti minutách změní v psychický teror, budete nadšeni. Paranoia a výčitky svědomí už dlouho nebyly takto sugestivně a skvěle zahrané. Eisenberg v mém žebříčku mladých herců stále stoupá. Dakota standartně silná.

plakát

Aurore (2005) 

Jsem naštvaný. Od dob dánského Honu jsem neviděl tak prvoplánově natočené drama, které dokáže namíchat silné momenty (koleje, mladá jeptiška, závěr) s absolutním, můj žaludek dráždícím kýčem (měsíční světlo s holubicí, vzpomínkové flashbacky, zpomalované zaběry bití), ovšem chápu, že pro blbce tam podobné scény být musely. S hodnocením si nejsem úplně jistý, ale za dvě ukázkové scény v samotném závěru, nejoriginálněji pojatá sebevražda co jsem ve filmu zatím viděl a monolog smírčího soudce k duševně potracenému knězi. Tolik cynizmu a pohrdání mě velmi potěšilo u srdíčka. Už méně mě potěšilo, že ta největší, nejodpornější zrůda byla osvobozena, jelikož tatínkovi bych opravdu velmi s chutí sám osobně nasadil oprátku nebo bych mu alespoň onu sekyrku zarazil hluboko do týla. Film, jak je natočen, se mi moc nelíbil, lacinost vizuálu a provedení je viditelné a herecké výkony víceméně nezajímavé a průměrné. Jen přemýšlím, co by asi vzniklo za klenot, natočit to Eastwood :)) Čtvrtá za dynamit :)

plakát

Želvy Ninja (2014) 

CowaBunga! Dude! Bavil jsem se a nestydím se za to. Liebesman však dále zůstává (pod)průměrným režisérem.

plakát

Odpískáno (1996) 

Kvalitní britský černý humor (bez nechutností) se nezapře. Jen ten přihlouplý závěr :( Tam jsem měl chuť uronit slzu... velkou, dělnickou. Čtyři časem asi dám.

plakát

Antikörper (2005) 

Úmorná německá snaha o natočení velkolepého thrilleru. No, nezadařilo se. Ono by to možná dopadlo lépe, kdyby film natočil někdo talentovaný se smyslem pro originalitu a ne egomaniakální vykradač, který neuspěl ani při své zastávce v Hollywoodu (rok 2009), kde natočil dva (pod)průměrné filmy (Case 39, Pandorum) a opět šupem mazal domů točit TV braky. Díky za to, Hollywood už je přeplněný neumětelů z Evropy (hlavně Francouzů). A cpát dalšímu Alvartovi prachy na zbytečnosti nemá cenu. A co je vlastně Antikörper? Zmatelný religiózní spletenec krimi klišé, který si vypůjčuje něco z Mlčení jehňátek (scény, kdy náš pomatenec napodopuje Hannibala Lectera byla vyloženě trapná), něco z dalších filmů a pokouší se na plátno šíleně trapným způsobem přenést geniální pointu z Fincherovy Se7mičky! Tohle Alvart opravdu nemohl myslet vážně. Jakž takž dobře natočené je pouze úvodní dopadení vraha, zbytek je režijně nezvládnutá a rozvleklá nuda. Scénář se inspiruje (krade) kde může, dialogy jsou průšvih a herci naprosto bez charismatu a hlavní záporák nevýrazný tragéd. Nesmyslná a překombinovaná zápletka mi nějak pronikla mezi prsty. Na kriminálky (papír i film) nejsem a tohle byla fakt fatální blbost. Evropské kriminálky se sériovým vrahem neberu. Ztráta času s velkým Zet. Jdu si radši pustit Sedm nebo kanibala Toníka. 40%

plakát

Chlapec a jeho pes (1975) 

Slibuji, opravdu slibuji, že už si nikdy víc nepustím film s mluvícím živočichem! Ač ten hnusnej čokl, měl místy slušné a trefné prupovídky, tak mě Blood vytáčel opravdu hrozně. No a jeho páníček byl totální kretén. Děj totální WTFko... Postapo snímky si prostě představuji jinak... temné, neutěšené a mlčenlivé a ne ukecané a přeplácané. Plechovka od Coca-Coly nemohla chybět... Jak jinak. 20%

plakát

Paní Bovaryová (1991) 

Výprava, zpracování a vynikající Huppertová, která si tu nesnesitelnou kravku Madame Bovary dává ve velkém stylu, by samo o sobě stačilo na pět hvězd. Filmařina vskutnu výborná! Ovšem nemohu si pomoci, ale něco (patrně postavy) je na tomto snímku (předloze) strašlivě odpudivého. Záletnickou Emču bych snad ještě pochopil a vlastně jsem se jí ani nedivil. Vymyslet takle ubohou karikaturu muže? To jste si pane Flaubert opravdu mohl odpustit. Pan doktor Bovary je opravdu ostudou mužství a zasloužil by si vytesat piedestal s názvem "slabošství". Hnus! :)

plakát

Pod sluncem Satanovým (1987) 

Pomatený Gérard potkává Satana a je to neskutečná nuda. Z útrpné letargie mě vyvedlo jen obličejové herectví půvabné Bonnaireové. Nic pro mě. 50%

plakát

Já, Frankenstein (2014) 

Špatná počítačová hra, která nelze ovládat. Tak přesně takhle na mě působil tenhle "film". V podstatě nehodnotilné digitální šílenství, která nemá s filmem nic společného. Proč se tomu upsal Nighy nechápu, Miranda jakbysmet. Yvonne je šukatelná, Aaron tragickej. Prostě nic, u kterého jsem nevím proč trávil večer. A jak se mi to probůh dostalo na disk? Zajímavá otázka :) Takže za dva.

plakát

Svědci (2007) 

Dobře natočené, výborně zahrané (ach Emmanuelle), snesitelně znechucující, ale scénář malinko na palici :) A první polovina snímku je navíc strašlivě otravná. Kvůli Emče pokukuji po čtyřce, ale asi se udržím... Scénaristicky je to strašlivě nezvládnuté.