Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (7)

Vetřelci

Vetřelci (1986)

Film definující jak by ideálně měla být napsaná, zrežírovaná a zahraná partička mariňáků čistící svět od ksindlu. A nutno přiznat, že nikdo se v této oblasti tomuto klenotu ani nepříblížil (nebo o tom nevím). Jednotlivé postavy jsou prostě uber, ale to není všechno. Film oplývá taktéž úžasnou Hornerovou hudbou, přes kopu akce pořádnou porci napětí, a ikdyž už nemá takovou šíleně stísněnou atmosféru jako jednička, pořád má hromadu trumfů v rukávu. Na tomhle filmu není nic špatně, kdybych měl říct můj nejoblíbenější film (což je vždycky ošidné) bude to tento.

Co dál, doktore?

Co dál, doktore? (1972)

Tohle a Raz, Dva, Tri (skrabnuto Cestou do Ameriky) jsou nejlepsi komedie co jsem kdy videl. Neodolatelně ujetá blbinka, u které jsem se ovšem královsky bavil. Souhra mezi Barbrou a Ryanem je jednoduše dokonalá, stejně jako jejich vzájemné slovní přestřelky. Strajsandu jsem nikdy za velkou krásku nepovažoval, ale tady byla k sežrání. O'Neal taktéž super. Co je v kterým kufru jsem sice netušil už po pěti minutách, ale to vůbec nevadilo. Celé to inferno navíc vygraduje ultimátní scénou u soudu, která je prostě bez konkurence. Doporučuji velmi povědený Český dabing.

Raz, dva, tři

Raz, dva, tři (1961)

Opravdový komediální majstrštyk. Nekončící příval dokonale vypointovaných dialogů a situačního humoru. James Cagney válcuje svým elánem a šarmem vše okolo silou Neše z roku 37 :) Nezbývá mi než zvolat bravo - už dlouho jsem se takto nepobavil.

Zúčtování v Malém Tokiu

Zúčtování v Malém Tokiu (1991)

Pro mě král akčního béčka. Duo Lundgren Lee sypou jednu drsňáckou hlášku za druhou a film obsahuje opravdu velkou porci nevěrohodné akce a pár dokonalých momentů (přeskočení auta, záverčný souboj, ktery Lundgren absolvuje s prosřelenou hrudí jako kdyby se nechumelilo apod. ). A ztělesněné zlo v podobně hlavního záporáka je vskutku skvělé :)