Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (5 332)

plakát

Ďáblův dvojník (2011) 

Zní to skoro neuvěřitelně, ale je to tak, jsou filmy které mě donutí říct "zaplať pán bůh, že žiju v tom našem kocourkově, protože proti tomu co předváděl Udaj Husajn svýmu národu jsou nějaké lži a korupce našich mocipánků hotové skautské sušenky. Trošku mě mrzí, že film nevyzněl víc syrovějc, že z něj nebyla cítit beznaděj absolutní, ale jen beznaděj povrchní. Tohle téma se mohlo natočit takovým způsobem, že by jeden měl problémy jít po filmu s čistou hlavou spát, takhle to bylo v duchu lehce nabyl, lehce pozbyl, škoda.

plakát

Ďáblův uzel (2013) 

Film rozhodně není nějaká gradující kriminálka ani není postaven na nějakým extremním napětí. Přpad je vyprávěn tak, jako ho vidí tvůrci, kteří vychází jen z dostupných faktů a do svého filmu nepoužili žádné filmově vděčné bonbónky, alespoň tak ho vnímám já a právě to se mě líbilo. Spolu s až magneticky ponurou atmosférou se mě totiž nejvíc líbil fakt, že se tvůrcům i díky závěrečným doslovům podařilo probudit můj zájem o tenhle případ. Rád bych tady řekl některé své postřehy z toho, co jsem viděl, ale to bych chtě nechtě musel prozradit něco z děje a tím bych ti mohl zkazit zážitek z filmu což nechci. První část filmu má herecký pré Reese, drouhou zase Colin, jejich výkony skvěle zapadaj do celkového způsobu vyprávění případu. Krom herců mají svůj podíl na mimořádně kvalitní atmosféře i kamera a hudba. Výborný film, který nedává najevo svůj názor, ale ukazuje případ brutálních vražd z pohledu náš všech lidí, co si děláme názor a označujeme vrahy na základě informací od vyšetřovatelů či soudu jen místo novin či televizních zpráv je to prostřednictvím filmu a v tom je Devil's Knot odlišný od ostatních tematicky podobných filmů.

plakát

Dag och natt (2004) 

No pokud mě strejda Malarkey neobjasní proč se ten pacholek chtěl zabít, těžko můžu dát víc. Jako ty vole režisér si napíše dialogy, dá pointy a postavy které se nenamáhá vysvětlovat a myslí si že si sednu z kamery v autě na prdel ? Mě to přišlo jako texik ve kterým Absolonová rozdávala za dobrý odpovědi prachy. Tomuhle se v tom autě dveře netrhli, člověk už pomalu čekal před domem, že ho Thomas nabere taky na dramatický pokec. Néé na tohle fakt neskočím.

plakát

Daleko od lidí (2014) 

Film pracuje především s náznaky, jeho podstatou není vyprávět počátek francouzsko-alžírské války, ani ukazovat nějaké super explicitní scény, krutosti fr. vojáků kterých se dopuštěli v Alžírsku. Film není ani nějaká výrazná outdorovka na téma přežití v kruté přírodě. Od těchto témat je vždycky jen kousek, to podstatný čemu se příběh věnuje je lidství. Pokud by byl film v americké produkci zřejmě by sklouzl do velkého patosu, tady se to nejsilnější odehrává v absolutně prostých a civilních scénách, v dialozích obsahující jen několik slov a pokud si chceš tenhle film skutečně užít, věnuj na 101 minut svoje srdce obyčejným lidem v Alžírsku roku 1954, pak si můžeš odnést hodně silný zážitek, jinak si radši zajdi Stars Wars a chrochtej nad efekty. Viggo opět dokazuje, že ve výběru a následné realizci filmových projektů nešlape po slepý cestě.

plakát

Dál než se zdálo (2010) 

Ten den jsem byl hodně romanticky naladěn, navrhnul jsem Květuli cestování po Dánsku na cikánský způsob, plivnul jsem na holuba co mě sral na parapet, napsal žádost do ČT ať Petra Čapka přesunou z komentování fotbalu do ústavu pro blekoty a také kouknul na tenhle film. Nutno říct, že film mě příjemně překvapil Justim a Drew si skvěle sedli a i díky tomu film působil svěžím a zábavným dojmem.

plakát

Dálnice smrti (2022) (seriál) 

Určitě je dobrý hodit mezi degeny balík prachů a nechat degeny konat, to pokud je zručný scenarista by mělo stačit k dobré zábavě a přesně to se tady stalo.

plakát

Dálniční hlídka (2019) 

To byl uspavač hadů tohleto. Kolik naprosto zbytečných záberů na jedoucí auto, zdlouhavýho vystupování z auta, co vlastně z toho tvůrci chtěli mít ? Gangsterku ? Sociální drama ? No Kevin a Woody a některí dialogy hlaně v podání Kevina měly úroveň, ale příští prosím něco co má drive.

plakát

Další den života (2018) 

Když Prahu zaplaví Avengers, HBO Hra o trůny, je třeba zvednout prdel, opustit stověžatou matičku a zaject si do Kina na Granici za kvalitníma polskýma bijákama. Hned s prvním filmem jsme to však měli vzájemně těžký. Já byl po strastiplné cestě s typickým zpožděním made in ČD , zapoměl jsem si proměnit koruny ve zloty, což když jedeš do cizího státu je skvělá věc, hlavně když řešíš dopravu. Pokud chceš být za kretena, doporučuju ! No a pak jsem začal sledovat film, který jsem místy vnímal jako levičáckou agitku, ale pak jsem na to šel z pozice onoho novináře a začal jsem celý příběh vnímat úplně jinak a mnohem silněji. Animovaná část nad dokumentární vyhrávala na celý čáře. Tole je mimochodem můj první anidok a docela jsem s tím bojoval. Prostě sleduješ kreslený příběh, střih a je tam reálná postava co slovně doprovází viděné. Měl jsem trošku problém to pobírat, ale ne o nic větší než centrála polských taxikářů mou objednávku vozu v polštině. Co mě nadchlo byl plný sál lidí, kteří ani jednou nezasvítili mobilem, nebavili se, nešustili, jestli tohleto je v Polsku běžný, tak se za český diváky vysloveně stydím a pozval bych je, aby se od Poláků naučili jak se chovat v kině, ale třeba jsem měl štěstí, uvidíme dál.

plakát

Další život mého otce (2014) 

Půvabná paní režisérka umí pracovat nejen se svými herci.....Márton i Laszlo byli výborní, ale i s divákovou náladou. Na začátku mě dokázala rozesmát, pak mě navodila melancholický stavy, pak trošku romantiky, pak soucit s hlavním hrdinou, prostě pocitový mlejnek se vším všudy, ale jedno bylo pořád stejný, při sledování filmu mě bylo hrozně příjemně. Originalita je ve filmu hlavním nájemníkem, škoda, že sem nebylo zakomponováno víc dialogů otce a syna, protože mezi nima to byla co věta to perla, ale jinak maďarská filmová pohlednice co rozhodně stojí za prohlédnutí. Viděno v rámci projektu Challenge tour jako film číslo 24.

plakát

Dáma ve zlatém (2015) 

V podstatě od prvního záběru mě bylo jasný jak tahle story dopadne. Nevím jak to bylo s autorským právem, ale takhle se přece film nedělá. Chyběla mě dramatizace příběhu, dokonce i tradičně silné a filmařsky vděčné soudní scény působily strojeně a mdle. Jediný co se dá pochválit je výkon Helen Mirren a výrazné herectví v malé roli od Daniela Brühla. Zbytek je jak vyschlý bahýnko na luční cestě.