Reklama

Reklama

Jason Statham hraje kapitána Taylora, který před pár lety musel opustit na dně Mariánského příkopu svou posádku, když na podmořskou stanici cosi zaútočilo. Teď je to cosi zpátky a vypadá to, že jde o pravěkého žraloka megalodona a Taylor dostane šanci se mu postavit znovu. Má ale vůbec proti největšímu predátorovi šanci? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (652)

Marze 

všechny recenze uživatele

Velký starodávný žralok rovná se velká hloupá zábava. The Meg je ale podivně okouzlující, jako sci-fi zasazené do 50. let. Ale celkově je tento velkorozpočtový hlubokomořský thriller jen bezkrevný letní trhák. Čelisti jsou stokrát zlověstnější, čím je žralok větší, tím uměleji a dokonce směšněji působí. Režisér odevzdal počítačovou hru bez osobnosti, emocí a nadsázky. Koprodukce s Čínou kouká okatě. Je to etnicky vyvážený prefabrikát. Obrazovou složku tvoří malebné akvárium s výkřiky "co to bylo". Snímek je pěkně přímočarý, ale s králem žraločích filmů s Čelistmi od Stevena Spielberga soutěžit nemůže. Je trochu brakově přihlouplý. Tvrdý Statham se stejným výrazem popíjí pivko v Thajsku nebo zabodává harpunu do oka žraloka dvacet metrů nad mořskou hladinou. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Zpočátku měl MEG i lehce nadprůměrné ambice. Líbilo se mi nejen zpracování, ale i námět, který se zaměřil na megalodona, avšak v úvodu vše zahaluje do tajemnější roviny. Jakmile se však aura tajemna rozplyne, stává se ze snímku tuctová akčňárna v duchu toho nejhoršího dílu Čelistí, tzn. že na kultovní první díl nemá ani omylem. Pro určitou dávku napětí, sympatické herce a postavy, zpracování akčních sekvencí a samotný námět dávám 3*. ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

No ještě to na ty čtyři dalo. Nápad s oživením Megalodona a vysvětlením, že existuje ještě místo, o kterém se nevědělo bylo celkem fajn a posléze i pár zvratů. Jen chvilema trošku žralok vypadal o dost menší, než jak mu bylo deklarováno těch 30 metrů, třeba s porovnání lodi, jinak je to rozhodně jeden z nejpovedenějších filmů o útoku žralokem. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $130miliónov║Tržby USA $145,522,784║Tržby Celosvetovo $529,338,515 ▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $15,343,489║ Tržby za predaj DVD v USA $21,277,871║ MEGa-béčko, veru po všetkých tých komiksovkách tu konečne máme také pravé letné osvieženie ku ktorému pasuje aj pohár piva. Človek by neveril, že štúdio Warner Bros dokáže dať na takúto bejkovinu taký rozpočet a nasadiť to do kín. Neskutočné, ale určite účelovejšie než predošlí béčkoví nepodarok Justice League za 300MEGa )) Film z rangu Piraňa, Jazero (Lake placid) či Aligátor, prináša to pravé popcorňové sústo, ktoré sa dá krásne užiť. Režisér Jon Turteltaub sa troška prebral z mrákot a celkom mu táto dobrodružná podmorská seanca s Megalodonom vychádza v pravom odľahčenom rytme. Na prekvapenie tu nenachádzam žiadne zbytočne zádrhle, dejové skraty, čo by kazili dej. Dokonca to hneď od úvodu upúta, občas privedie aj slušnú dávku napätia, trikovo v norme, kamera fajn, 3D efekt ako kde. A Jason Statham je borec, podmorský Rambo. /videl v kine 3D verziu: 75%/ ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Zapomenutelný béčkový průměr. Chtělo to režiséra typu Stephena Sommerse nebo Joa Johnstona, který by z tak záměrně hloupého námětu udělal lepší podívanou. John Turtletaub to neumí.____P.S. České titulky Kateřiny Hámové jsou zase jednou hrůza. Ne, "squid" opravdu není "chobotnice", a že se někdo/něco "ponáří", to jsem četl fakt poprvé. A bylo toho víc. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (25)

  • Snímek je natočen na základě románu „Meg: A Novel of Deep Terror“ z roku 1997. Téhož roku získalo práva na natočení filmu studio Disney, avšak roku 2015 jej převzalo studio Warner Bros. (fiLLthe3DD)
  • V knize je zbarvení megalodonů bílé, takřka luminiscenční, avšak zpracování takovýchto digitálních efektů by bylo nejen náročné, ale i drahé, a proto se tvůrci rozhodli použít zbarvení šedé, které je shodné s odstínem žraloka bílého. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Samuel L. Jackson jako prezident

Samuel L. Jackson jako prezident

07.09.2023

Akčních filmů není nikdy dost, zejména těch, ve kterých hraje Samuel L. Jackson prezidenty, kteří se musí pomocí zbraní uvnitř luxusní limuzíny bránit proti útočníkům, kteří se je snaží zabít. Přesně… (více)

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

24.10.2020

Zatímco Rebeka, nová adaptace slavného románu Daphne Du Maurier, před třemi dny odstartovala na Netflixu a od diváků a kritiků sklízí vesměs velmi vlažné reakce, vypluly na hladinu informace o… (více)

7. Filmový víkend ČSFD je tady

7. Filmový víkend ČSFD je tady

07.08.2018

Již za pár dní bude v Letním kině Boskovice u Brna zahájen 7. ročník Filmového víkendu ČSFD - nadšeneckého setkání filmových geeků a fanoušků ČSFD.cz. Akce, kterou každoročně navštíví přes tisíc… (více)

Reklama

Reklama