Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (269)

plakát

Agatha Christie's Poirot - Čas přílivu (2006) (epizoda) 

První půlka byla dost nudná, takže ani dobře pojatý závěr to nezachrání. Proč navíc musí být skoro pokaždé takový zmatek v postavách, kdy se v tom člověk ztrácí hned od začátku?

plakát

Agatha Christie's Poirot - Hodiny (2011) (epizoda) 

Nemůžu si pomoct, ale tento díl mi nijak nesedl. Dokonce jsem během sledování chvíli podřimoval. Když jsem se probral, nemohl jsem tomu konci jaksi přijít na chuť. Holt, i to se stává.

plakát

Agatha Christie's Poirot - Smrt na Nilu (2004) (epizoda) 

Dle mého přinejmenším stejně dobré jako původní verze ze 70. let, i když je fakt, že je to způsobeno hlavně osobou Davida Sucheta.

plakát

Agatha Christie's Poirot - Smrt staré posluhovačky (2008) (epizoda) 

Nejnekonzistentnější Poirot z těch, které jsem zatím viděl. Neseděla mi kamera, neseděla mi režie, Poirot používá čím dál víc francouzských výrazů (nesnáším francouzštinu!), Suchet se pitvoří, brzy jsem začal mít zmatek v postavách, v dabingu všichni herci špatně vyslovovali jméno Evelyn a celý příběh takový nijaký, nezajímavý. Ztotožňuji se s komentářem uživatele Parlay. Tento díl si příště nechám ujít.

plakát

Agatha Christie's Poirot - Tragédie o třech jednáních (2010) (epizoda) 

Jestli jsem kdysi jiný díl Poirota označil za nejhorší, pak tenhle "celovečerák" ho ještě trumfnul. Špatný scénář, špatná kamera, děsná režie, hudba, která nevhodně podkreslovala dialogy (!), hned ze začátku jsem se ztrácel v postavách (naštěstí většina z nich nebyla důležitá), prostě vše. Závěr byl sice brilantní, ale kvůli 20 minutám přetrpět předchozích 70? Napodruhé už ne!

plakát

Agent Smart (1965) (seriál) 

Výborný parodický seriál na špionážní žánr. Bohužel si ho moc nepamatuju, až na pár scén. Bylo to kdysi na Nově, ale od té doby už ani jednou. Škoda. Vím, že jde o starý seriál, ale kolikrát se v televizi vysílají staré seriály a protáčejí se třeba stále dokola, už roky. Viz MASH. Opravdu by komerčním televizím uškodilo, kdyby jednou za čas zkusily změnu? Pochybuji. Raději budou neustále protáčet všechny Renegáty, Jessicy Fletcher a podobné, které už musejí lidi znát nazpaměť. Je mým zbožným přáním, abych toto ještě někdy viděl. Pokud se tak stane, bude to překvapení desetiletí (toho, ve kterém se dočkám) :)- P. S. Mimochodem, už vůbec nevěřím, že by se tento seriál někdy odvysílal celý, pokud vůbec dojde k repríze, tak jen té jediné série, která kdy byla u nás uvedena. Je příliš starý na to, aby se kupovaly a dabovaly i ostatní série.

plakát

Ach, ty vraždy! (2010) (seriál) 

Značně rozkolísaná úroveň jednotlivých dílů a neumělé herectví Jílkovo předurčuje tuto sérii spíše k zapomenutí. Celkem solidní scénář a napětí měl jen závěrečný příběh, kdyby byly takové všechny díly, byl by to možná na televizní tvorbu i slabě nadprůměr. Bohužel to sráží ostatní díly, zvláště čtvrtý, ve kterém tvůrci udělali z diváka hlupáka. Něco tak slaboduchého je nejen pod úroveň diváků, ale i herců. Celkově tedy bohužel propadák, zírám, že to vyšlo na dvd, kolik lidí si to asi koupí za 777 Kč? To by spíš měli ještě dávat peníze nazpět :)-

plakát

A.I. Umělá inteligence (2001) 

U poněkud rozpolceného filmu jsem poněkud rozpolcen nad hodnocením. Sakriš, nemůžou tu být půlhvězdy?! Asi tak... v titulcích filmu je uvedeno, že je natočen podle nějaké povídky. No, ten konec mi připadal poněkud známý, i když jsem film viděl určitě poprvé. Třeba jsem to někdy někde četl... Ovšem pokud jde o film, Spielberg měl opravdu udělat konec řekněme otevřenější. Ať si každý vybere, jestli chce happy-end nebo to dopadne nějak jinak. Nejvíc se mi opravdu líbila první třetina filmu, je to opravdu, jako by film byl rozdělen na třetiny a každá byla jiná.

plakát

Akce Bororo (1972) 

Každý sci-fi film nemusí být založen na kdovíjakých tricích. Myslím, že i přes jejich absenci patří tento film k tomu lepšímu, co na české půdě (a taky na slovenské, nemýlím-li se) vzniklo, zvláště v kontextu normalizačních let. Příběh samotný je dobrý a kupodivu obsahuje i některé nadčasové výroky (viz poznámky o majetku, zneužití vynálezu, rozdělení světa apod.). A tak jediné, co se mi nelíbilo, byl výběr Svatopluka Matyáše do jedné z hlavních rolí. Jsou i lepší herci. Je fakt, že zpracovat takovýto námět dnes, s dnešními možnostmi, by bylo o něčem jiném. Ale i tak to za podívání o deštivé neděli stojí.

plakát

Akta X - Ghouli (2018) (epizoda) 

I přes určité zlepšení (zvl. ve srovnání s předchozí příšernou epizodou) se nemůžu dočkat, až shlédnu zbývajících 5 dílů a celý seriál se uzavře. Už jsem se rozhodl. Pak se budu dívat na 100 let staré němé grotesky Chaplina, které svou kvalitou celá nejnovější Akta X hodně přebíjejí :D :D :D