Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (269)

plakát

Akta X - Plus jedna (2018) (epizoda) 

Konečně solidní epizoda v duchu původních sérií. Bohužel výjimka potvrzující pravidlo o nepodařené 11. sérii.

plakát

Akta X - Život po životě (2018) (epizoda) 

Tak buďto je tohle parodický díl, v tom případě je mimořádně špatný. I když ty parodické díly mi nikdy nepřišly na chuť, ani jeden. Nebo je to "vážně" míněný díl (soudě podle komentářů zde ano) a pak je to béčková slátanina. Ničemu se zde nechtělo věřit. Co je špatně? 1) Dva agenti zabijí někoho jen tak. Sice jsou to federální agenti s právem nosit zbraň i zabít, ale toto právo v posledních epizodách používají nějak často. Už jim ani nepřijde, že zabili člověka. Ani se to pak nevyšetřuje. 2) Ty postavy, které jim vnikly do domu a zabili je, zabili až moc lehce na to, že to nejspíš byli zabijáci. Asi to zrovna byli amatéři. 3) Nepochopil jsem scénu ve vysoké budově. Agenti se udržují ve formě tak, že po schodech vylézají 30 pater. Ve 25. patře se otevřou dveře na schodiště a z nich vyrazí několik zlých postav, které se okamžitě ujmou Muldera. Ten nemá šanci utéct. Zato Scully si nikdo nevšimne a ta v klidu dojde až nahoru. Tam je zařízení, které má za úkol zničit, což se jí povede poměrně lehce a nikdo se jí v tom ani nepokusí zabránit. 4) Uprostřed noci jsou agenti na hřbitově a Scully pronese: "Muldere, mívají hrobníci noční?", protože vidí někoho, kdo jim opět jde po krku. Ne, v tomto díle jsem nemohl brát nic vážně, ani jeden moment.

plakát

Columbo - Columbo má rád noční život (2003) (epizoda) 

Hodně nedůstojné rozloučení s celým seriálem. Spousta nelogičností: první mrtvola - kdyby pachatelka volala policii, mohl z toho vyváznout na základě sebeobrany, maximálně neúmyslného zabití. A ke druhé vraždě nemuselo vůbec dojít. Když někdo vyrve radiátor z trubek, mělo by to způsobit únik vody - leda by v radiátoru žádná nebyla. K tomu i nějaký ten dialog se mi tam nezdál. A hlavně: nějak zapomněli na důkaz druhé vraždy (i když k uvěznění pochopitelně stačí i jediná vražda). V době natáčení naštěstí asi nikdo nevěděl, že tohle je poslední epizoda, jinak by s novějšími díly přišel další propad. I tak ale díky za těch několik desítek kvalitních dílů!

plakát

Tři v tom (1981) (divadelní záznam) 

Tak už vím, co je to comedie dell'arte. Příště si to rád nechám ujít. Že zrovna tohle patří k "nejslavnějším inscenacím v historii Činoherního klubu", to se ani nechce věřit. I když je fakt, že druhá půlka už byla lepší, ale chtělo to výdrž, když jsem měl hodně dlouho nutkání nedodívat se.

plakát

Zločin a trest (1992) (divadelní záznam) 

Děkuji ČT, že to konečně odvysílala. Přesto to hodnotím jako jeden z nejmizernějších záznamů divadelní inscenace. Na vině je snad otřesné ozvučení (?], kdy minimálně třetinu dialogů nebylo vůbec rozumět, zbytek jen s extrémně zesíleným zvukem. Byť by byly výkony herců sebelepší, z takového divadla člověk nemá nic.

plakát

Kojak: Osudná chyba (1991) (TV film) 

Moje první setkání s Kojakem, z původních kratších seriálových dílů jsem neviděl ani jeden. I když jde o divácky vděčné kriminální téma, nějak extra mne to neoslovilo. Chtělo by to svižnější zpracování. Hodinu a půl otázek a konverzací policejního inspektora, aniž by se vlastně něco dělo (až na jednu akčnější scénu v závěrečné části). Takhle bude vypadat každý celovečerák s Kojakem? Pokud ano, je to špatně. Proč na stejném principu postavený Columbo, tedy že vrah je znám od počátku a sledujeme postup jeho dopadení (v případě Columba jsme navíc přímo svědky zločinu, nejen jeho výsledku), je o dvě třídy lepší než Kojak? Proč je Hercule Poirot nebo Miss Marple ještě o další třídu lepší? V čem je ten rozdíl, že Kojak vyčpěl a ostatní zmíněné ne? Možná na to přijdu po několika dalších celovečerácích. Pokud je ovšem vydržím sledovat do konce.

plakát

Sedm kilo pro Králíčka (1979) (TV film) 

Nestojí za další shlédnutí. Hlavně mi ale vadilo opravdu laciné tv zpracování a především kamera. To snad kameraman pohyboval kamerou nebo co? Jinak si totiž nedovedu vysvětlit, že se předměty na pozadí (nábytek, stěny apod.) kývaly (a určitě to nebyla chyba televizoru). Pozoroval jsem to tak ve třetině stopáže.

plakát

Aladin a král zlodějů (1996) 

Jednou stačilo. Proč musí všude být hudba? Třetinu stopáže filmu zabraly ne příliš extra písně a hudba zněla i do dialogů! Buď měli udělat pohádku nebo muzikál! Aneb jak už tu někdo napsal - klasický průměrný animák od Disnyeho. Nebýt pár opravdu vtipných věcí, ještě bych jednu hvězdu ubral. Zkrátka: po nějaké době snadno zapomentulné dílko.

plakát

Proces (2013) (divadelní záznam) 

Převést Kafku na divadelní prkna není lehké. Herecké výkony oceňuji - zvláště za schopnost herců naučit se bez chyb náročné, skoro až filozofické texty, někdy s dlouhými monology. Přesto - Kafka asi není to, co bych si chtěl opakovaně připomínat.

plakát

Na útěku (2012) (divadelní záznam) 

Až se stydím, že jsem to měl dva roky nahrané v počítači z televizního uvedení, než jsem se na to konečně podíval! Inu, myslel jsem si a priori, že když tam hrají jen dvě herečky, že to bude docela nuda, ale byl jsem příjemně překvapen!