Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Krimi

Recenze (57)

plakát

Alibi (2006) 

Scénář vypadá šíleně a zároveň hodně slibně... čekal jsem, že se z toho něco pořádného vyvine a ono nic. Pár scének bylo vtipných, ale celkově to nedrží pohromadě.

plakát

Alois Nebel (2011) 

Film díky technologii zpracování obrazu nabízí briliantní vizuální podívanou, ovšem to je tak asi vše, co nabízí. Scénář je mlhavý jako jesenické hory a děj se táhne jako sopel z nosu. Jako režijní debut velmi dobré, ale příště bych vybral lepší předlohu. Možná je komiks pro čtenáře více srozumitelný, ale očekávat od diváka, že se spokojí s takovým koncem, je trochu moc.

plakát

Annie Hallová (1977) 

První film, kde hraje Woody Allen a úplně nejvíc mi tam nevadí :)

plakát

Anthropoid (2016) 

Zpočátku czenglish mi trhala uši, buď to mají natočit česky nebo anglicky. V druhé polovině už naštěstí čeští herci moc nemluvili, zato přišlo krásně sestříhané napínavé drama, které si člověk užije i když ví jak to skončí. Jsem rád, že se tomuto tématu dostalo kvalitní zpracování se zahraniční produkcí.

plakát

Bez konce (2008) 

Úchvatný příběh o Ďurovi s anomálí, který umí hrát na nos. Nejen porno verze Červené Karkulky pobaví, drsný příběh z válečného prostředí je vyprávěn s nadhledem na život a vtipem, který najdete snad jen u obyvatel balkánského poloostrova (ne že bych chtěl křivdit českým romům:) ) Po Kusturicovi, Goranu Dukicovi další zajímavý balkánský režisér. "If I had money, I'd only sleep with my wife." K: "Why are your teeth so big?" B: "So I can bite your ass."

plakát

Bílá stuha (2009) 

Dokonalé neosobní vyprávění o uzavřené německé vesnici, kde není možné projevovat navenek city. Není úplně jasné kam vyprávění směřuje, autor rozvíjí až trestuhodně mnoho zápletek a žádnou z nich neuzavře. Každá postava dusí své problémy za zavřenými dveřmi, či hluboko v sobě. Setkání s Hanekem jsem přežil, ale to to solidní depka...

plakát

Biyeolhan geori (2006) 

Komenský by měl zajisté radost z tolika žáků, kteří se dokonale vyučili. Drsná gangsterka z Korey je pro nás netypická prostředím a mnostvím karaoke scén, nicméně narozdíl od jiných kusů Asijské filmografie, mi přišel A Drirty Carnival mnohem snáze stravitejnější.

plakát

Bunraku (2010) 

Stejně jako lidstvo je nezastavitelné ve vymýšlení způsobů zabíjení, scénáristi jsou nezastavitelní v opakování námětů. Zpočátku jsem se nemohl zbavit dojmu, že něco takovéhoto tady už bylo: Kill Bill, Oldboy, V for Vendetta, ... Nicméně Bunraku přichází alespoň s neotřelou vizuální stránkou a výbornou atmosférou a trochu pokulhávajícím příběhem. Loutkové divadlo Gua Moshe s hranýma postavičkama přináší stylovou podívanou. Čeká mainstreamový divák snad něco víc?

plakát

Citizenfour: Občan Snowden (2014) 

Téma je mnohem silnější než samotné zpracování. Nabízí se srovnání s dalším letošním filmem: The Internet's Own Boy: The Story of Aaron Swartz, kde oba filmy se týkají internetu, americké vlády a přístupu k informacím. Citizenfour je uspávací dokument o zásadních problémech, který je poměrně unikátní zachycením aktuálních událostí (alespoň pro žánr dokumentu) a vyprávěním příbehu, který ještě nemá pořádný filmový konec. Ne vždy se podaří zachytit okamžik, kdy se píší dějiny, ale diváci jsou na to už zvyklí, takže tady Snowden působí zpočátku poněkud neohrabaně. Ale možná i díky tomu si získal moje sympatie.

plakát

Černá labuť (2010) 

Krvácející záda, zlámané nehty, odrthhování kůže z prstů nepatří mezi příjemné záběry a jen podrhují depresivní stránku portrétu úspěšné baletky. Aronofsky nezachycuje pouze blýštivou krásu a opojnou slávu, jak bývá v Hollywoodu zvukem, ale pokračuje ve své studii závislostí, úchylek a nelehkých osudů (Requiem for a Dream, The Wrestler). Nejsem si jistý jak může takovýto nervy drásající snímek uspět u masového diváka, ale snad jej aspoň filmoví kritici ocení. Co dodat? ... "I felt perfect" (Boston Society of Film Critics Award - Best Actress Natalie Portman, Best Film Editing Andrew Weisblum)