Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (5 329)

plakát

La paranza dei bambini (2019) 

Musím přiznat, že tady tu noční projekci jsem zvažoval, přecej jen cesta z Prahy do Košic, pařák jak na grilu + předchozí dvouhodiňák sejmou i vola (mě ), ale Claudio dělal režii v Gomoře tak jsem hecnul a ty mladý hajzly jsem dal. Opět jsem sledoval partičku mladejch gaunerů, jejichž jedinej cíl je nemakat, ale mít prachy a pro tento cíl jsou schopný prakticky čehokoli. Film působil opravdu hodně verohodně a i když nedisponuje žádnou drsnou akcí nebo brutálním násílím, je zcela zřejmý z jakého světa se na nás lyne příběh a abych řekl pravdu ač jsem ve filmu s nikým nesympatizoval, postupně se mě dostával pod kůži. Herecké výkony mladých představitelů hodně dobré. Z příběhu bych asi utrhl scény s matkou a i románek hlavního hrdiny s Leteiziou bych trošku utl, ale zase chápu snahu tvůrců nedělat z hlavního hrdinu jednostranně plochou postavu. /27. Art film Fest Košice/

plakát

Geniální průšvih (2017) 

Po cca 8 hodinách v pendolínu, jsem se v Košicích seznámil za hotelových okolností s csfd parťákem freddym, chrstnul jsem do sebe dvě piva, něco co se tvářilo jako jídlo a jupijajej za thajským filmem. Musím přiznat že v oblasti Thajské kinematografie jsou mé znalosti na úrovni novorozeněte, protože včetně tohoto filmu jsem viděl celkm dva thajské filmy, ovšem z průměrným hodnocením 5* což je tedy bomba. Film jeho nápad se může zdát naprosto fádní , zkoušky ve škole, možná prestižní, ale pořád zkoušky, ale co z toho udělali tvůrci to se hned tak nevidí. Regulerní moderní thriller, který má neskutečný tempo, působí sexy, je napínavej, skvělý soundrack umí dokonale vygradovat všechny "zkouškový" scény. Tvůrcům není cizí se dotknout i sociálního tématu u ekonomické situace studentů. Hlavní hrdinka Lyyn je superkočka. Už tak skvělý filmový zážitek ještě umocnil silný závěr. Festivalový start na Artfilmu v Košicích jak hrom. Navíc příjemný popíjení před a po projekci na zahrádce před kinem spojená s pokecem, víc už chtít prostě nemůžu.

plakát

Muži v černém: Globální hrozba (2019) 

Tihle Muži v černém mají jednu skvělou kartu na svý straně - letňáky. Jako dát si pivko, obejmout holku a koukat na biják někde kdekoli venku tak mě nic nechybí. Holky tam maj Chrise co háže frajerský úsměvy na všechny strany a působí jako frajírek na druhou. My tam máme Tess, která minimálně sexy postavou jisto jistě disponuje, panicové efekty a všichni dohramady jakž takž humor, navíc si i trošku zacestujeme čili film má otevříno opravdu pro mnoho skupin. Jo, někdy si člověk říká , fakt lidský tělo umí přerazit trupku, vstát a akčnit ? Jenže sere mě to ? Ne ! Jo a je tam taky spousta mimozemšťanů v různým často vtipným podání podání, což beru. Feministky jistě potěší hláška, proč Men in Black, když jsme ženy, tak snad už se to příště povede a budou v názvu ženy a bude o jeden v amerických filmech již tradiční ubulenej dialog méně. Film jinou ambici než odfrk v kině nemá a to mě je na něm sympatický, to že přečteš hlavního padoucha v půlce flmu, že někdy si říkáš, ale no tááák, v pohodě přebije lehkost s jakou je film natočen.

plakát

Vysoká hra patriotů (1992) 

Začátek se mě líbil hodně, náhdou se připleteš do průseru, to se přece může "povést" kde komu, jenže další vývoj sklouzával na naprosto tuctového filmu s akci, jejíž většina se odehrává ve tmě za deště. Pár dobrých nápadů akce speciální jednotky přes satelit, snad předběhlo dobu a nebo se dnes na své akce dívají v CIA ve 4DX. Hlavní role hrají mí oblíbenci, ale bohužel i u nich mě přijde, že je buď film nezastihl v nejlepší kondici a nebo je to moc nebavilo, navíc u Seana jsem měl chvílema pocit, že přehrává. Na jednou zkouknutí se ještě dá, ale repete nehrozí.

plakát

Třináctá komnata (2004) 

Hodně těžkej snímek, vyžaduje docela zkušeného diváka, ze začátku jsem po něm chtěl hodit chlebem, kamen by mě roztřískal televiziu, ovšem pak přijde pasáž, která mě vzala mnohem víc něž závěrečná kriminální katarze. Byla totiž plná krásných dialogů, pocitů osamělosti a nádherné hudby. To byla opravdu balzámek. Na pět to i přes toto nevidím, ale ty slabší čtyři tomu dát můžu.

plakát

matka! (2017) 

První půlka, když si tam Ed Harris přitáhl svou family se mě hodně líbila, mohlo to směřovat kamkoli a já byl opravdu v silném očekávání, navíc na Jennifer se mě fakt krásně kouká, Javier umí hrát a Michelle kdykoli, kdekoli, jakoli, jenže co následovalo ve druhé části mě přišla jako dokonalá ukázka velkolepého ega stvořitele tohoto filmu, jen jsem trpěl a čekal a na konec. Dám dvě za tu první část, protože tam se mě filmové řemeslo docela lesklo.

plakát

Černobyl (2019) (seriál) 

Je docela zajímavý sledovat, kolika uživatelům vadila u filmu Anthropoid, ale i jiných filmu angličtina, když reálně mluví postavy jiným jazykem, ale zde jako mávnutím kouzelného proutku to nikoho netíží (všechna čest vyjímkám ). A to zde vznikali až komické situace, kdy rozhlas mluvil rusky, ale postavy anglicky. První díl mě vysloveně zklamal, postavy se objevily v jedné scéně, aby se v dalších už neukázaly, dění bylo rozmělněno a vše působilo velmi chaoticky. Naštěstí od druhýho dílu se definují hlavní postavy na které se namotová celý příběh o této hrozné tragédii. Měl bych ještě vyčítku s protahováním některým scén (např. odstřel zvířat ). Seriál docela zajímavě mění tón vyprávění, zatímco v prvních částech je skvěle vystavěná plíživá atmosféra hrůzy ničivých a bolestivých důsledků výbuchu v Černobylu a tady opravdu kloubouček před tvůrci, Druhá část mě spíše připomínala klasický politický thriller s dokonalým závěrečným dílem při kterým jsem ani nedutal. Oceňuji komorní, ale emotivně velmi silnou dikci na hrdinství mnoha lidí (horníci, potapěči ) a na neuvěřitelnou ubohost jiných lidí. Já samozřejmě netuším do jaké míry se seriál blíží realitě, ale docela bych i věřil, že ano. Určitě poutavé vyprávění, v některých častech bych řekl mistrovsky natočeno, ale jiný části působí slaběji. Viděl bych to někde na hranici 3 - 4 * .

plakát

Syndikát Bernardýn (2018) 

Teda to byl zase jednou neortodoxní humor, ale film mě i poučil jak se dá mučit zubním kartáčkem, to se mě jistě ještě bude v životě hodně hodit.

plakát

Venom (2018) 

Nejvíc mě to chytlo na samém konci, poslední scéna skvělý, mimořádně vtipná venomluva. Jinak nezastírám kupu dobrých nápadů při akčních scénách, ale ten příběh se nad sebou vůbec nezamyslel a k záplatce se sice jeden docela fofrem, ale tvůrcům zcela evidentně bylo fuk jak, za jakých okolostí a kdyby místo hlavních postav byly třeba šišky vyšlo by to z hlediska přemýšlení úplně stejně. Tom Hardy sympaťák.

plakát

Gomora - Série 4 (2019) (série) 

I když už u seriálů čekám až bude kompletní série, stejně je na hovno, že musím čekat na další sérii další roky a tudíž ztratím kontext. Musím říct, že první půlka byla slabší, hrozně mco klanů, postav na úkor ztráty přímočarosti, pak už se alespn začalo pracovat s prvky překvapení a nechybělo napětí, navíc dějová linka Gennyho na to, žejí věnovala taková pozornost v první části vyzněla pak do ztracena a to se mě teda moc nelíbilo. S Patrizie udělaly kozu těžce s rozporem třetí série. No dám tři, ale je to zatím nejslabší série.