Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (248)

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Kdo čekal druhého Pána Prstenů, tak možná bude trochu zklamaný, ale to rozhodně není můj případ. Je jasné, že třeba styl vyprávění nebyl stejný, protože i knižní Hobit se liší od LOTRa. Tolkien napsal Hobita jako pohádku a je to na tom znát. Hodně často taky slýchám názory, že se jedná hlavně o rýžování dalších dolarů a tak se jedna knížka roztahuje do 3 filmů. To je s prominutím blbost a ti co to rozhlašují by si měli tu knihu přečíst, protože tato trilogie zahrnuje i spoustu věcí, které jsou zmíněné všude možně (Hobit, Silmarilion, Nedokončené příběhy). Film samotný není dokonalý, ale je to od Návratu krále první pořádné čistokrevné fantasy. Za co dávám největší plus, tak to je jednoznačně ztvárnění Thorina Pavézy a Bilba Pytlíka. Když je jeden nebo druhý ve scéně, tak si ji suveréně ukradně pro sebe. Totéž platí pro Galadriel, která je prostě dokonalá i v tom málo prostoru, co dostala. Už ať je tu příští rok.

plakát

Ladíme! (2012) 

Glee 2.0..... samozřejmě že je to jedno velké klišé, ale nemůžu si pomoct. Každému, komu se líbí seriál Glee se bude líbit i Pitch Perfect. Kdo tomuto žánru nehodluje, tak je to pro něj zbytečnost. p.s. aspon mám teď důvod podívat se na Twilight, a tím je Anna Kendrick :)

plakát

Total Recall (2012) 

Kdyby se to nejmenovalo Total Recall, tak bych možná ani nepoznal, že se jedná o remake klasiky s Arniem. Samozřejmě je to nadnešené, těch podobností je tam víc (jinak by to asi nebyl remake), ale tento film by podle mě solidně obstál i samostatně. Kvalitních sci-fi je dnes docela málo a tak mi nový Total Recall přijde jako příjemný svěží vítr v tomto žánru. Asi největší plus jsem potom viděl v postavě Lori, kterou hraje Kate Beckinsale. Tak perfektně ztvárněnou mrchu až do morku kostí jsem už dlouho neviděl.

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Pro mě perfektní zakončení trilogie. Někomu může možná vadit trochu komornější pojetí než u předchozího dílu, ale mě se naopak líbí, že Nolan nekopíruje postup Baye , tedy další díl = víc akce, výbuchů a zpomalených záběrů na modelku v hlavní roli. Co se vůbec týče ženských rolích v Batmanovi, tak jsou v tomto filmu konečně opravdu skvělé. V Batman Začíná mi postava Rachel v podání Katie Holmes nevadila, ale ani nenadchla. V Temném Rytíři, kde Rachel ztvárnila Maggie Gyllenhaal mi naopak vadila až moc. V Temný Rytíř povstal jsem se konečně dočkal krásných a sympatických hereček, jejichž postavy dostaly dostatek času, aby si je mohl divák oblíbit (ano, hlavně Anne Hathaway). Záporáci jsou v této sérii už tradičně skvělí a Bane je možná tím nejlepším. O ději se zmiňovat nebudu, to ať si každý vychutná až v kině a posoudí sám jak se bratrům Nolanům povedlo završit tuto báječnou trilogii.

plakát

Hunger Games (2012) 

Dlouho jsem se rozhodoval mezi 3 a 4 hvězdami. Film jako takový se mi hodně líbil. Herecké obsazení bylo parádní a hlavně dvojice z Districtu 12 mi byla sympatická a opravdu jsem jim fandil celou dobu. Nevadil mi ani pomalejší rozjezd, protože jsem se snadno vcítil do celkové atmosféry světa Hunger Games. Bohužel jsem ale odcházel z kina s poněkud smíšenými pocity. Na co jsem se strašně těšil už od traileru byla hudba. Ta která zní celým trailerem je jednoduše perfektní. Je úderná, epická a při jejím poslechu mi pořád naskakuje husí kůže. O to větší bylo pro mě zklamání, že se nejen tento motiv v samotném filmu vůbec neobjevil, ale celkově je hudební podkres naprosto minimální. Neříkám, že musí být hudba v každé scéně, ale tady je opravdu jen velim sporadicky a některé scény mi kvůli tomu vyzněly tak nějak prázdně. Co mi ale vadilo ze všeho nejvíc byla naprosto příšerná kamera. Někomu se možná tento "realistický" styl, kde se hodně rozmazává a obraz se pořád jen třese líbí, ale na mě to působí strašně rušivě. Nejvíc to zamrzí při nějakém boji, kde není vidět opravdu nic protože se díváte na rozmazaný záběr něčího těla a není možné poznat kdo, kde nebo proti komu. S normální kamerou a výraznějším hudebním podtextem bych se Hunger Games nebál dát maximální hodnocení, protože jsem se opravdu bavil, ale tyto věci mi vážně vadily. Pokud bude filmové pokračování, tak doufám že to v tomto ohledu bude lepší. Zatím si můžu přečíst knižní předlohu na kterou jsem teď docela navnaděný a která je "překvapivě" prý lepší než film, tak jsem zvědavý.

plakát

Ocelová pěst (2011) 

Myslel jsem, že Real Steel bude jen Rocky s robotama místo lidí... a ono to tak v mnohém je. Dají se tu najít odkazy i na další filmy, jak například Stalloneho Do útoku, ale Rocky je opravdu nepřehlédnutelný. Přijde mi, že si tvůrci vzali to nejlepší ze všech Rockyho zápasů a dali to do tohoto filmu a především závěrečné bitky. Přísahám že ve chvíli, kdy Atom zasadí první ránu svému protivníkovy, jsem málem slyšel komentář "A rus je zasažen přátelé". Nejsou to ale jen bitky robotů, ale i postavy, které se mi v Real Steel velice líbili. Kdo mě vůbec nejvíc překvapil byl Dakota Goyo jako Max Kenton. Tento klučina mi byl prostě sympatický od začátku do konce. Když ho srovnám s takovým Jaidenem Smithem ve Dnu, kdy se zastavila Země, tak je to do nebe volající rozdíl, protože mladý Smith mi byl strašně proti srsti. Real Steel pro mě bylo velice příjemné překvapení. Film už jsem viděl několikrát a rád si ho pustím, kdykoliv mám chuť.

plakát

Pěst legendy (1994) 

Bojové filmy já můžu. Fist of Legend jsem poprvé viděl teprve nedávno a hned po pár minutách mi bylo jasné, že se mi to bude hodně líbit. To byla taková ta menší roztržka ve třídě mezi partou namyšlených japonských rádoby bojovníků, proti nikomu jinému než právě Jetu Li (no jejich blbost).

plakát

Mistrovský plán (2011) 

Nejvíc jsem byl zvědavý jestli Eddie Murphy dokáže ještě něco malinko zahrát a... ano dokáže. I když tu nebyl hlavní postava, dostal dost prostoru abych si mohl říct, že když si snad někdy v budoucnu vybere (nebo mu nabídnou) scénář, který nebude křičet "strašně trapná hovadina", tak je to schopen zahrát.

plakát

Underworld: Probuzení (2012) 

Přiznávám, že největší důvod proč jsem na další Underworld šel dok ina byl prostě vidět Kate Beckinsale v latexu a ve své nejznámější roli, upírky Selene. Pro mě je Kate jedna z nejkrásnějších hereček a upírské téma mám hodně rád (Twilight sem nepočítám), takže pro mě jasná volba.

plakát

Kontraband (2012) 

Dannyho parťáci na lodi. Moc jsem nečekal a upřimně jsem ani moc nedostal. Takovýto zlodějský žánr mám rád, ale Kontraband mě moc nechytl. Největší plus vidím ve dvojci Wahlberg a Beckinsale, kteří drží tento film nad vodou.