Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (89)

plakát

Občanská válka (2024) 

Působivý film. Nádherná kamera, světlo, zvuk, hudba, skvělí herci. Kontext a přesné vysvětlení - kdo proti komu a proč bojuje mi chyběl vlastně jen trošku, když o tom přemýšlím, nebylo to pro mě nijak podstatné. Vlastně to, že občas není jasný ani samotným vojákům kdo proti nim stojí, nesmyslnost války jen podtrhuje. Co mi hodně lezlo na nervy je, jak zblízka se novináři motají vojákům pod nohy. To je tak i ve skutečnost nebo to tady trochu přehnali? Každopádně film předčil moje očekávání a bude mi určitě ještě nějakou dobu ležet v hlavě.

plakát

Sebemilenec (2013) (TV film) 

Škoda, že Otu Veselého nehrál někdo trochu pohlednější a charismatičtější, protože u něj se mi těžko věřilo, že mu žena může takto podlehnout. Jinak příběh obecně uvěřitelný je. A smutný.

plakát

Ženy a život (2022) 

Jedna hvězdička za závěrečnou scénu se "šamponem",  ta mě rozesmála. Ale celkově slabota.

plakát

Fallout (2024) (seriál) 

Videohry nehraju, takže ani tuhle neznám a nikdy jsem  o ní ani neslyšela. Beru to tedy čistě jako postapo seriál. Jako fanynka Westworldu jsem tam spatřovala podobné motivy...drsný kovboj, pustina, jednou dokonce stejná hudba. Myšlenkou mi to připomnělo také moje oblíbené Silo. Takže ano, bavilo mě to. Hlavní ženská hrdinka na sebe vyloženě strhávala pozornost a byla zajímavá. Stejně tak její bratr, i když ten neměl tolik prostoru. Děj naštěstí dává smysl a má hlavu a patu, na rozdíl od některých jiných slátanin poslední doby (jako např. Problém tří těles). Co mi trochu překáželo, je míchání žánrů...v některých chvílích to působilo až jako nějaká potrhlá komedie, poslední díly pak byly už normálně vážné. V těch bláznivých chvílích jsem zpočátku dokonce měla podezření, že z toho vyleze nakonec nějaké odhalení, že jsme celou dobu byli v počítačové hře, kolik absurdit tam bylo. Takže za tu zmatenost žánrů hvězdička dolů. Jinak bezva.

plakát

Antracit (2024) (seriál) 

Hezká krajina, zajímavý námět...dívat se na to dalo. Ale na mě to bylo moc překombinové, rodinné vztahy ke konci až cimrmanovsky zamotané. Dále mi vadilo, že se několikrát děj posunul jen díky náhodě...tím, že někdo doslova zakopl o nějakou složku s důkazy. Ale dokoukala jsem to.

plakát

Requiem pro panenku (1991) 

Ten film jsem viděla v roce 92 a pak až dnes. Dřív jsem se neodvážila se na něj podívat znovu. Je děsivě silný. A je to zatraceně dobrý film!

plakát

Chudáčci (2023) 

Forma dokonalá,obsah taky. Film o tom, jak se dá na svět hledět bez předsudků. Tleskám!

plakát

Jedeme na teambuilding (2023) 

Bavila jsem se. :-) Závěrečná rvačka to pozvedla na čtyři hvězdičky. Jinak super herecké obsazení!

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Bylo to epické a krásné. Bylo to pohlcující, ten nový zvláštní svět mě opravdu vtáhl. Černobílé scény byly až mrazivé. Byl to audiovizuální zážitek a ani mi nevadila dlouhá stopáž.