Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (11)

plakát

Enola Holmesová 2 (2022) 

Vzhledem k povedenému prvnímu dílu dle knižní předlohy jsem opět očekávala, že se děj bude opět blížit druhému dílu knižní série. Nicméně film si nyní žije vlastním příběhem, i když střípky se drží. Ačkoli očekávání byla jiná, zklamaná rozhodně nejsem. Jako milovník klasického Sherlocka Holmese obdivuji napojení na tuto sérii a zároveň zachování krásné důstojnosti Enoly. Herecké obsazení je skvělé, děj odsejpá, člověk se nenudí a výsledkem je příjemná podívaná. Rozhodně bych tento film zařadila mezi ty filmy, které si někdy ráda pustím znovu.

plakát

Le Jeu (2018) 

Nápad je skvělý, moderní a krásně poukazuje na to, co se skutečně děje pod zámkem mobilů. Film je dlouho napínavý, zábavný, plno vtipných hlášek, skoro až si říkáte, že je to fakt jak ze života. Když to začne gradovat, tak už víte, co se vlastně děje, protože to je dost předvídatelné už od začátku. Nicméně, pak přijde konec... Ze vteřiny na vteřinu obrat o 180. Vůbec nevíte která bije a závěr totálně úplně špatný. Nejprve jsem myslela, že dám 4 hvězdy, ale ten konec mi dojem z celého filmu natolik pokazil, že víc jak dvě hvězdy si to nezaslouží. Protože i sebelepší nápad je o ničem, když nemá konec.

plakát

Lucifer - Šance na šťastný konec (2021) (epizoda) 

Finále bylo velmi předvídatelné, možná až moc, vzhledem k předchozímu dílu, který byl nadupaný. Dokonce i zvrat s Chloe se dal velmi předpokládat, stejně tak, že to ještě všechno skončí happy endem. Ale na druhou stranu jsem ráda, že to odcejpalo a nerozhodli se to tvůrci natahovat ještě třebas o další sérii.  A poslední hláška celého seriálu, no Tom Ellis je prostě Lucifer, a to mu nikdo neodpáře, takže na to, že by člověk čekal seriózní zakončení, muselo prostě padnout něco, co je typickým "luciferem". Mě teda poslední hláška dost pobavila a nabila pozitivním dojmem. Ale bohužel, víc jak tři hvězdy si tenhle díl nezaslouží.

plakát

Lucifer - Vážně to takhle skončí? (2021) (epizoda) 

Tady jde opravdu vidět, že se tvůrci snažili, ať je finále velmi nadupané a myslím, že tento díl se povedl. Největší zvrat rozhodně stál za to, protože tohle je něco, co v tomhle díle vážně nečekáte.

plakát

Cizinka - Série 4 (2018) (série) 

První polovina série byla tak nějak o ničem, ano, pár zajímavých momentů se našlo, ale je to už pořádné nastavování příběhu, kdy už prostě nikdo neví, co jiného by mělo ještě značku oživit. Druhá polovina sice lepší, konečně nějaká akce a vy si stejně chcete pouštět další díl, ale jen proto, že jsou tam skvěle provedené cliffhangery, ale nic víc, další díl ukazuje, jak vlastně nic tak napínavého to nebylo. Nicméně je to už pořád dokola jedno a to samé. Pořád a pořád, jak nekonečná smyčka a opravdu vůbec netuším, co čekat od 5. série. Obávám se, že nic nového už nelze získat, že už bude cizinka stále více jen nastavovaná kaše.

plakát

Diskriminace (2019) (amatérský film) 

Tento kratičký film lze popsat jedním slovem, Skvělý! Dokonale vystihuje problémovou situaci a to v opravdu rekordním krátkém čase. A nacpat tolik, do tak malé časové stopy, si prostě zaslouží pět hvězd.

plakát

Plán útěku 2 (2018) 

Není to tak zlé, jak by člověk čekal. Není to sice topové jako 1, tu asi jen těžko něco překoná, ale rozhodně to ani neurazí. Myšlenka byla dobrá, líbilo se mi, že zase vzniklo vězení, odkud není úniku, jen je pravda, že příběh mohl být více zapeklitý. Celé se mi to zdálo, že se vše děje moc rychle a možná i moc snadno na to, jak "problematické" vězení, oproti Hrobce z prvního dílu, je.

plakát

Joker (2019) 

Jsem jeden z mála těch lidí, co neznají výkon Ledgera (zatím), takže srovnání nemám, neznám ani komixy... Ale jedno musím uznat. Todd Phillips se toho vážně nebál! Do hlavní role vybral toho pravého. Po filmu jsem odcházela s jediným velkým wau, protože tenhle film vážně stojí za to. Skvělá atmosféra, perfektně sladěný soundtrack a herecké výkony... prostě dechberoucí. Pět hvězd pro Joaquin Phoenixe a jeho JOKERA.

plakát

Louskáček a čtyři říše (2018) 

Pro děti je toto krásná pohádka, i když s trochou temnějšího rázu. Pro pubertáky nekoukatelné a pro dospělého jenom lehce průměrné. Nicméně pro člověka, co velmi dobře zná skutečného louskáčka, tak jak ho balet představuje, pro Ty může být tento film zklamáním. Nejen, že dějová linie je sice ze začátku podobná klasickému louskáčkovi, ale ve výsledku se dost zásadně liší. Nicméně, i přes to, že mi tento film krapet zošklivil mou oblíbenou "postavu" ze skutečného louskáčka, nemůžu říct, že by nezaujal nebo naopak naštval. Takže ve výsledku je to pěkná jednorázovka, na kterou se ale v blízké době zapomene.

plakát

Sám doma (1990) 

Tak tohle je jedním slovem DOKONALOST! Úžasný příběh, skvěle ztvárnění a dokonalá hudba. Spousta humoru a vánoční nálada v jednom. Zábavné od začátku až dokonce a to bez výhrad! Téhle komedii prostě právem patří 5 hvězd.