Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (86)

plakát

Abstinent (2019) 

SPOILER: Moc jsem nepochopil to vystavění příběhu. Nebylo tam žádný stupňování jako třeba, že by chlastal na party, později by s kámošem chtěli chlastat už i ve škole a nakonec pořád. Nic takového, týpek prostě do teď nepil a najednou se rozhodne, že si vpálí sám doma flašku. Následně s kámošem jen tak popíjejí a sedí na zadku někde za skladem. Co je to za blbost? Navíc, to jako když ví, že bude chtít pít, tak musí ject autem na ples? To mu rodiče nenabídnou, že ho odvezou? Nemůže je poprosit o peníze na taxík? Nevim, ten příběh byl strašně nedůvěryhodnej.

plakát

Al Pacino versus Robert de Niro (2008) (TV film) 

Tohle je nutnost pro, každého kdo chce aspoň něco vědět o filmu. Zajímavý průřez Pacinovi a De Nirovi filmografie, která lidem, co jí mají projetou nepřinese prakticky nic nového. Pro lidi, kteří by chtěli vidět něco s Pacinema nebo Denirem je tohle slušná pomůcka k výběru toho nejlepšího.

plakát

Assassin’s Creed (2016) 

Bohužel prokletí herních adaptací pokračuje. Film je dějově prázdný a ani fanouška herní série příliš nenadchne. Nechápu, co na tomto scénáři psali tři lidé. Ale dobře, prázdný scénář a nudné dialogy bych ještě překousl, kdybych se dočkal pořádné bojové choreografie, o které, jak jsem doufal, by to celé mohlo být. Jenže tohle není Asie a ač je Hong Kong napsaný jako jedna ze zemí původu, na bojových scénách to určitě nepoznáte. Nedávno jsem zkouknul druhý Zátah a ve srovnání s "Assassinem" je to naprosto nesrovnatelné. Je mi fuk, že jde o hollywoodský blockbuster a tím pádem se od něj možná takové bojové kreace nečekají. To se na to ale rovnou můžou vykašlat. Z vlastní zkušenosti vím, že film funguje na diváky -15, takže studiu vyšlo, co zamýšlelo. Ač je v herní sérii krve spousta, ve filmu jí prakticky neuvidíte. Je to zvláštní, studio si uvědomuje, že hru hrají mladší přesto, že na krabičku s hrou dají nálepku 18+ a hra na to i vypadá. Film ovšem dostane rating 12+, aby na to mohli i děcka, který hru jakože potají hrají a na filmu se vydělalo. Přijde mi to, jako by se ve videohrách mohlo dovolit víc, než na plátně kin a to se mi nelíbí. Ve výsledku je film nudný a nemá co nabídnout. Příběh Calluma si prakticky ani nejde svojí cestou, ač se tváří, že ano. Primitivně kopíruje Eziovu honbu za Jablkem rájem, který ve výsledku naprosto vyšumí. Stokrát víc by se mi líbila předělávka druhého dílu s právě zmíněným Eziem a Desmondem, protože právě tito dva byli nejsilnějšími charaktery série (Ezio především).

plakát

Avengers: Infinity War (2018) 

Ou come on! Mě to prostě asi nic neříká. Nemám rád supersilné padouchy, kteří mohou jedním zmáčknutím rukavice proměnit všechny Avengers na lego, ale přesto to neudělají a radši se s nima perou. Samotní Avengers používají své schopnosti dost prapodivným způsobem. Takový Dr. Strange často zapomíná, že může manipulovat s časem... A ten konec. Všichni přece víme, jak to bude v dalším díle, nebo snad ne? Na druhou stranu obdivuji schopnost režisérů, že dokázali ten počet hrdinů ukočírovat. Film nepůsobí přeplácaně a vše drží pohromadě, to je skvělá práce.

plakát

Až na krev (2007) 

Perfektní dílo. Když nepočítám Letce a jeho (ve filmu neviděné) ropné vrty tak tohle bylo moje první setkání s naftařem v hlavní roli ,kterou dokonale ztvárnil Daniel Day-Lewis. Film na mě působil velkou atmosférou, což mělo za následek to, že jsem se celých 158 minut nenudil a to i díky skvěle vybrané hudbě.

plakát

Baba na zabití (2003) 

Ta jedna je za Drew a její roztomilej obličej ;-)

plakát

Babel (2006) 

Alejandro nezklamal. Opět nám předhazuje několik příběhů, které si jsou vzdáleny a přesto si mají blíž než si myslí. Škoda že to tu tak nezapadá všechno do sebe jako v 21 gramech a Amores Perros. Hlavně příběh mladé japonky se mi zdál přehnaně podstrčený i když se mi naopak líbil asi nejvíc.

plakát

Barmský videožurnál (2008) 

Minulý rok byl na dokumenty opravdu hodně štědrý. Oproti Cove, kde je znázorněná nesmyslná krutost člověka na zvířeti, je v Burma VJ znázorněna nesmyslná krutost člověka na člověku. Vůbec si nedokážu představit žít v takové zemi ale díky tomuto dokumentu si dost dobře dokážu představit ten strach, který má každý občan žijící v Barmě.

plakát

Bourneovo ultimátum (2007) 

Další Bournovo dobrodružství nás opět protáhne po několika krásných evropských památkách, ale i po luxusních kanceláří tajných složek. Paul Greengrass se skutečně vyžívá v napětí, kterého tu máme skutečně dost. Ze začátku banální scény vytahuje k vrcholnému napětí, až člověk zatíná svaly společně s Jasonem. I přes tyto nesporné kvality mi ovšem přišlo, že se Bourne honí už ňáký čas dokola a ňáké velké překvapení, co se týkalo finálního rozuzlení se u mně nekonalo.

plakát

Caddyshack (1980) 

Bill Murray = moviesaver