Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Mysteriózní

Recenze (99)

plakát

Šarlatán (2020) 

Film mě zaujal, zejména proto, že u nás se takhle kvalitní nekomediální záležitosti moc nevyskytují. Jako plus hodnotím herecké výkony (Trojan luxusní jako vždy ale prakticky tam není špatného herce). Pozitivně hodnotim atmosféru plíživé nejistoty, určitou mysterióznost a zajímavé vykreslení rozporuplnosti postavy hlavního hrdiny. Kazí to ovšem zbytečně násilné přeskakování časových rovin, ulpívání na teploušských scénách poplatných současné poptávce, a především odbytý, vylhaný, překroucený a nedokončený závěr. V tu chvíli si člověk položí otázku - musí být tvůrci za každou cenu takoví kreténi?

plakát

Nezvratný osud (2000) 

Námět i myšlenka dobrý a celkem originální. Logičnost děje/chování postav už podstatně horší, zpracování a předevšim herecký výkony tragédie. Kdo má tenhle žánr rád, ustojí to...

plakát

Smrtonosná zbraň 4 (1998) 

ty vole...čtvrtej díl a takhle dobrej...to se snad nikdy nestalo...snad jenom její sestřička past

plakát

Dobrý Will Hunting (1997) 

Viděl jsem až teď, což je možná trochu ostuda. Každopádně se jedná o mimořádnou záležitost. Pokud někdo zapochybuje o Affleckovi a Damonovi, tohle samo o sobě je dostatečnej protiargument. Nevyzrálý, ale přesto (nebo právě proto) tak silný. A Robin Williams tam jen dokazuje, že je prostě nejlepší...

plakát

MEG: Monstrum z hlubin (2018) 

Klasicky becko...ale kurva dobre udelany, navic Stathamovi to sedlo. Pobavilo.

plakát

Poslední závod (2022) 

Jeden z nejlepších českejch filmů posledních let. A přitom stačilo nic moc nevymýšlet a prostě jen bez příkras natočit příběh, co se opravdu stal. O týhle události jsem spoustu slyšel, viděl a četl už jako kluk, takže je to pro mě srdcovka, zároveň ale o ní vim tolik, že jsem se bál, kolik tam najdu chyb. A světe div se, nebylo tomu tak...někdo se ve filmu dokázal naprosto plně držet reálií a nadto přidat i něco, co neni profláknutý. Nešikovně a trochu násilně tam mohly někdy působit ty scény ze "současnosti", toporně zahraná postava vedoucího chaty, skutečnost, že Kaiser (ač výtečnej) hrál postavu chlapa jako hory... Ale to všechno smázla smázla autetičnost, věrný a zároveň chytlavý zpracování, exteriéry a efekty (včetně původní Labský boudy), minimálně částečný smazání dluhu k osobě Ratha, herecký výkony a parádní závěr beze slov.

plakát

Vzkaz v láhvi (2016) 

Z mě teda z týhle série nejslabší. Má to pořád svoje dánský noir, ale oproti ostaním je to takový prvoplánový, jednoduchý, navíc tam ta policie dělá v zájmu děje takový chyby, jaký by snad mohla dělat jenom ve skutečnosti :-)

plakát

Sisu (2022) 

Byl jsem z toho kapku vyplašenej, protože jsem čekal něco jinýho. S válečnym filmem to má společnýho jenom to, že se to odehrává za války. Jinak je to čistá řezničina s plná, mrtvol, krve, utrženejch nohou, která naprosto rezignovala na jakoukoliv realitu. To nutně nemusí bejt na škodu, ale tohle je v takovym stylu, že Komando a Rambo jsou proti tomu dokumenty a Chuck Norris dámskej kadeřník. Ještě štěstí, že neměli Němci za války atomovku, protože tu by ten Fin přežil taky. Do toho tam jezděj ruskym poválečnym tankem a lítaj americkou Dakotou. Natočený je to dobře, občas zábava, ale za mě film za hranicí absurdity, kterej se navíc bere moc vážně, takže to vypadá dost směšně. Aspoň je to krátký teda...

plakát

Adamova jablka (2005) 

Ja myslim, ze klasicka danska parada. Ackoliv tohle je i na jejich pomery hodne absurdni zalezitost, takze je dobry bejt uz trochu vytrenovanej. Opet neskutecne rychla oscilace mezi zanry, ktery se normalne odpuzujou ba vylucujou, sceny, kdy clovek zprvu nepochopi, co se deje, prvni pulka vety mirici k vazny, premyslivy filozoficky myslence je razem prevracena tou druhou. Vsichni herci vyborny, stopaz akorat...lahudka. Tomu my lekari rikame "polovicni Kennedy".

plakát

Jan Žižka (2022) 

To je blbý, to se bude líbit. Film uplně popírá historii, jak dějem tak i reáliema. To se, zejména v produkci Hollywoodu, děje poměrně často, jenže tady jde o český dějiny, takže to českýho diváka pochopitelně dráždí daleko víc. Nicméně tohle opravdu s realitou nemá vůbec nic dočinění-kdyby byl hlavní hrdina fiktivní Čůral z Pisoárů, byl by to docela zábavnej historickej akční film. Ale roubovat to na skutečnou postavu je až nemístný, nadto při tom ještě vypouštět informace, že investovali statisíce do toho, aby film vypadal reálně. Stejně tak mě tam iritovaly násilný záběry z dronů, jejichž kvalita si nezadala s tim, co jsem na točil já před x lety, když jsem si koupil svuj a zkoušel jsem, co umí.  Tři hvězdy jsou asi kapku nadceněný, ale hodnotim v nich jednak to, že se jedná na český poměry o mimořádnou záležitost co se výpravy a zpracování týče, druhak pak to, že jsme v exteriérech poznával místa, kde jsem toho spoustu zažil. Řemeslně to bylo udělaný pěkně.