Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (5 333)

plakát

Baletka (2023) 

V rámci promo tohoto snímku jsem četl, že jse jedná o jihokorejskýho Johna Wicka v ženským podání. To bych byl trošku opatrnýv takovým prohlášení, ale budiž. Jedná se o zajímavý snímek, moc se v něm nemluví, docela solidně akční, některé scény jsou docela surové (střepy v hubě), ale stylovost a vymazlenost Johna Wicka a to už nemluvím o celým světe zabijaků o to tady ani nezakopneš, ale pokud jde o klasický akčňák, tak film určitě patří k tomu lepšímu co se dá vidět.

plakát

Barbie (2023) 

Oceňuji film, který je vizuálně absolutně odlišný než všechno co se nyní dostává do kin. Herecky taky pohodička, Magot i Ryan si ikonické figurky dávají s přehledem. Dokonce když Barbie a Ken přijdou do reálného světa mě film přišel i zábavnej a naskýtal i množství originálních a zábavných záležitostí, ale bohužel tvůrci se vrátili zpět do Barbie světa já nestačil žasnout nad celkovým pojetím a vyzněním příběhu. To nejen že bylo nudné, ale i neskutečně ohrané klišé poslední doby.

plakát

Bastard (2023) 

Je to ta poctivá filmařina, kterou mám v kinech nejraději. Perfektně natočený, zrovna tak skvěle zahraný, drsný, syrový. Příběh, který umí zaujmout, jen ten závěr mohl vyniknout trošku silněji udělat ho jinak. Postava hlavního hrdiny si drží docela odstup od diváka a to i přeš to, že ho do divácké náruče doslova dohání hlavní odpornej záporák, ale budiž není povinnost abych musel s někým na plátně vysloveně najít společnou řeč.

plakát

Bod obnovy (2023) 

Velmi se mě líbila kontaktní kampaň tvůrců s diváky, ze který je opravdu cítit, že o nás diváky stojí, že to není takový to ryze český "udělali jsme si film pro sebe a celebrity a nazdar". I s rozhovorů byla cítit, že tvůrci se chtějí s diváky o tenhle film rozdělit a tomu ja teda velmi tleskám a samozřejmě na základě toho jsem se rozhodl, že si zajdu na film do kina. Odmítl jsem i naší projekci v Atlasu, protože přece jen sál č12 v pražským Cinestaru mě na tenhle biják přijde jako lepší varianta, jak z hlediska zvuku, tak velikosti plátna. A musím říct jedním slovem wau, chlapci a děvčeta, jste dobrý, fakt dobrý. Mít koule na to udělat film úplně jinak než se tady dělá, s citem pro vizuální stránku, v budování future atmosféry, kreativní nápady z hlediska exteriérů. Velmi kvalitní casting taky super. Václav Neužil je pro mě tahoun číslo jedna ať už má méně prostoru jako třeba tady nebo hlavní roli jako třeba jinde. Adrejka Mohylová je kvalitní, neokoukaná, charismatická holka na kterou si určitě vyjedu do Plzeňského divadla a umí hrát,  to teda ne že ne. Připomínala mě takový ty detektivy ze starý školy. Mám bohužel i výtky, jedna z nich se týká, že až příliš se napovídalo jak to všechno bude, já bych to naopak zahalil a na konci to všechno odpálil na diváka. No to asi stačí, zkrátka jsem nadšenej, z toho co jsem viděl, velká pochvala pro tvůrce a oprávněný čtyři hvězdy Jen tak dál český filme, jen tak dál !

plakát

Cesta do tmy (2023) (TV film) 

Tohle se teda moc nepovedlo, vlastně vůbec, způsob vyprávění hrůza, situace v bance bez napětí, protože hlavní hrdina se choval jako absolutní blb a rukojmí byli zřejmě ze stejného kmene. No nic tohle si vládní televize za rámeček nedá, Chtělo by to zvednout poplatky všem lidem co mají elektřinu a udělat víc Star Dance ať se mají celebrity čím bavit.

plakát

Creed III (2023) 

Po výborní jedničce, vyčichlé dvojce, přišla do kin rozdávat rány creedovská trojka, poprvé zcela bez Slye, když nepočítám jeho jméno v závěrečných titulcích. Očekával jsem adrenalinové boxerskésouboje s dobrou hudbou a kvalitní tréninkové videoklipové dávky, to jsem dostal a za to jsem rád k tomu jsem dostal ještě prvky rodinného filmu, což teda není úplně můj šálek kávy, ale naštěstí to nebylo v nějak klíčové míře a pak samozřejmě hlavní pointu, kvůli který se nám chlapci slíknou do trenek, ukáží svou top postavy a udělaj si z držky prejt. Jo a právě ta pointa nakonec rozhodla, že se přikloním ke 4*, líbil se mě ten "chlapácký" závěr i obě hlavní postavy s jejich dostiženou minulostí. Michael B Jordan umí solidně i za kamerou, boxerské souboje s bradou nahoře, rukama dole a bombama na ksicht jak od koně nepůsobí příliš věrohodně, ale tak to bylo i s Rockym, je to tím, že působí zatraceně dobře filmově. V Imaxu jsem díky kameře a střihu měl pocit že tu držkovou chvíli schytávám já, naštěstí si hypotéku na zubaře brát nemusím, ale i tak, míra intezity boxerských soubojů je na absolutním maxu.

plakát

Čung_E (2023) 

Námětem nesmírně zajímavý film, ale scénaristou absolutně zprasený film.  První víc jak hodinu totiž snímek stojí na místě a vůbec nikam se neposunuje, pak když už tvůrci nevědí kudy kam, udělají z toho alespoň solidiní akční finále.

plakát

Dívka a moře (2023) 

Silný a emotivní příběh a po dlouhé době opět ženská hrdinka, která je skutečnou silnou osobností a to i přes svůj mladý věk.  Jedna věc mrzela, že to hlavní, velké dramatické chvíle na oceánu při platbě kolem světa, pocity, osamění, radost i smutek hlavní hrdinky tady nejsou tak v takové míře aby intezinta prožitku byla pětihvězdičková. Ovšem před Jessicou klobouček, to co dokázala je neskutečný a kéž by mladý lidi měli inspiraci právě v ní a ne v pipinách ze sociálních sitích co se umí předvádět jen sebe, co žerou a jak jsou bohatý. Víc takových inspirativních Jessic a méně lidský povrchnosti a prázdnoty.

plakát

Dobré ráno, Brno! - Epizoda 1 (2023) (epizoda) 

Mou pozornost seriál rozhodně získal. Zuzana Zlatohlávková mě přijde super, rozhovor s produkční nebo co to bylo mě rozesmál. Zatím bez problémů čtyři, pobaví to a rychle to skončí to přesně potřebuji. Jsem moc rád za neokoukané tváře.

plakát

Docent - Lesní vražda (2023) (epizoda) 

Protože to má ještě pokračování a není to uzavřený případ nebudu tu dělat závěry z hlediska děje a příběhu, to si nechám až bude podka za celou minisérii. Co již můžu rozepsat jsou postavy - herci. Takže Ivan Trojan je fajn, už jsem ho vlastně dlouho v něčem neviděl a postavu mírně roztržitého, tichého, ale chytrého chlapa hraje s absolutní jistotou. Ondra Vetchý mě splívá s postavou z jiného seriálu a upřimně si myslím, že tohle vdaným kontextu nebyl dobrý tah, jako kdyby policie - oddělení vražd měla jen jeden vizuálně i povahou stejný typ šéfa. No a Terka Ramba je skvělá herečka jak divadelní (Amerikánka), tak filmová (Loputa) , ale tady mě přijde jednak nepříliš věrohodná její postava. Jirka Strach jako režisér je v pohodě, on umí žánrovky. Jen z hlediska scénaře lovíme moc rybiček - krimiprvek, policejní práci, hlavní postavu v novým ne příliš přátelským prostředí, naprosto filmové postavy - každý až moc vygradovaný. Hodnotit zatím nechci, až po celku, pokud bych ale musel dal bych tři s tím, že mě další vývoj zajímá, ale ve hře jsou všechny varinaty hodnocení, nahoru, dolu i strvání hodnocení. Držím palce sobě i tvůrcům ať jdu s hodnocením ještě nahoru.