Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Komedie
  • Animovaný

Recenze (3)

plakát

Nabarvené ptáče (2019) 

Dostal jsem to co jsem čekal a to film v obrazech s podmanivými hereckými výkony a zobrazením lidského zla. Není to pro každého, nečekejte silný příběh, tolik zmiňované násilí není na plátně přítomné zase v takové míře a tak explicitně, že by kvůli tomu musel někdo odcházet z kina, občas může dokonce ze začátku působit groteskně. Nejlepší herecké výkony Petr Kotlár, Júlia Vidrnáková, Barry Pepper. Závěrečný titulkový song v podání Jitky Čvančarové film dobře doplňoval (ona jako umí zpívat jo-). Nemohu si pomoct, ale v něčem mi to připomíná nejlepší Vláčilovy kusy. V současné české kinematografii naprosté zjevení a to v tom pozitivním slova smyslu - 8/10, a to proto, že by to šlo přeci jenom sestříhat na únosnější stopáž, charaktery postav se na plátně většinou moc neohřály a tak nebyl prostor je plně vykreslit a závěrečná katarze syna s otcem na mě úplně nezapůsobila. Jo a ty mlynářovy oči, ty oči..

plakát

Patrick Melrose (2018) (seriál) 

Tak toto je povedená série. Benedict Cumberbatch exceluje v roli feťáka, alkoholika a sebestředného chlápka jehož dosavadní život rozhodně není typickým příkladem úspěšného člověka tak jak ho dnešní doba vnímá. Jak to dopadne, změní svůj život, vypořádá se se svými démony minulosti nebo ne? Nalijte si dvojitou whisky, usaďte se a nechte se unášet nezapomenutelným zážitkem, stojí to za to.

plakát

Ostré předměty (2018) (seriál) 

Věčně nakalená Amy Adams hraje jako o život, atmosféra malého jižanského městečka by se dala krájet, ani jediný díl vás nenechá v klidu. Je to jízda od začátku do konce. Na pozadí vyšetřovaní vražd mladých dívek se postupně seznamujeme s hlavní hrdinkou a motivy jejího chování, proč utekla z rodného města a nesnáší svou matku. Jeden z nejlepších seriálů roku. PS: Nezapomeňte dokoukat poslední díl až do úplného konce, titulky to rozhodně nekončí...