Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi
  • Akční

Recenze (21)

plakát

Město 44 (2014) 

Po pěti letech jsem měl možnost shlédnout film znovu a musel jsem změnit své hodnocení. Teprve opakování mi dalo možnost pochopit tvůrčí záměr a také úplně jinak vnímat mnohými kritizované několikavteřinové umělecké vsuvky, které se sem sakra hodí! Snímek umí zachytit opravdovou hrůzu války očima běžných lidí, což ale i mnohé další. Tady se však setkáváme s partou poněkud zvláštních lidí, každý něčím jiným. A vlastně proč ne, vždyť válka postihla nejen "normální" lidi, ale taky blázny co lžou všem aby mohli válčit nebo žárlivky, které se radši nechají zabít než aby se vzdaly může co je nechce. Směska těchto podivností mi ale prostě jako celek dává smysl.

plakát

Ostrov (2023) 

Pohodová rodinná komedie, která na české poměry překvapila originalitou. Zázraky od tohoto filmu asi nikdo nečeká, ale je tu až nebezpečně moc situací, ve kterých se můžeme všichni vidět. Celkově příjemná podívaná na všední večer.

plakát

Obecná škola (1991) 

Mnozí z těch, kteří Obecnou školu neviděli (v dnešní mladé generaci je jich už požehnaně) stejně používá hlášky z tohoto filmu, vlastně aniž by tušili co znamenají. Pro české diváky se jedná o jednu z nejlepších komedií vůbec, těžko říct jak moc ji pochopí cizí divák bez znalosti našich poměrů. Ale nebojte se, neprásknu Vás až mě ztřískáte..

plakát

Láska & gelato (2022) 

Očekávání nebyla velká. Sympatičtí herci, nádherné italské scenérie. To je ovšem všechno. Žádný dějový zvrat, a to ani na vteřinu. Vyvrcholení objevením otce naprosto chladné nevyvolající žádné emoce. Nebýt nádherného pohledu hlavní hrdinky, ztratí u mě film ještě jednu hvězdu.

plakát

Recovery (2016) 

Po přečtení zdejších komentářů jsem nečekal nic extra, a proto mě výsledek mile překvapil. V druhé půlce filmu, kdy stoupá napětí, si film dokázal udržet mojí pozornost, i díky perfektní hudbě a celkem překvapivým zvratům.

plakát

Ballada o kozie (2004) 

Příběh ukazující ani ne tak nějaké hmotné výsledky vědeckého výzkumu, ale spíš obrovské rozdíly v životech lidí. Natočeno jako projekt filmařské školy a myslím, že se jim situace povedlo perfektně zachytit.

plakát

Andělé z East Endu (2010) 

Škoda že z každého filmu s dětskými hrdiny se nakonec vyklube brak.Ale nepatří mezi úplně nejhorší, vydržíte dokoukat do konce a na Norsko vlastně dobré :D

plakát

Good bye, Lenin! (2003) 

Zpočátku se film tváří jako drama, seznamující nás s nesmyslným režimem ve Východním Německu. Tuhle část však považuji za nejpoučnější pro českého diváka, jelikož všichni známe legendární filmy o komunismu u nás, ale vlastně ani v Německu to žádná sláva nebyla a mnoho z nás si to neuvědomuje. Po procitnutí matky z kómatu se film svižně promění v komedii a nabízí možnost se více ztotožnit s hlavními postavami a pochopit jejich jednání. Za mě naprosto perfektně vyvážený film.

plakát

Alexander Veliký (2004) 

Nemůžu si pomoci, ale tohle mě prostě nebavilo. Možná je to tím, že v historických válečných filmech se zrovna nevyžívám, ale tady mi chybělo asi ještě více než v jiných. Děj odvyprávěn aniž by něčím překvapil, herci v hlavních rolích poněkud prkenní a ani monstrózní kulisy příběh nezachrání. Dvě hvězdičky film získává právě jen díky kulisám a efektům a také hudbě, která se k němu perfektně hodila. Celkově ale 40 procent.

plakát

Správní chlapi (2016) 

Odpočinkový film na volné víkendové odpoledne. Dějová linie příliš originální a domyšlená není, ale většinou jí doprovázejí povedené vtipy a film výrazně zvedají oba hlavní protagonisté. Hlavně díky nim za mě 60 procent.