Reklama

Reklama

Obsahy(1)

K rázovitému valašskému dědovi (František Segrado) přijíždějí na prázdniny vnoučci (Anička Čtvrtníčková a Jáchym Dimov) z Prahy. Zaneprázdnění rodiče (D. Suchařípa a P. Hřebíčková) vysílají děti v dobrém úmyslu změnit jejich virtuální svět internetu, mobilů a tabletů. Na Valašské vesnici totiž vše funguje trošku jinak. Ne, že by tu nebyl signál, ale Ti Valaši zkrátka žijí tak trochu jinak, po svém. Navíc pokud na půdě dědovy chaloupky naleznete zapomenutý poklad, který začne zajímat i zbytek vesnice, máte rázem jízdenku na tajemnou exkurzi historií starého Valašska od jara až do zimy. (A-Company CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Překvapivě svěží film o tom, kterak to chodí na Valašsku. Celkem naivní děda ze svého chřtánu chrchlá nářeční výrazy, které kdejakého pražáka rozhodí tím způsobem, že vůbec netuší, o co, že teda jde. Ale i když jsem téměř ničemu nerozuměl, tak jsem byl potěšen únikem na venkov, kde největším problémem je zapadlý traktor. 66% ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Nevím, nerozumím, nechápu….jsou místa na naší planetě, kde nemají děti co do úst a někdo dá peníze na tohle?????? Chápu, že zřejmě nešlo o žádnou astronomickou investici….i když Polívka nehraje Polívku určitě zadarmo. Nebýt prvních minut, ve kterých mi mihnou „seriózní“ herci Suchařípa s Hřebíčkovou, tak jsem myslel, že jde o nějakou sranda záležitost natočenou partou kamarádu na Youtube. Ale hlavně, že má snímek tři režiséry :D Amatérské od Andulky až po žížalu….ambice až na půdu, sto témat a hovno, hovno, slavný soude. Příběh nula, neherci šílení, herci o nic lepší, děcka bez kouzla, dialogy snad psal ten traktorista, snaha o lokační výpověď působí uměle….ne fakt ne, je mi líto. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tohle mohla být parádní jízda. Vzniklo z toho ale cosi, co je nemastné a neslané. Trestuhodně zahozený potenciál. Valaši jsou přece dost rázovité obyvatelstvo (myšleno v dobrém). Z toho se dalo krásně vařit a vytřískat maximum. Nápad s pokladem byl fajn, ale ty dvě roviny se k sobě vůbec nehodily. Přišli mi dokonce dost násilně naroubované. Obě můžou s přehledem fungovat zcela samostatně a to byla chyba. Obsazení Bolka Polívky bylo vtipné. ()

Stanix 

všechny recenze uživatele

Hodně slabé, chápu že chtěl režijní tým docílit jisté formy autenticity, což se svým způsobem i podařilo. Poměr dřev a herců však musí být nějakým způsobem vyvážený, což se tady pochopitelně nestalo. Valašský Katalánec Fero Segrado film neutáhl a Bolkova postava byla snad špatný vtip. Pustím si raději Cestu z města. ()

Realmond 

všechny recenze uživatele

Tenhle film není špatný, ale je takový zmatený, jednak je tam hlavní dějová linka kolem dětí a jejich dědy a pak tam jsou prostřihy na záběry které poukazují na tradice na Valašsku, které jsou samozřejmě zajímavé, alě někdy trochu otravné. Spíš by se hodili uplně do jiného filmu, který by byl čistě o tradicích. Takhle to působí dost zmateně. Podle mě za to může spoustu režisérů, jako kdyby každý chtěl dělat trochu jiný film a pak z toho vzniklo tohle. Zajímavé jsou i scény s Bolkem Polívkou. Celý film by měl být taky kratší, protože 112 min. je na tenhle film až dost. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • V historické části je ve filmu ukázána jen pětina hrubého materiálu. Z něj již vzniká i hodinový dokumentární film o starém životě na Valašsku. (Mejlaprod)

Reklama

Reklama