Reklama

Reklama

Louskáček a čtyři říše

  • USA The Nutcracker and the Four Realms (více)
Trailer 7

Klára (Mackenzie Foy) chce jediné, a to je klíč – takový, který otevře skříňku, ve které se skrývá dar od její zesnulé matky. Zlatá nit, kterou napne její kmotříček Drosselmeyer (Morgan Freeman) o Štědrém večeru, ji k tomu klíči zavede – jenže ten v mžiku zmizí do záhadného a fantastického paralelního světa. Právě tam se Klára setká s vojákem a louskáčkem Filipem (Jayden Fowora-Knight), armádou myší a regenty, kteří spravují tři říše: Říši sněhových vloček, Říši květů a Říši sladkostí. Klára s Filipem musí vstoupit do Čtvrté říše, kde panuje krutá Perníkářka (Helen Mirren), získat Klářin klíč a pokud to bude možné vrátit nestabilnímu světu harmonii. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 7

Recenze (115)

hygienik 

všechny recenze uživatele

Na Luskáčikovi ma zaujala hlavne výprava, ktorá sa mi nezdala prehnaná a herecký výkon Keiry, ktorá tam ako jediná skutočne hrala. Foy mi pripadala taká unilá, už len obliecť do mníšskeho habitu a Mirren s Freemanom tam ako postavy skoro ani nemuseli byť, tak málo času dostali. Scenár bol úbohý až nasierací, Hnevám sa, že sa Hallstrom podpísal pod tak málo muziky za tak veľa peňazí. Komukoľvek kto sa na tom podieľal to akurát v očiach divákov ublíži. ()

psychoJoa 

všechny recenze uživatele

Pohádkový film na motivy slavného baletu, který se nebál balet zasadit přímo do příběhu. Tímhle spojením si mě Louskáček získal! Kostýmy mi hodně připomínaly styl Tima Burtona: neotřelé, šílené, ale vlastně velmi povedené. Keira Knightley je okouzlující a svou roli si užívá a Louskáček je prostě správný fešák! Pohádce tak nemám co vytknout, kromě hlavní postavy Kláry. Ze začátku milá, chytrá dívka, která má však (aspoň pro mě) nepochopitelné záchvaty vzteku a zmítá se mezi bezmocí a přehnaným sebevědomím. Na začátku filmu jsem ocenila vykreslení hezkého vztahu se sestrou, avšak na konci se mi nelíbilo, jak veškerá pozornost patřila jen Kláře a její sourozenci po zbytek filmu nebyli důležití. Za vyzdvihování jednoho dítěte před ostatními jak matkou tak otcem dávám filmu jen 4 hvězdičky, protože to aspoň mě kazilo jinak příjemný dojem. ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Slabšie tri hviezdy. Po technickej stránke samozrejme takmer dokonalé, ale to uchopenie látky veľmi zvláštne. Nasilu tam zasa kvôli rovnoprávnosti napchať afroameričanov ála Netflix, tomu podľa mňa len a len ublížilo. Príbehovo nič extra, taký slabší mix Narnie a Alici v krajine zázrakov. Dcérke sa to páčilo, ale ja musím byť kritickejší. Dlho mi to ležalo na HDD a síce zhliadnutie neľutujem, ale s kľudným svedomím to nemôžem ani odporučiť na zhliadnutie. Len čistým priaznivcom Disneyho a jeho hraných podôb známych rozprávok. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Jako to, že to je kýčovité, přebarvené, přeslazené- to mi ani tak nevadilo- to totiž koneckonců je třeba i Mocný vládce Oz, Popelka, Alenka v říši divů, nebo i Kráska a zvíře. To, co mi ovšem vadilo, byla nuda a naprosto prostoduchý příběh. Ale tak jednou se na to podívat, to jako jde - a ty CGI myši byly dokonce super...40% ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Klasika z pera romantika E.T.A. Hoffmanna ožívá v novém, moderním pojetí: Film nabízí pestrobarevnou plejádu rozličných charakterů a překrásných lokací, že z toho člověku přechází zrak a místy trochu bolí oči, ale i tak bych čistě z audivizuálního hlediska neměl téměř žádných výtek. Příběhově však film poněkud těžce pokulhává až upadá na ústa - chápu, že se jedná primárně o film pro mladší publikum - avšak i v těchto vodách lze vybruslit jiným a trochu méně předvídatelným směrem. Osobně mě nejvíce zaujaly sekvence s Perníkářkou, jejím děsivým příbytkem a bandou klaunů. Keira Knightley se tvářila, jako by čichala místo cukrové vaty něco jiného - ale budiž, její postava taková nejspíš měla být. Mackenzie Foy, která je známá zejména skrze Twilight, měla oproti upírskému výplachu naštěstí vděčnější roli. Snímek, který je na povrchu líbivý jako ono tajemné vajíčko s cylindrickým otevíráním, avšak obsahově je až na pár světlých záchvěvů vcelku prázdný. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (5)

  • Celosvětová premiéra proběhla 29. října 2018 v Los Angeles. (Varan)
  • U filmu se vystřídali dva režiséři. Je oficiálně zdůvodněno, že Lasse Hallstrom neměl mezi hlavním natáčením a postprodukcí čas, a tak ho zaskočil Joe Johnston. (ČSFD)

Související novinky

Vánocům kraluje Aquaman

Vánocům kraluje Aquaman

24.12.2018

Aquaman Jamese Wana (V zajetí démonů) konečně doplaval do amerických kin a za první víkend z toho bylo včetně předpremiér 72 milionů dolarů. To je sice v aktuální sérii DC filmů nejméně, pro co si… (více)

Reklama

Reklama