Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co přinutilo vzdělaného a inteligentního muže k tomu, aby přepadl banku v centru města? Kolik peněz potřeboval a na co? Pachatel je nekompromisní. Vpadne do banky, zajme rukojmí a před budovou odpálí bombu. Naštěstí zatím není nikdo zraněn. Pohotová pokladní ještě stihne stisknout tlačítko nouzového volání a oznámit přepadení na tísňové lince. Díky tomu na místo téměř okamžitě přijíždějí policisté, útvar rychlého nasazení i další specialisté a začíná náročná policejní akce se snahou zachránit ohrožené lidské životy. Mezi desítkou rukojmích jsou těžce nemocný senior, bývalý příslušník Československé armády, významný poslanec, advokát se svým synkem, mladá maminka s dcerkou a několik zaměstnanců banky včetně ředitele pobočky. Byli všichni tihle lidé jen ve špatné chvíli na špatném místě? Mobilní telefony pomohou policistům rychle zjistit identitu rukojmích a jeden nepřijatý hovor přivede do policejního vozu lékařku, která zná pachatele osobně. Jde o jejího přítele, mezinárodně uznávaného špičkového vědce. Spolu s ní postupně odkrýváme pachatelovu motivaci a sledujeme příběh jeho dcery, který má překvapivé souvislosti s jeho útokem na banku. (Česká televize)

(více)

Recenze (121)

maara666 

všechny recenze uživatele

Dokoukal jsem tuto "inscenaci" pouze díky tomu, že Svoboda natočil Sametové vrahy. Pointa nebyla úplně špatná, ale chtělo by to asi lepší obsazení i propracování scénáře, který působil až příliš přímočaře jako z Bakalářů. Policie v tomto filmu byla v zásadě zbytečná a klidně by se to bez nich obešlo (zejména bez řvoucí zásahovky před bankou). Konec by mohl být buď otevřený, nebo končit např. čtením rozsudku ze soudní síně. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Ono to své mouchy má, to ne, že ne, např. místy naprosto šílená kamera... Pravdou ovšem je, že mě to ve finále semlelo, Matěj Hádek zahrál toho zoufalého otce uvěřitelným způsobem a já mu sedla na lep.. Ze začátku to vypadalo, že přepadení banky moc nedává smysl, ale vše se vysvětlilo, trnitá cesta mladé dívky a následné zúčtování mělo pro mě hodně trpkou příchuť.. Hodnotím shovívavě, pro naši domácí tvorbu mám celoživotní slabost a taky musí někdo dorovnávat zdejší odpady, třeba já.. ()

Reklama

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Ten film má dobré téma , ale strašné zpracování což od člověka co natočil  Sametové vrahy (2005) zamrzí . Chlápek přepadne banku jelikož jeho dcera zemřela na drogy a chce něco změnit. Už začátek pobavil všichni si musí kleknout jedna nemůže jelikož má šrouby v koleni a on jí řekne ty nemusíš jasně určitě by jí dal takovou možnost později ta ženská může i stát. Jinak seznam blbostí je nekonečný předně jak je velká šance , že v té bance může být poslanec ČR ty lidi na to mají jiné lidi už vidím takového Okamuru třeba jak si jde vybrat peníze mezi obyčejné lidi. Dále v té bance je někdo kdo umírá na rakovinu, dvě děcka jedno s epilepsií dokonce  , nemocná ženská, ten poslanec , nějaký bývalý voják, advokát, chlápek co má jít na operaci  a na další si nevzpomenu. Policie chce dostat ven ty děcka pak dostane nařízení , že priorita je ten poslanec tak se tam hádají koho teda mají pustit mají plán jak ho zlikvidovat a ukazují a baví se o tom před náhodnou ženskou co je bývalka pachatele (úplná blbost). Bejt Ewou Farnou zažaluji je za to, že zde zprzní několikanásobně její píseň Měls mě vůbec rád tohle je ještě horší než, když Anička Dajdou zpívala/recitovala  v 1 řadě Superstar písně od Dido  a navíc to dělají naschvál jelikož ta holka zpívat umí což později předvede .  Jinak ta jeho dcera je hodně na přeshubu s nějakýma feťákama  mlátí svého otce a nadává mu do kurevníků plave si v kašně a dělá jen bordel mohl být rád, že se jí zbavil než takové děcko to radši to stříknout do kopřiv .  Mě osobně feťáků líto není tahle měla možnosti přestat , ale nechtěla její život její smrt P.s. Top hlášky na děti nestřílím nejsem vrah a předtím po něm střílel kulometem co to kurva je to na ty dialogy nikdo nedohlédal? Nebo hlídej si svoji dceru příště ti dojde s penisem co je tohle za blbost ona pouze fetovala a dělala bordel o změně pohlaví na kluka se nikdy nebavila. Nebo Vladimíre ty nejsi vrah jo sice se přiznal, že zabil 3 lidi , ale vrah není počítá se to asi od 4 nahoru.   10 procent za téma ()

Kreptry 

všechny recenze uživatele

Když nic jiného, tak bych vybrané scény zařadila do programu protidrogové prevence jako odstrašující příklady toho, co to s člověkem dokáže udělat. Film jako takový se pro mě osobně řadí k těm v lepším průměru, a to hlavně díky Matěji Hádkovi.  To znamená, že až ho budou dávat, podívám se na něj, ale sama od sebe si ho nepustím. ()

BrMikes 

všechny recenze uživatele

Pane bože, to byl patos. Jakože nápad super. A obecně ty myšlenky, které se to dílo snaží předat jsou zajímavý, bohužel to provedení je velice nešťastný. Zbytečně přímočaré, i přes reálné problémy na které poukazuje absurdně nerealistické, podivně natočené a jak už jsem zmínil tak okatě hrající na city, až to bolí. Ne, opravdu. Kolikrát musí policisté za půl hodiny zmínit, že je tam jedenáct lidí a DVĚ DĚTI, které je potřeba dostat ven? Opravdu potřebujeme moralizování ohledně politiků? Vážně musíme tu samou vzpomínku na rodinné štěstí vidět čtyřikrát, aby nám došlo, co hrdina ztratil? Já už si delší dobu stojím za tím, že by Svobodu nikdo k režii moc pouštět neměl a měl by ho nechat jenom jakéhosi dramaturga. Protože vždycky přijde se zajímavým námětem, který se dotýká aktuálních společenských témat ale nezpracuje ho nejšťastnější. A i tady jsou záblesky toho, že by to mohlo být pod jiným vedením super. Ale v téhle podobě moc není. A to že film má znělku, to je jen taková bizarní třešnička na dortu. ()

Galerie (18)

Související novinky

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

15.01.2024

V pondělí 15. ledna 2024 dopoledne byly na tiskové konferenci České filmové a televizní akademie (ČFTA) odhaleny nominace v rámci 31. ročníku předávání cen Český lev. Na začátku tohoto ceremoniálu… (více)

Reklama

Reklama