Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Danny DeVito prokázal mistrovství v žánru černé komedie již před patnácti lety snímkem Válka Roseových. Rozvádějící se manželský pár (Michael Douglas a Kathleen Turnerová) v něm svedl nelítostný zápas o to, komu po rozvodu připadne jejich společný dům. Také v jeho novém filmu Baba na zabití je předmětem sporu vytoužená nemovitost. Tentokrát se jedná o starobylý dům v Brooklynu se třemi krby, vitrážovými okny a majestátní knihovnou. Mladí manželé Alex a Nancy se do něj nastěhují v domnění, že našli svůj vysněný domov. Splněný sen má ovšem malý háček: první poschodí obývá za regulované nájemné na první pohled roztomilá stará dáma, paní Connellyová, která, jak je ujišťuje realitní agent, se netěší dobrému zdraví, takže dům bude novým majitelům brzy patřit celý. Jak záhy vyjde najevo, opak je pravdou. Paní Connellyová se rozhodně zemřít nechystá a svou ďábelskou vitalitu vynakládá zejména na vynalézání nových a nových způsobů, jak novým sousedům znepříjemnit život. Od televize puštěné na plné pecky, přes permanentní žádosti o drobnou pomoc až po pozorování jejich milostných hrátek. (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (384)

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Je třeba si přiznat, že tento počin je trotlovské nic. Na druhou stranu je tu něco co ho zachranuje, něco jako Drew, ale ani ta nedokázala vytáhnout tento film, klesající ke dnu hromady sraček a udělat z něj důstojnou komedii, bohužel. Kdyby za nic, tak tu třetí hvězničku jsem musel zabít za to, že to s tou hnusnou babkou neskoncovali hned, i kdyby měl být snímek třeba o hodinu kratší, a ještě jí posluhovali jak smyslů zbaveni. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

» Předmluva: Kde je Stiller, tam je i jistota, že půjde při nejmenším o průměrnou komedii. » Pozitiva: Je to zkrátka komedie, jak má být a hlavně - baví. Nesnesitelná baba skrývající se pod rouškou nevinnosti je výtečně uvěřitelná. » Negativa: Bohužel ne kdovíjak dobrá pointa, která osobně srazila vše, co se děj snažil po celou dobu budovat. » Subjektivně: Slušně se mi kolikrát zvedl žaludek. Fekální humor sice můžu, ale v tomto případě jsem byl zrovna rád, že jsem si k sledování nedonesl něco dobrého k snědku. Asi by mi to kroužilo v oblasti mezi žaludkem a hrdlem. » Celkově: Dobrá komedie s dobrým námětem, která zabaví. » Mé hodnocení: 70% » Viděno: Na Primě. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem doufal, že když v tom hraje Ben Stiller, tak to bude stát za to. Jenže jsem byl zklamán a to tak, že docela dost. Ben za to rozhodně nemůže, hlavní problém je ve zpracování, které Danny DeVito prostě neudělal podle mých představ. Přišlo mi to hektické, občas dost hrozně sestříhané a celé tak nějak praštěně nenormální, že jsem měl každou chvíli chuť to vypnout. Baba na zabití sice není zas tak špatný film, ale tak jak je zpracován mi rozhodně nesedl. Škoda. Stiller s Barrymorovou jsou vcelku pohledný pár, který funguje. Ale to je ta jediná věc, která v tomto filmu asi funguje a za což dostává dvě hvězdičky. --- Co to se mnou děláte? - Zaskočila vám čokoláda. - Zaskočil bonbónek ()

Turiec 

všechny recenze uživatele

Podpriemerná komédia s Benom Stillerom, ktorý predviedol rovnako slabý herecký výkon ako v podobných iných filmoch. Aj čierna komédia sa dá natočiť vtipným spôsobom. Autorom sa to však nepodarilo. Snažili sa byť vtipní príliš nasilu. Okrem nelogického správania hlavných postáv nie je núdza ani o nechutnosti (napr. čistenie výlevky). ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Během sledování jsem si říkala, jak originální a přesné by v mém komentáři mohlo působit srovnání s Válkou Roseových (tedy, to slovíčko "originální" tam zbylo jen do chvíle, kdy jsem v závěrečných titulcích viděla pod režií Dannyho DeVita). A i když Bába na zabití možná kvalit staršího DeVitova díla, nedosahuje, pořád musím uznat, že jsem se bavila zatraceně dobře. Tři hvězdičky jsou možná málo, ale čtyři by bylo moc. ()

Galerie (221)

Zajímavosti (13)

  • Poté, co Alex (Ben Stiller) omylem vystřelí harpunu na Nancy (Drew Barrymore) a následně ji chce uklidit, má lano namotané až příliš rychle. (dydy79)

Reklama

Reklama