Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (120)

plakát

Děda (2016) 

Pohladilo mě to po mé valašské duši. Je fakt, že kdo není z valašského kraje, ten asi nepochopí všechny náležitosti. A není se čemu divit. "Jiný kraj, jiný mrav." Udržování starých zvyků po Našich předcích, je snad to nejkrásnější co se musí zachovat. I při pohledu na tyto zvyky se dnešní člověk diví, z jakých maličkostí měl tehdejší lid radost. V tradicích tkví síla a je v Nás hluboce zakořeněná. Jen ty kořeny musíme čas od času odkopat a těšit se z nich. Valašský humor je svérázný a kolikrát ostrý. Oproti tomu na slovácku už by se mlátili do "lebení" a častovali se "pajtášama". Film vznikl s láskou a k valašsku a já nemohu dát nic jinačího, než pět hvězd.

plakát

Don Jon (2013) 

Otázka pornografie v tomto světě je více než zajímavá. A tento fakt máme na talíři prakticky pořád. Krásná ukázka toho, jak se s tím vypořádat po svým, či stále setrvávat myšlenkami v údolí L.A. Hlas svého vlastního já, které by Nás vleklo do kostela po každé špatnosti, no tuhle otázku bych nechal na každém z Nás. Ať se zkrátka proviníte jakkoliv, vše je odpuštěno. Chodit s krásnou holkou je jedna věc, ale ta druhá je, že nesmíte ztratit svoji osobnost. Hlavně pro tu si Vás ta osoba vybrala. Náš hrdina řešil prve stupnicí, ale později si uvědomil, že ta krása leží někde jinde. Klasický příběh, říkáte si? Je to tak, ale tak v pohodě a civilně podaný, že mu to odpustíte. Ale hlavní na tomto snímku je to poselství, které nám tu Gordon-Levitt zanechal.

plakát

Tenkrát na Západě (1968) 

Nezapomenutelná hudba od Morriconeho, která již obletěla svět a u Nás v podání Věry Špinarové, není již takovým bodavým artiklem, jako ve filmu, ale i tak. Dnes již legendární postavy H. Fondy a Ch. Bronsona. I když je Fonda padouch, tak podlehnete jeho kouzlu. Film s nejutahanější atmosférou. Ale v tomto eposu mu to prominete bez mrknutí oka a pohnutí sebe-menší brvy! Klenot Spagetti-Westernů mezi všemi!

plakát

Závěť (2007) 

Komedie, ač by mnozí řekli šílenost a úchylárna! Ale já si ji zamiloval už jen pro postavičky, které jsou výborně napsané a svéráznost Srbska a Balkánu. Hudba od Kusturicova bráchy je výborná a šije s Vámi celou dobu filmu. Chtíč napodobit Ameriku a jít ji co nejblíže naproti byl neuvěřitelný! Proto zde není co řešit! Plný počet! Nezapomenutelná scéna, jak bratři jdou do toho bordelu!

plakát

El Greco (2007) 

Důstojná filmová cesta Grecova života, jak už bylo na konci titulků, tak film věnován Krétě a jejím obyvatelům. U tohoto si nemohu na nic stěžovat, ale label "klenot" bych tomu taky nedával. Čili něco mezi tím. Hudba od Vangelise stále působí ve filmech dobře. Debut jako u filmu 1492 - Dobytí ráje, nelze čekat. Nebyl příliš ani domýšlen osud hlavní postavy z hlediska jiných historických filmů typu Bathory, jako Caravaggio na slovensku. Což se mi taktéž líbilo a za to dávám palec nahoru!

plakát

Kopí osudu (2010) (TV film) odpad!

Taková zbytečná zbytečnost! Plná německého národního cítění. To jako kdyby se v ČR točilo o svatém grálu a hledali jej po pražských kobkách a kanálech.

plakát

Chalupáři (1975) (seriál) 

Geniální soubor postaviček venkova, kterým vévodí Sovák, jako přistěhovalec z Prahy. Epizody jedna lepší, než druhá! Už jen výlet do Prahy musí rozsekat každého!

plakát

Dr. Divnoláska aneb Jak jsem se naučil nedělat si starosti a mít rád bombu (1964) 

Divnoláska prostě roste s každým shlédnutím! Geniální Sellers a ještě geniálnější George S. Scott jako totální vojenská guma a typický člověk, který hledá ruského špiona i v americké žvýkačce! Už jen zahrát Divnolásku jako starého skopčáka v Americké společnosti je pecka jak blázen! "Já chodím, můj vůdče!!!"

plakát

V zajetí démonů (2013) 

Nu tak konečně lekačka a horrůrek jak má být a nad kterým se nezastavila diskuze se známýma ještě celé dva dny. Hledání pravdy po filmu nastalo hned na druhý den po příchodu z kina. Nechtělo se hledat ještě ten samý den v jednu ráno :-) Filmů s tématikou vymítání bylo natočeno hodně, ale tento konečně všechny převyšuje! Práce s psychologií byla prostě na jedničku, atmosféra by se dala krájet, přímo mlátit pěti-kilovým kladivem. Už si tady na to stěžovalo dost lidí, ale taktéž naše skupinka byla obětí barbarského chování lidí u filmu, kteří měli na pilno řešit zrovna co se stalo odpoledne u kafe. A ještě žrát pop-corn po kilech. Příště radši zůstaňte doma a nekažte film ostatním! Děkuji! Horroru zdar!

plakát

Wolverine (2013) 

Filmek trochu nahlížel z hlediska více japonským tradicím. Wolvi jako vždy outsider každým coulem. Lesk předchozích X-menů to již nemělo, ale je samozřejmá jedna věc, že za vším hledej režiséra. A proč taky srovnávat stále dokole Singerovi X-meny s ostatními díly? Nasadil laťku vysoko, ale jak už to tak bývá nesrovnávat!! Bohužel nevím, jak dlouho bude Jackman ochoten hrát adamantiového řezníka. Ale tak snad ho to ještě neomrzí.