Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (248)

plakát

Scott Pilgrim proti zbytku světa (2010) 

Je fajn si čas od času zájít na nějaký ulítlý film a to Scott Pilgrim určitě je. A nejen to. Je to totiž i skvělý film. Samozřejmě se asi nebude líbit každému, ale takoví lidé se rozhodli už u trailerů, jestli mu dají šanci nebo ne. Já jsem Scottovi šanci dal a rozhodně toho nelituju. Je zbytečné popisovat, o co tady jde, protože to není ani tak dějem, ale spíše zpracováním, kvůli kterému si film oblíbíte. Ta upravená úvodní znělka Universal je prostě geniální. Pokud jste někdy hráli stařičké PC hry jako Mario Bros, Mortal Kombat nebo Summer Challange atd, tak na vás ve Scott Pilgrim vs The World vyletí velice příjemná vlna nostalgie, že se u tohoto filmu budete skvěle bavit.

plakát

Univerzální voják III: Znovuzrození (2009) 

Samozřejmě jsem neměl žádná očekávání, ale i tak jsem doufal, že to bude sledovatelné, ale bohužel v mém případě prostě ne. Na Jean Cleaudovi je prostě strašně vidět, že už je "vyhořelej". Navíc, dívat se celý film na jeho jeden znuděný výraz opravdu nepotřebuju. Ještě že Dolph je docela v pohodě, už jsem jen čekal, kdy začne odřezávat uši. Když se pak do sebe ti dva pustí, tak nějaká nostalgie tam je, proto ta hvězda. Univerzální voják měl zůstat u skvělé jedničky a hotovo

plakát

Čarodějův učeň (2010) 

Ve svém žánru jeden z nejlepších filmů, co jsem za poslední dobu viděl. Samozřejmě, že u toho nemusíte moc přemýšlet a pokud přistoupíte na hru tvůrců, tak se budete skvěle bavit. Jay Baruchel je super, Alfred Molina i Nicolas Cage si své role taky moc užívají. Navíc tam hraje Monica Bellucci (sice málo, ale je tam).

plakát

Expendables: Postradatelní (2010) 

Dostal jsem přesně to, co jsem očekával, pořádnou akci bez keců. Ono pár dialogů tam bylo, ale když je pronáší v jedné scéně Arnie, Sly a Willis, tak je to snad ještě lepší než 30 granátem zabitých anonymních vojáků. Prostě Postradatelní se nesnaží o orchestrální vystoupení, když mají jen bycí a elektrické kytary, přesto ale předvádí skvělou show.

plakát

Asterix a Olympijské hry (2008) odpad!

To byla ale hovadina. Trůn Uwe Bolla se otřásá, protože možná našel konkurenci.

plakát

Poldové (2010) 

Tak tohle bylo zklamání jak hrom. Už od trailerů jsem ale měl takový neblahý pocit, že to bude špatný, ale že až takhle? Možná se to některým lidem líbilo a já jim jejich názor neberu. Osobně hodnotím komedii podle toho, jak se u ní bavím a proto, když se u komedie nezasměju ani jednou (opravdu ani jedinkrát), tak jak bych měl takový film hodnotit? Většina rádoby vtipných momentů mi přišla trapná až na půdu, ale co mě štvalo celý film úplně nejvíc, byl Tracy Morgan. Kde ho proboha vyhrabali? Myslel jsem, že otravnějšího černého policajta než je Chris Tucker z Křižovatky smrti už nikdo nenajde. Pane Tuckere, omlouvám se vám. V porovnání s panem Morganem jste totiž Pan Herec, aspoň máte své záblesky, ve kterých jste mě opravdu rozesmál. Oproti tomu se dost divím Bruci Willisovi, že svému parťákovi jednu pořádnou nehrazil nebo si na něj rovnou nevzal baseballovou pálku. Posloužil by tím všem a hlavně by pomohl celému filmu.

plakát

Počátek (2010) 

Konečně film u kterého musíte opravdu přemýšlet a dávat pozor po celou dobu stopáže. Svěží vítr v současné vlně "vyplachovávacích" filmů, kde mozek je asi to poslední co byste potřebovali. I když není bez chyby, tak Počátek řadím mezi to nejpovedenější, co jsem měl možnost v poslední době v kině shlédnout.

plakát

Exmanželka za odměnu (2010) 

Normálně bych tomuto filmu dal 2 hvězdy, protože to nebylo nic extra. Jednu navíc však dávám jedině díky Jennifer Aniston. Neskutečně jí to tady sekne.

plakát

Sexy 40 (2009) 

Snímek The Rebound byl do našich luhů a hájů přeložen jako Sexy 40 a musím přiznat, že je ten název velice trefný. V hlavní ženskou postavu totiž hraje vynikající Catherine Zeta-Jones, které je věřte nebo ne opravdu 40, ale taky je zatraceně sexy. Samozřejmě její věk už trochu poznat jde, ale to vůbec neubírá nic na faktu, že je to moc, moc krásná ženská. Co se filmu týče, tak ten se mi hodně líbil, asi mě zasáhla nějaká romantická nálada nebo co, ale opravdu jsem se skvěle bavil. Přímo se nabízí porovnání se dvěma podobnými snímky poslední doby. První je Prime s Umou Thurman. Umu mám rád, film byl dobrý, pro mě však nic moc extra. Druhý je The Proposal, který se mi líbil opravdu hodně. Sandra Bullock i Ryan Raynolds patří mezi mé oblíbence a tak jsem si tento film opravdu užil. Kdykoliv se radši podívám na romantický snímek, kde ústřední dvojici hrají dobří, charismatičtí a sympatičtí herci, a kde na druhé straně je trochu slabší všechno okolo. To platí i pro Sexy 40. O Catherine jsem se už rozplíval, takže jen pár slov o Justinu Barthovi. Pro mě platí za největší klad série Lovci pokladů a jen doufám, že v pokračování Pařby ve Vegas dostane daleko víc prostoru, protože je to sympaťák od kosti. V Sexy 40 to navíc jemu a Catherine skvěle slušelo a byla radost je po celou dobu filmu sledovat. Pokud chcete vzít svou polovičku do kina a nejste si jistí na co, tak příjměte mé doporučení a dobře se bavte právě u tohoto filmu.

plakát

Predátoři (2010) 

Jako celek jsou Predátoři velice povedený film a hlavně důstojný nástupce prvních dvou filmů o tomto "šmejdovi z vesmíru" (AvP a AvP2 nepočítám, protože to jsou strašný kraviny). Dost se mi líbilo postupné budování atmosféry, kdy dlouho zůstávají hlavní trumfy skryté. Co mě pak uplně dostalo byla hudba. Už od prvních sekund se z plátna linou všem dobře známé tóny z původního Predátora což jen umocňuje pocit příjemné nostalgie. Pár věcí mi ale na tomto filmu docela vadilo. Už od trailerů jsem si nebyl vůbec jistý Adrianem Brodym, jakožto drsným vůdcem a jakousi moderní reinkarnací Arnolda. Výsledek není překvapivě tak špatný. Adrian na sobě zamakal a protože je to i skvělý herec, tak mu místy toho drsňáka i věříte. Na jeho postavě mi spíš vadilo, že více než pravý vůdce se od začátku jeví jako chlap, kterému je všechno jedno a zajímá ho jen jak si zachránit vlastní kůži. A protože se tak chová dobrých 90% filmu, tak si mé sympatie rozhodně nezískal a jeho závěrečná (a nevyhnutelná) proměna v pana Správného byla o to méně uvěřitelná. Jako vyloženě rušivý a zbytečný element na mě působila postava Laurence Fishburna, která ani zdaleka nenaplnila mé očekávání. A přece jen bych očekával od takového filmu víc akce a zapamatovatelných momentů. Tím jsem asi vyčetl všechna hlavní negativa Predátorů, které film sice nesráží moc hluboko, ale zase mu brání být něčím ještě lepším než solidním nástupcem. Pokud máte filmy z predátořího univerza rádi, tak vás čeká skvělá (ikdyž ne prvotřídní) zábava. Přece jen si především po AvP 2 musíme spravit chuť.